Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μαζέψανε τα μπάζια από το Κάστρο! Καθάρισε ο χώρος επιτέλους!

Τελικά δεν είναι εντελώς μάταιο να φωνάζεις για το δίκαιο και το σωστό σε αυτόν τον τόπο! Καμιά φορά βγαίνει και κάτι καλό από αυτό!

Από τις 30 Μαρτίου που το θέμα με τα μπάζια στο Κάστρο έχει έρθει στην επικαιρότητα έχουν περάσει 15 μέρες.

Μετά από αυτές τις 15 μέρες είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να γράφω σήμερα ότι, κατόπιν πολλών αναρτήσεων διαμαρτυρίας στο blog και στο facebook, μετά τον επιτόπιο καθαρισμό και νέων αναρτήσεων που ακολούθησαν, επιτέλους ο χώρος όπου είχαν πετάξει τα μπάζια καθάρισε.



Την Δευτέρα που πήγα να δω τον χώρο, ήταν ένας κύριος που απο δική του πρωτοβουλία άσπριζε την πρόσοψη της Παραπορτιανής, η οποία παρεπιπτόντως χρειάζεται άμεση φροντίδα για να αποκτήει την εικόνα που όλοι θέλουμε να έχει. Ο συγκεκριμένος κύριος που δεν είναι και Μυκονιάτης μου είπε όταν τον ρώτησα ποιός πέταξε τα μπάζια, ότι κι εκείνος αυτόν ψάχνει να βρει.

Αν λοιπόν τα μπάζια τα καθάρισε εκείνος, θέλω να τον ξαναδώ να του πω πολλά μπράβο που μας έβαλε τα γυαλιά και νοιάζεται πιο πολύ από εμάς για την δική μας την κληρονομιά! Πολλά μπράβο θα ήθελα να πω σε όποιον ιδιώτη με δική του πρωτοβουλία κι εντελώς εθελοντικά καθάρισε το Κάστρο από τα μπάζια. 


Αν όμως τα μπάζια καθαρίστηκαν με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, θέλω με αφορμή τον καθαρισμό αυτόν να τους πω ότι τα μνημεία πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς για να μην συμβαίνουν τέτοια περιστατικά όπως αυτό με τα μπάζια, πρέπει να είναι σε άψογη κατάσταση πρώτα για εμάς και μετά για τους άλλους και τέλος ότι αυτή η ντροπή που κράτησε 15 τουλάχιστον μέρες δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την αδιαφορία σας για τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία μας, την κληρονομιά μας!

Όταν λοιπόν εκ των πραγμάτων η αδιαφορία σας για τα μνημεία μας και την κληρονομιά μας είναι αποδεδειγμένη, εμείς, οι Μυκονιάτες που δεν είμαστε τόσο αδιάφοροι, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να προστατεύουμε την κληρονομιά μας και την κοινή μας περιουσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου