Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αγώνες Στίβου "ΔΗΛΕΙΑ" στην Μύκονο


Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ο ΑΟΜυκόνου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων διοργάνωσαν στις 8 Οκτωβρίου τους αγώνες Στίβου, "Δήλεια".  Στους αγώνες πήραν μέρος 5 σωματεία: ο ΑΓΣΙωαννίνων, η ΕΚΑΔωδώνη, ο ΟΦΚΑ Οδυσσέας, ο ΟΦΗρακλείου και ο ΑΟΜυκόνου.  Τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν αφορούσαν στις μικρές κατηγορίες του στίβου, δηλαδή στους παμπαίδες και παγκορασίδες Β΄  και στους παμπαίδες και παγκορασίδες μίνι (ηλικίες 9-13 ετών).  
Ο ΑΟΜυκόνου κατέκτησε τρεις πρώτες νίκες, πέντε δεύτερες και τρεις τρίτες, ενώ περισσότεροι από τριάντα αθλητές του πήραν μέρος στους αγώνες.
     Το γήπεδο του Κόρφου, κοντά στον Ορνό αποτελεί την αγωνιστική κυψέλη των περισσότερων και πιο δημοφιλών αθλημάτων στο νησί μας. Το ποδόσφαιρο και ο στίβος, δύο τμήματα με αρκετές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια έχουν εδώ την έδρα τους καθώς εδώ βρίσκονται και τα γραφεία του συλλόγου, του Αθλητικού Ομίλου Μυκόνου (τηλέφωνο γραφείων 2289079361). Καθημερινά, τα απογεύματα περισσότερα από 150 παιδιά βρίσκονται εδώ και προπονούνται.  Μαζί τους πολλοί ενήλικες έρχονται στο στάδιο και γυμνάζονται για να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση.  Παράλληλα, ερασιτέχνες δρομείς συναντά κανείς ακόμα και στους δρόμους του νησιού,  το χειμώνα από μόνιμους κατοίκους ενώ το καλοκαίρι προστίθεται και μεγάλος αριθμός τουριστών. Το τμήμα στίβου του ΑΟΜυκόνου έχει καταφέρει στα δύο χρόνια που έχει αναγνωριστεί επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ να σημειώσει αρκετές επιτυχίες σε πανελλήνιους αγώνες (ανοιχτού στίβου, κλειστού στίβου και ανωμάλου δρόμου), σε διασυλλογικούς και σε τοπικούς αγώνες (αιγαιοπελαγίτικους). 

ΣΗΜ. Mykonensis: Ευχόμαστε τα "Δήλεια" να καθιερωθούν ως αθλητικός θεσμός στο νησί μας. Συνεχίστε την καλή δουλειά γιατί η νεολαία χρειάζεται τον αθλητισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου