Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αυτοοργάνωση για να αντιμετωπίσουμε τις γνωστές προκλήσεις στην πόλη της Μυκόνου

Μία ακόμα θερινή περίοδος πλησιάζει και η Μύκονος καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν την πόλη. Η επαιτεία, το παραεμπόριο των μικροπωλητών, η έλλειψη καθαριότητας, η διανομή φυλλαδίων, τα οχήματα που τρέχουν ασταμάτητα στο γιαλό και τα σοκάκια, καθώς και η καταπάτηση και συνεχής μείωση του ελεύθερου δημόσιου χώρου, αποτελούν προβλήματα που πολλοί Μυκονιάτες πολύ πριν από εμάς τα έχουν επισημάνει και έχουν ζητήσει την επίλυση τους από τον Δήμο. Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν, κι αν υπάρχει ένα μάθημα που θα έπρεπε να έχουμε πάρει τόσα χρόνια σαν κοινωνία είναι ότι ο Δήμος και η εκαστοτε Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να φανεί η Μύκονος αντάξια του ονόματός της, δεν ενδιαφέρθηκε δηλαδή ποτέ να δώσει ουσιαστική λύση σε προβλήματα που υποβαθμίζουν την πόλη, δυσφημούν το νησί κι ενοχλούν και διώχνουν τον επισκέπτη.

Ως πότε θα παρακαλάμε να γίνουν τα αυτονόητα? Ως πότε θα περιμένουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ποτέ δεν έρχονται? Ως πότε θα στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε πολιτικούς άνδρες που μας έχουν εγκαταλείψει από την ημέρα της εκλογής τους? 

Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας? Πόσο ακόμα θα περιμένουμε μάταια να γίνει κάτι καλό και σωστό για την πόλη? Προσωπικά δεν βλέπω άλλη λύση από το να αναλάβουμε με δικές μας πρωτοβουλίες να αντιμετωπίσουμε κάποια από αυτά τα προβλήματα στο βαθμό που μπορούμε, χωρίς να παρακαλάμε τους Δημοτικούς άρχοντες που ούτε ιδέες αλλά ούτε την βούληση έχουν να προσφέρουν κάποια λύση. 

Το Mykonensis προσφέρει βήμα σε όλους όσους έχουν άποψη, ιδέες και προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε εμείς οι ίδιοι επιτέλους το 2012 τα βασικά προβλήματα της πόλης που προαναφέραμε.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε εμείς αυτά που δεν κάνουν αυτοί που θα έπρεπε. Υπάρχουν τρόποι να γίνουν πολλά βήματα μπροστά, αρκεί να το θέλουμε.

Θα θέλαμε να ακούσουμε τι έχετε να πείτε, ως αναγνώστες, ως Μυκονιάτες, ως άνθρωποι που νοιάζεστε για αυτόν τον τόπο, για το τι μπορούμε να κάνουμε για να είναι η πόλη πιο ευχάριστη, πιο ανθρώπινη για εμάς, για τους επισκέπτες, για τον τουρισμό.

Θα δημοσιεύσουμε τις προτάσεις που θα φτάσουν στα χέρια μας, ανοίγοντας έναν δημόσιο διάλογο πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης με την προοπτική να καταλήξουμε σε κάποιες πρωτοβουλίες για να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι την εικόνα της πόλης μας προς το καλύτερο.

2 σχόλια:

  1. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΗΛ...Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ.....Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΗΠΩΣΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΕΙΑ ΣΟΥ?ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ!!{ΜΟΥΣΙΑ}!!ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΡΤΙΑ!ΞΑΝΑ ΤΗΛ....ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ!ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ο.....ΤΑΔΕ ..ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ!{ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΡΕΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ}!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ένα έχω να προτείνω, να δοκιμάσουμε να αλλάξουμε δημοτική αρχή. Αλλά μ***ιες λέω, πέρυσι είχαμε την ευκαιρία και πάλι τα κάναμε σα την μούρη μας. Άξιοι της μοίρας μας είμαστε τελικά, ώσπου να ξυπνήσουμε και να ξεβολευτούμε. Δουλειά που πληρώνονται να κάνουν άλλοι να αναγκαζόμαστε να σκεφτόμαστε πώς να την κάνουμε εμείς. Απορώ τότε, ποια τελικά είναι η δουλειά τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή