Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Μαζική κάθαρση της πόλης από τους γύφτους

Φέτος το φαινόμενο της μαζικής παρουσίας κάθε λογής επαιτών και μικροπωλητών στην χώρα της Μυκόνου έχει παραγίνει. Σε τέτοιο σημείο είχε φτάσει η κατάσταση μάλιστα που όλοι οι παραπάνω τον Μάιο και τον Ιούνιο φαινόταν λες και ήταν περισσότεροι κι από τους τουρίστες στο νησί, όταν δεν υπήρχαν κρουαζιέρες.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες Μυκονιατών και με συλλήψεις που έγιναν αυτό το διάστημα από τις δυνάμεις ασφαλείας του νησιού, η παρουσία των αθίγγανων στην χώρα συνδέθηκε με την άνοδο των κλοπών στα τουριστικά καταστήματα, ενώ Πακιστανοί μικροπωλητές CD και DVD συλλήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα η εικόνα των αθίγγανων που ζητιανεύουν καθισμένοι στα σοκάκια, βρώμικοι και δήθεν ταλαιπωρημένοι, ενοχλώντας τους περαστικούς (που στο κάτω-κάτω ήρθαν στην Μύκονο για να χορτάσουν τα μάτια τους ομορφιές και όχι να προβληματιστούν με το γιατί παιδάκια 4, 5 και 6 χρονών βγαίνουν στο μεροκάματο μέχρι αργά την νύχτα), είναι ίσως από τις πλέον αποκρουστικές εικόνες που προσφέρει η Μύκονος στους επισκέπτες της.

Προφανώς η εικόνα ενός ελκυστικού και ποιοτικού προορισμού όπως θέλουμε να θεωρούμε την Μύκονο, δεν συμβαδίζει με τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε ή και να εκλείψουμε ακόμα από το νησί μας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ενεργώντας απο κοινού χτες το Λιμενικό, η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία Μυκόνου, συγκέντρωσαν γύρω στους 50 γύφτους μέσα στην χώρα, τους έκοψαν εισητήρια επιστροφής και τους έστειλαν πίσω από εκεί που ήρθαν.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όπως αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να μαζευτεί η κατάσταση και να αποκασταθεί ως ένα βαθμό η τάξη στο νησί.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει εδώ στο Λιμενικό Σώμα, καθώς τους τελευταίους 3 μήνες μαθαίνουμε συνέχεια για τις επιτυχίες του, με την σύλληψη διακινητών ναρκωτικών ουσιών, την σημαντική μείωση των μικροπωλητών στις παραλίες και στην Χώρα και τώρα με την επιχείρηση κάθαρσης της πόλης από τους γύφτους. 

Ελπίζουμε ότι οι ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού θα αναγνωρίσουν την ωφέλεια της διενέργειας κοινών επιχειρήσεων και θα συνεχίσουν να τις διεξάγουν, για να είναι το νησί ασφαλές και να επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τις διακοπές τους απερίσπαστοι!!!    

Εμείς να ευχηθούμε στους αθίγγανους καλές δουλειές και τους παρακαλούμε να μην ξαναφανούν από τα μέρη μας.

Υ.Γ. Δείτε την φωτογραφία με την γύφτισσα που πλένει τα ρούχα της στους Μύλους εδώ

4 σχόλια:

  1. Το Λιμενικό, η Αστυνομία και ο Δήμος Μυκόνου. Και απο το δημο ποιοι ηταν; Οι γραμματειες ή οι σκουπιδιαρηδες;
    Οποτε γινεται κατι και δε σας αρεσει, φταει η δημοτικη αστυνομια για ολα. Οταν ειστε ευχαριστημενοι ειναι ο δημος. Τοσα χρονια διωχνουμε τους γυφτους, κανεις δεν ειπε τιποτα. Να ειναι καλα ο δημος που εδιωξε τουσ γυφτους με το λιμενικο και την αστυνομια.
    Την επομενη φορα που θα δειτε γυφτους στη χωρα, μη τηλεφωνησετε στη δημοτικη. τηλεφωνηστε στο λιμενικο να τουσ διωξει και στην αστυνομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τι να αρχίσω να σου λέω!! Κατά την γνώμη μου είσαι λάθος σε όσα λες, αλλά επειδή είναι μεγάλη κουβέντα και δεν γίνεται από εδώ, απλά διορθώνω το "Δήμος Μυκόνου" σε "Δημοτική Αστυνομία Μυκόνου" και το αφήνω έτσι...

      Διαγραφή
  2. οταν ο γραφων λεει δημος μυκονου προφανως εννοει τη δημοτικη αστυνομια,καθως καμια αλλη υπηρεσια του δημου δεν εχει το δικαιωμα της προσωποκρατησης.αν αυτος ειναι λογος να παρεξηγηθουν τα παιδια της δημοτικης αστυνομιας και να μην ξανασυμμετασχουν σε κοινη επιχειρηση τι να πω??η μονη λυση να μειωθει η εγληματικοτητα και το παρεμποριο στο νησι ειναι η καλη συνεργασια των αρχων του νησιου και οχι να μετραμε το "ποιος την εχει πιο μεγαλη" που λεει και ο λαος...επειδη πιστευω οτι δεν ηταν σκοπιμη η αναφορα ως "δημος μυκονου"..αποκαθιστω την ταξη λεγοντας οτι η συμβολη της δημοτικης αστυνομιας ηταν σημαντικοτατη,αν αυτο αρκει....ενας συναδελφος του λιμενικου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή