Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Χωρίς προσωπικό κινδυνεύει να μείνει το τελωνείο Μυκόνου

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται το τελωνείο Μυκόνου, καθώς από τις προβλεπόμενες 6 οργανικές θέσεις καλύπτονται αυτήν την στιγμή μόνο οι 2. Η μία κυρία, μάλιστα, που καλύπτει την θέση βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη που σημαίνει ότι σύντομα το τελωνείο Μυκόνου θα στηρίζεται σε ένα μόνο άτομο, εκτός κι αν γίνουν άμεσα ενέργειες για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων.

Αυτές τις ενέργειες ζήτησε εγγράφως από την αρμόδια αρχή, ο Γενικός Διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Αμβράζης, μετά από σχετική ενημέρωση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και Προέδρου του Σωματείου Ξενοδόχων Μυκόνου, κ.Ανδρέα Φιορεντίνο, ώστε "κατά την διάρκεια της κρίσιμης φετινής θερινής τουριστικής περιόδου, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η εικόνα που θα βγει προς τα έξω να είαι αντάξια των προσδοκιών μας".



Επιπλέον τονίστηκε ότι "θεωρείται πρακτικά αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία του, υπό τις συνθήκες υποστελέχωσης που επικρατούν, ιδίως κατά τους μήνες αιχμής" και έγινε έκκληση για την άμεση ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού του".

Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι η επαρκής στελέχωση του τελωνείου κρίνεται απολύτως απαραίτητη τόσο για την ομαλή υποδοχή των επισκεπτών και άρα την καλή εικόνα του νησιού μας και της χώρας μας, όσο και για την διεκπεραίωση του τεράστιου όγκου εργασιών ο οποίος απαιτείται στα πολλά σημεία ενδιαφέροντος όπως τα διαφορετικά λιμάνια και τους όρμους, το αεροδρόμιο, το γραφείο, τις εφοδιαστικές αποθήκες, τις αποθήκες αφορολογήτων κτλ  ο οποίος αυξήθηκε κατά 50% το 2010 σε σχέση με το 2009.

1 σχόλιο:

  1. Επειδή μάλλον θα "διέφυγε" της προσοχής σας, ήδη από τις 16/3 ο δήμαρχος έστειλε σε κάθε αρμόδιο επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με τις ελλείψεις στο τελωνείο Μυκόνου..
    Για την ενημέρωσή σας: Ενίσχυση του Τελωνείου Μυκόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή