Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Προς επίσημη κατάργηση το ελληνικό αλφάβητο από τον Σεπτέμβρη στα Δημ. Σχολεία. Θα τους αφήσουμε;;;

 Φωτογραφία από το νέο βιβλίο της γραματικής στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, όπου φαίνεται καθαρά ότι λείπουν ορισμένα φωνήεντα...

Την πλέον επίσημη μορφή παίρνει η απόπειρα του νεοελληνικού κράτους να αλλοιώσει την ελληνική γλώσσα όπως την ξέρουμε, καταργώντας τα φωνήεντα -ω, -η και -υ στην "Νέα Ελληνική Γραμματική της Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού". Το σχέδιο καταστροφής της γλώσσας μας ξεκινάει ήδη από το 1975 επί Καραμανλή και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας με αποκορύφωμα την νέα γραμματική που ετοίμασαν 140 γλωσσολόγοι για τα ελληνόπουλα του Δημοτικού. Αυτή η προσπάθεια λατινοποίησης της γλώσσας μας ασφαλώς και δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και θα ήταν λάθος να το δούμε ως φαινόμενο ξεκομμένο από τις υπόλοιπες επιθέσεις προς τα άλλα δύο κύρια στοιχεία που συνθέτουν την σύγχρονη ελληνική ταυτότητα - ήτοι, την φυλή και την ιστορία. 

 Η παλιά γραμματική με τα 7 φωνήεντα όπως τα ξέρουμε...

Προφανώς όλες οι φαινομενικά μη σχετιζόμενες επιθέσεις απέναντι στο έθνος μας, όπως π.χ. η αλλοίωση της ανθρωπολογικής σύνθεσης του πληθυσμού της χώρας μας με την αθρόα είσοδο λαθροεισβολέων και η διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας με τα βιβλία της Ρεπούση και την σειρά του ΣΚΑΙ για την επανάσταση του 1821, αποτελούν μέρος ενός απώτερου σχεδίου που στόχο έχει την μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας σε μία άμορφη μάζα ανθρώπων χωρίς κοινή συνείδηση, κοινές αξίες, κοινή ιστορία, εύκολα χειραγωγήσιμης και ελέγξιμης.

Γονείς και Δάσκαλοι βασιζόμαστε σε εσάς για να αντισταθείτε σε αυτό το μίασμα που παρουσιάζουν ως βιβλίο γραμαμτικής. Μην δεχτείτε την αλλοίωση  της γλώσσας μας. Αγωνιστείτε για την υπεράσπισή της.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση. Πρέπει να ενημερωθούμε όλοι. Ζούμε σε κράτος κατοχής. Οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει το κράτος σε όχημα αποδόμησης κάθε τι ελληνικού. Πρέπει να αντισταθούμε με ότι μέσα έχουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Mykonensis: Οι φωτογραφίες είναι από το http://endelehia.blogspot.gr/2012/07/ka.html

2 σχόλια:

  1. Στην αρχή του περασμένου αιώνα έγιναν πολλοί τέτοιοι πειραματισμοί. Ακόμα κι ο Καζαντζάκης πέρασε μιά περίοδο 'απλουστευμένης' ορθογραφίας.
    Το θέμα όμως έχει λήξει. Ανεφέρεστε σε μια παρεξήγηση της άστοχης προσπάθειας να διδαχθεί η προφορά όχι η ορθογραφία. Το ανακοίνωσαν πως δεν υπήρχε τέτοιος στόχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ρε παιδια...Χαλαρωστε. Αλλο οι φθογγοι αλλο τα γραμματα.
    Να καταλαβαινουμε και τι λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή