Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η Γιορτή των ανεγκέφαλων στην Μύκονο


Εντάξει, ο συναγερμός έληξε. Η FIAT ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του διαφημιστικού της σε Μύλους, Αλευκάντρα και Γιαλό, τα μάζεψε κι έφυγε.
Και ξημέρωσε μέρα γιορτινή στην Μύκονο. Γιορτινή για εκείνους τους ανεγκέφαλους Μυκονιάτες και όχι μόνο, που νομίζουν ότι ο Γιαλός είναι η αυλή του σπιτιού τους και τα σοκάκια της χώρας οι διάδρομοι για να κυκλοφορούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Τους ανεγκέφαλους που δοκιμάζουν τις αντοχές τις υπομονής μας και πότε αυτή θα εξαντληθεί. Δεν φτάνει που ανεχόμαστε την βαρεμάρα τους να περπατήσουν 10 βήματα και την ανάγκη τους να επιδεικνύονται σε κάθε ευκαιρία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πνευματική τους αναπηρία. Διότι περί αναπηρίας πρόκειται όταν, ενώ όλος ο κόσμος κάνει την βόλτα του πεζός, αυτοί με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους κυκλοφορούν, τρέχουν και παρκάρουν προκλητικά στα σοκάκια και στον Γιαλό αποδεικνύοντας ότι τους είναι εγκεφαλικά αδύνατον να αντιληφθούν όχι τόσο ότι παρανομούν, αλλά ότι ενοχλούν. Ενοχλούν όταν μας στερούν το στοιχειώδες δικαίωμα να κινούμαστε ελεύθερα στο ομορφότερο καταφύγιο του νησιού για λίγο περπάτημα, βόλτα και χαλάρωση. Όποιος θέλει να παρκάρει έξω από την καφετέρια που θα κάτσει ας πάει στον Ορνό ή στον Καλαφάτη κτλ. Όποιος βαριέται να περπατήσει, ας παρκάρει στο Παλιό Λιμάνι, στους Μύλους (μέχρι να διευθετηθεί κι αυτό το θέμα με τον αρχαιολογικό χώρο) και άντε μέχρι την Πλατεία Μαντώ και τον Κονταρίνη, όχι παραμέσα. Διαφορετικά να μην κατεβαίνει στον Γιαλό, ας κάθεται σπίτι του. Ο γιαλός και τα σοκάκια της χώρας είναι για αυτούς που τα περπατάνε όχι για αυτούς που τα καταπατάνε.

Από σήμερα όμως όλοι αυτοί μπορούν ξανά να επιδωθούν ελεύθερα στην δραστηριότητα που τους χαρακτηρίζει και να φανερώνουν και πάλι ανεμπόδιστα σε όλους μας την μαλακία που τους δέρνει, πάντοτε με τις ευλογίες του Δήμου Μυκόνου και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Βλέπετε στην Μύκονο είθισται τα πράγματα να τα κάνουμε από την ανάποδη - αντί να επιτραπεί κατ 'εξαίρεση για δύο μέρες η στάθμευση και τις άλλες 363 μέρες του χρόνου να απαγορεύεται όπως θα ήταν το σωστό, συνέβη το ανάποδο και με σφραγίδα από τον Δήμο μάλιστα. Και μετά αναρωτιόμαστε και φωνάζουμε γιατί πάει ο τόπος όπως πάει...Και καλά εσείς που τους ψηφίσατε σας αξίζει να τους τρώτε στην μάπα, εμείς που δεν τους ψηφίσαμε τι φταίμε??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου