Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο κ. Φιορεντίνος στο "Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό"

Πολύ σημαντική συμμετοχή του κ. Ανδρέα Φιορεντίνου, σε εκδήλωση του "Ελληνογερμανικού Φόρουμ για τον Τουρισμό" στην Γερμανία, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής Δρ. Norbert Lambert και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππου Πετσάλνικου. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Γερμανικής Βουλής κ. K. Brahmig και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Γερμανία κ. Δ. Ράλλης.

Ο κ. Φιορεντίνος εκπροσώπησε την ελληνική ξενοδοχεία ως Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σε μία εκδήλωση όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας κ. Νικητιάδης, ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας κ. Η-J Fuchtel, ο Υφυπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Ε. Burgbacher, και ο Υφυπουργός Παιδείας της Γερμανίας κ. Τ. Rachtel.
 
Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κα. Χ. Αράπογλου και το Μέλος αυτής κα. Ολγ. Κεφαλογιάννη.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:
Η πρόταση για τη δημιουργία διμερούς επιτροπής διαχείρισης κρίσεων που θα λειτουργεί και στις δύο χώρες με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού
Η παρουσίαση του υφιστάμενου νομοθετικού και χρηματοδοτικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα στον τουριστικό τομέα.
Η παρουσίαση συγκεκριμένων επενδυτικών ευκαιριών σε θεματικές ενότητες τουριστικού ενδιαφέροντος.
Η ανάπτυξη δράσεων μαθητικού/φοιτητικού τουρισμού και άλλων θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων.
Οι διαδημοτικές συνεργασίες για την ενίσχυση του τουρισμού.

Ο κ. Φιορεντίνος, παίρνοντας τον λόγο, πρότεινε την δημιουργία μίας υπό Επιτροπής με την συμμετοχή γερμανικών Tour Operators, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των Αεροπορικών εταιρειών για την ενίσχυση του Τουρισμού στην Ελλάδα. 


Σχετικά με την πρόταση του κ. Φιορεντίνου, ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομίας κ. Burgbacher ζήτησε να γίνει σαφής προσδιορισμός στόχων, ενώ ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας κ. Fuchtel ζήτησε φιλία με την αριστοτελική έννοια του όρου κι όχι ιδιοτελώς. Τέλος τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας εταιρικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο τεχνογνωσίας πολιτισμού και τουρισμού. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου