Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ρυμουλκώντας την φάλαινα από το Κάστρο

Μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία ήταν αυτή που έζησα το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου όταν ο Ανδρέας Φιορεντίνος με κάλεσε να πάω μαζί του να τον βοηθήσω να ρυμουλκήσει την άτυχη Φάλαινα που ξεβράστηκε στο "Κάστρο". 

Ο Ανδρέας, με την βοήθεια των δύο Νίκων (Ζυγούρη του Λιμενικού και Ροσολάτου του Δημοτικου Λιμενικού Ταμείου) έδεσε με το σχοινί του την ουρά της Φάλαινας και αφού το δέσαμε στο φουσκωτό ρυμούλκησε την Φάλαινα στα ανοιχτά, όπου εκεί ανέλαβε το ρυμουλκό.

Ομολογώ, ότι βλέποντας το μέγεθος του κήτους από κοντά σκέφτηκα ότι "αυτό δεν ρυμουλκείται με τίποτα". Επίσης το σκοινί που είχε ο Ανδρέας δεν γέμιζε το μάτι ότι μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο βάρος. Τελικά, αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση με το Λιμενικό, ξεκίνησε την ρυμούλκηση κι ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Δέκα λεπτά μετά, η Φάλαινα ήταν 'αραγμένη' στο μώλο του Τούρλου έτοιμη για ανέλκυση.  
 

Δεν ξέρω αν θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε ένα τόσο μεγάλο κήτος στο νησί μας, οπότε θεωρώ τον εαυτό μου και όσους βρέθηκαν στο Κάστρο αρχικά και στον Τούρλο στην συνέχεια πολύ τυχερούς που είδαμε αυτό το θέαμα από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου