Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή στο Χαράλαμπο Κόκκινο


ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑβΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Στον Αρειο Πάγο προσφεύγει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Χαράλαμπος Κόκκινος, μετά την καταδικαστική απόφαση που του επεβλήθη από το Εφετείο της Σύρου για την υπόθεση της πρόσληψης των 30 συμβασιούχων όταν ήταν Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο κ. Κόκκινος, το 2005 είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 συμβασιούχων μερι- κής απασχόλησης με μισθό 450 ευρώ όμως, όπως υποστηρίζει, έγινε λάθος στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων και εξαιτίας αυτού αναγκάστηκε να ακυρώσει το διαγωνισμό και να προκηρύξει νέο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας κατέθεσε μήνυση για παράβαση καθήκοντος τόσο στον ίδιο όσο και στα μέλη της επιτροπής. Το Δικαστήριο της Σύρου πρωτόδικα τον καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυ- λάκισης 10 μηνών ενώ η ίδια ποινή είχε υποβληθεί και στα τρία μέλη της επιτροπής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη δίκη ο κ. Κόκκινος δεν κατά- φερε να παραβρεθεί διότι ήταν προεκλογική περίοδος και είχε εγκλωβιστεί στα Δωδεκάνησα ενώ δεν είχε παραστεί ούτε ο κ. Ρήγας.


Το Εφετείο μείωσε ομόφωνα την ποινή από 10 μήνες σε 5 με αναστολή ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση και των τεσσάρων κα- τηγορούμενων. «Θα προσφύγω στον Αρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου την οποία θεωρώ ύποπτη. Ο κ. Ρήγας δεν παραβρέθηκε στη δίκη αλλά έστειλε επιστολή με την οποία εξηγούσε τους λόγους της απουσίας του και παράλληλα εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον μου. Θέλω να μάθω το σκεπτικό της απόφασης και για ποιο λόγο τελικά, τόσο εγώ, όσο και τα μέλη επιτροπής καταδικαστήκαμε ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή μας» επισήμανε ο κ. Κόκκινος.
Ερωτηθείς ο κ. Κόκκινος αν θα τεθεί σε αργία, δήλωσε πως οι νομικοι του σύμβουλοι του επισήμαναν πως επειδή η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και επειδή η ποινή φυλάκισης είναι κάτω των 6 μηνών, δεν τίθεται θέμα αργίας του. 


Πηγή: http://www.proodos.net/viewNews.aspx?id=454 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου