Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Χαλικώθηκε, δεν τσιμεντώθηκε η αμμουδιά στο Καμινάκι!

Σε συνέχεια της ανάρτησης για την παρέμβαση στο παραλιάκι στο Καμινάκι στις 21 Απριλίου, έχω να πω τα εξής:

Σύμφωνα με δύο αναγνώστες, προκύπτει ότι τελικά στην περιοχή έχουν ρίξει αμμοχάλικα και πάλι φέτος, όπως κάνουν κάθε χρόνο.

Θα πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε ωστόσο ότι κανένα μπάζωμα και κανένα τσιμέντωμα δεν πραγματοποιήθηκε στην περιοχή αυτή, ούτε στην αμμουδιά ούτε στα βράχια, πέρα από το χαλίκι που φαίνεται στις φωτογραφίες.


Πέρα από αυτό όμως, οφείλουμε να είμαστε αντίθετοι σε κάθε αλλοίωση αμμουδιών και παραλιών ακόμα και στον βαθμό του χαλικώματος (σήμερα χαλίκι, αύριο τσιμέντο?.

Το σωστό κατα την γνώμη μου είναι, αφού η περιοχή είναι τόσο ρομαντική με τόσο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, να παραμείνει ελεύθερη από οποιαδήποτε ιδιωτική παρέμβαση και εμπορική εκμετάλλευη, ώστε να απολαμβάνουν όλοι αυτό το θέαμα. 


Υ.Γ. Ας έχουμε πάντως, για καλό και για κακό το νου μας στην περιοχή αυτή από εδώ και πέρα. Το χαλίκωμα που έχει γίνει δείχνει μία τάση για επέμβαση στο περιβάλλον, η οποία θα πρέπει, αν όχι να αποκατασταθεί στην προτύτερη του μορφή, τότε τουλάχιστον να μην γίνει αυτό που σήμερα διαψεύσαμε.

6 σχόλια:

  1. Το ψιλό χαλίκι εκεί στο μικρό "βεραντάκι" δίπλα στο κύμα, στρώνετε κάθε χρόνο την άνοιξη, αφού ο χειμώνας με τις προβέζες του φροντίζει να το "σκουπίζει" τελείως. Εκεί σε αυτή την όμορφη γωνιά, έχουν αποσπερίσει χιλιάδες εκστασιασμένοι επισκέπτες από την μαγεία του ηλιοβασιλέματος με χταποδάκι και ψαρομεζέδες.
    Λίγη σοβαρότητα χρειάζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι οπως τα λες ειναι. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Νομίζω ότι ο χωρος εκεί είναι από τους πρώτους υποψήφιους για μπάζωμα και αυτό φαίνεται από το ετήσιο χαλίκωμα - σίγουρα θα έχει βαρεθεί κι ο Μπαμπούλας να χαλικώνει κάθε χρόνο και θα ψάχνει την ευκαιρία να εφαρμόσει πιο μόνιμες λύσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίνοντας εσύ τον Μπαμπούλα "εξ'ιδίων", βγάζεις αυτό το συμπέρασμα. Όσοι τον γνωρίζουν όμως ξέρουν οτι ΔΕΝ πρόκειται να γίνει ποτέ ίδιος με σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti lete re pedia eki to exoun pidixi telios pou ine to amoudaki me ta varkakia ;ta vraxakia xathikan telios to xaliki tou nikoula kai oi granites ti doulia exoun sto kamnaki; pios paraxorise ton egialo yia trapezia ;kathe xrono afto kanoun rixnoun 3-4 fortiga me xalikia oikodomhs vradi kai meta pername to proi kai vlepoume tin metamorfosh!!!!o kyrios Syrianos kakos to diapsepse ine alithia ego pernao kathe mera 4 fores olo to xrono kai to exo dh to eglima ti ine aftos magas i exi mparmpa ston dhmo;ama ine etsi as mpazosoume oti mas volevi kai as pai to nhsi sto diaolo.pantos ego exo di me ta matia mou na kouvaloune me mikro fortigo nyxta pros ximeroma kai na kanoune anatroph pano sta vraxia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον παραπάνω ανώνυμο: Αφού είσαι αυτόπτης μάρτυρας θα πάρω ως αληθή την μαρτυρία σου και θα ανασκευάσω όσον αφορά την μεταφορά χαλικιών.

    Στον πρώτο ανώνυμο που έκανε σχόλιο, η παρακολούθηση ηλιοβασιλεμάτων πάνω στην αμμουδιά και τα βράχια δεν νομιμοποιεί τον Μπαμπούλα να ρίχνει χαλίκι και να βάζει τραπέζια προς εξυπηρετηση των πελατών του. Αφού είναι τοσο ωραιο μερος εκει πρεπει ολοι να εχουν δικαιωμα να δουν το καταπληκτικο ηλιοβασιλεμα οχι να ειναι αποκλειστικό προνόμιο των μπαμπουλοπελατων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Τάσο άμα δεις τι κρύβει το χαλίκωμα από κάτω θα τρομάξεις .Από όλα έχει μπαξές στον νόμο του κέρδους ..Ας ελευθερώσουν και ας αποκαταστήσουν τον χώρο να γίνει προσβάσιμος από τους τουρίστες και να απολαμβάνουν την θεα προς την Πόλη.Ήμαρτον πια θα τον καταστρέψουμε τελείως τον τόπο μας.

    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή