Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη "Άνοιξη"?

Αναδημοσίευση από Mykonos Exposed
"Τελικά υπάρχει ζωή στον πλανήτη «Άνοιξη»; Κι όμως υπάρχει! Και πώς διάλεξε να βγει από την αφάνεια ο Αντώνης; Κάνοντας αντιπολίτευση…στην αντιπολίτευση. Καλά διαβάσατε. Βγήκε να την πει στον Φιορεντίνο επειδή δεν πήγε λέει στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου). Αυτό ήταν. Αυτό βρήκε για να κατηγορήσει τον αρχηγό της Επόμενης Μέρας. Τώρα πήγε δεν πήγε θα σας γελάσω. Αλλού είναι το θέμα μας όμως. Εδώ έχουμε άλλα κι άλλα προβλήματα, ο Δήμος μας χρεώνει ότι του κατέβει στα τιμολόγια της ΔΕΗ και μας κλέβει τόσα χρόνια, κι ο Αντώνης ασχολείται με την ΠΕΔ; Όμως είναι απόλυτο κατανοητό.

Τι άλλο να βρει να πει κανείς, ακόμα κι ο Αντώνης, εναντίον του Ανδρέα και της παράταξής του; Ότι πρώτη φορά αντιπολίτευση (η Επόμενη Μέρα) καταφέρνει με τις ενέργειές της να ακυρωθούν ως παράνομες, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου τις οποίες υπερψήφισε η πλειοψηφία και ο Αντώνης; Ότι ζήτησε (η Επόμενη Μέρα) ήδη από τον Ιούλιο την άμεση διόρθωση των λανθασμένων τιμών ζώνης στα τιμολόγια της ΔΕΗ την οποία αρνήθηκε η παράταξη του Μέγα μαζί και ο Αντώνης (καλά το καταλάβατε, όπου Μέγας και Αντώνης); Ότι πετύχανε (η Επόμενη Μέρα) μετά από έντονους τσακωμούς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση για επιστροφή των χρημάτων που άδικα πλήρωναν τόσα χρόνια πολλοί Μυκονιάτες; Αυτά είναι πράγματα που έχουνε γίνει, τα έχουμε διαβάσει χίλιες φορές στα μπλογκς και τα ξέρουνε και οι πέτρες. Ο Αντώνης όμως πού ήτανε να ασκήσει κι αυτός τον θεσμικό του ρόλο διεκδικώντας το καλύτερο για τους Μυκονιάτες;

Θα σας πω εγώ που ήταν ο Αντώνης…ή μάλλον μας το λέει ο ίδιος. Κατά τον ίδιο, με το να ψηφίζει «ναι» σε κάθε πρόταση του Μέγα, εκπληρώνει την διάθεσή του να «είμαι πάντα παρόν, να ψηφίζω κατά συνείδηση, να παλεύω για τα κεκτημένα των συμπολιτών μου και να οραματίζομαι ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας» (Αντώνη ευχαριστώ, αλλά τέτοιο μέλλον να λείπει από τα δικά μου τα παιδιά) (βλ. «Μύκονος Νιουζ», Αρ. Φύλλου 152, Κριτική Α. Κουσαθανά, σελ. 7). Αυτός είναι ο στόχος του Αντώνη τον οποίο φαίνεται να τηρεί στο ακέραιο. Κι εξηγώ τι εννοώ…Ναι ο Αντώνης, είναι παρόν…αλλά με την παράταξη του Μέγα! Ναι ο Αντώνης ψηφίζει κατά συνείδηση…αλλά έχει την συνείδηση του αλαζόνα και υπέρμετρα φιλόδοξου πολιτικάντη κι όχι του αναμορφωτή και επαναστάτη που ήθελε να πιστέψουμε. Ναι παλεύει για τα κεκτημένα των συμπολιτών του…εννοώντας ότι κάνει ότι μπορεί για να υπερασπιστεί το κεκτημένο των συμπολιτών του Μέγα, Κορνίβα και Σία να διαφεντεύουν αυτόν τον τόπο, περιμένοντας κι αυτός την σειρά του. Ναι οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο…αλλά για τον ίδιο κι όχι για τα παιδιά μας. Αυτός είναι λοιπόν ο ρόλος του Αντώνη στην σημερινή πολιτική σκηνή της Μυκόνου. Με αυτή του την στάση ο Αντώνης θεωρεί ότι τηρεί την υποχρέωση του κάθε Δημοτικού Συμβούλου που είναι «να είμαστε δίκαιοι, να μην λαϊκίζουμε χωρίς λόγο, να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον των Μυκονιατών, χωρίς φυσικά στείρα αντιπολίτευση και υπερβολές, αλλά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα» (βλ. «Μύκονος Νιουζ», Αρ. Φύλλου 152, Κριτική Α. Κουσαθανά, σελ. 7). Ο Αντώνης δεν αναλώνεται σε λαϊκισμούς και στείρα αντιπολίτευση. Πόσο δίκιο έχει. Η αντιπολίτευση στον Μέγα θα ήταν στείρα, αφού μόνο από εκεί μπορεί να ελπίζει ότι θα επωφεληθεί από πιθανή διάδοχη κατάσταση. Η μόνη γόνιμη αντιπολίτευση που θα μπορούσε να κάνει ο Αντώνης, είναι εναντίον του Φιορεντίνου. 

Ο Αντώνης λοιπόν, ασκεί αντιπολίτευση μεν, αλλά με μία σημαντική παραλλαγή. Αντί να την ασκεί στον Μέγα και την παράταξή του ως όφειλε, εξαιτίας του θεσμικού ρόλου που του επεφύλαξαν οι Μυκονιάτες, εκείνος κάνει αντιπολίτευση προσωπικά στον Ανδρέα κι ούτε καν στην «Επόμενη Μέρα». Έτσι ο Αντώνης αναδεικνύεται σε στενό και πολύτιμο συνεργάτη…του Μέγα και της παράταξής του, εκείνων δηλαδή που έχουν φέρει την Μύκονο εκεί που είναι σήμερα κι αυτών που προεκλογικά, διεφθαρμένους τους ανέβαζε κλέφτες τους κατέβαζε. 

ΚουνΚαν "

1 σχόλιο:

  1. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ! ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓ/ΜΟΥΣ ΔΕΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΑΒΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ . ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ , Η ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ? ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΟΛΗ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ? ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ? ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΟΤΑΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ! ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΕΝΤΑΣ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ , ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΔΕΗ ΤΗΝ 17η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή