Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" για την έλλειψη ακτινολόγου στο ΚΥ Μυκόνου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από τις 24/02/2011 το Κ.Υ. Μυκόνου δεν διαθέτει χειριστή ακτινολογικού εργαστηρίου, καθώς έληξε η 8μηνη σύμβαση του προηγούμενου χειριστή. Αυτό έχει ως συνέπεια, την έλλειψη ενός σημαντικότατου διαγνωστικού εργαλείου από το ιατρικό προσωπικό, την ταλαιπωρία των ασθενών και την αδυναμία έκδοσης των Βιβλιαρίων Υγείας των εργαζομένων στις διάφορες επιχειρήσεις του νησιού.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια για την άμεση κάλυψη της συγκεκριμένης θέσεως. Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα ούτε από την Διεύθυνση ούτε από την Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. , σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά όταν και έληγε η σύμβαση με τον τότε χειριστή, όπου υπήρξε αρμόδια ενημέρωση τόσο με την από 29/12/2009 επιστολή της Δ.Ε. όσο και με την από 14/01/2009 επιστολή του Διευθυντή που είχε ζητήσει την συνδρομή του Δήμου.    
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. και την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους. Εν όψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί ακόμα περισσότερο για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των επισκεπτών του νησιού.
Κατόπιν τούτου, ο Δημοτικός Συνδυασμός «Μύκονος-Επόμενη Μέρα» κάλεσε εγγράφως τον Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την κάλυψη των οργανικών θέσεων που προβλέπονται στον οργανισμό του Κ.Υ. Μυκόνου, ΤΕ ραδιολογίας-ακτινολογίας ή ελλείψει αυτών ΔΕ χειριστών εμφανίσεων, ώστε να βρεθεί λύση στο σημαντικό αυτό θέμα.

Δημοτικός Συνδυασμός
«Μύκονος-Επόμενη Μέρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου