Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μήπως να καταργούσαμε τις ιδωτικές θέσεις στάθμευσης από τους Μύλους?

Εδώ και πολλά χρόνια η κατάσταση στους Μύλους...


Εντάξει πες, ο Δήμος και η ΔΕΗ πρέπει να έχουν έναν χώρο στάθμευσης στην χώρα για ώρα ανάγκης, αν και διαφωνώ ότι αυτός πρέπει να είναι στους Μύλους, αφού θα μπορούσαν να ενοικιαστούν δύο θέσεις στο ιδιωτικό πάρκινγκ λίγο παρακάτω...

Μάλιστα κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Δήμος και η ΔΕΗ δεν χρειάζονται μόνιμο χώρο στάθμευσης, μπορούν να παρκάρουν οπουδήποτε αν είναι ανάγκη ή πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες.


Από εκεί και πέρα, για ποιόν λόγο να έχει κανείς την δική του θέση στάθμευσης στους Μύλους? Για ποιόν λόγο κάποιος να απολαμβάνει ειδικά προνόμια έχοντας τον δικό του μόνιμο χώρο στάθμευσης σε οποιονδήποτε δημόσιο και αρχαιολογικό χώρο περιτριγυρισμένο από μνημεία τέτοιου βεληνεκούς?


Η απόδοση ειδικών προνομίων σε ορισμένους, ή η αυθαίρετη απόκτησή τους, είναι κοινωνικά άδικη, καθώς δημιουργεί διαφορετικές κλάσεις πολιτών, προνομιούχων και μη.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, αυτά τα ειδικά προνόμια για λίγους, 5 για την ακρίβεια, δεν είναι μόνο άδικη για όλους τους υπολοίπους αλλά ιδιωτικοποιεί έναν δημόσιο και ιστορικό χώρο, τεράστιας συναισθηματικής και πολιτιστικής αξίας για τους Μυκονιάτες.


Όμως όπως κι αν επιλέξουμε να δούμε το συγκεκριμένο θέμα πάντα θα καταλήγουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Με ποιό δικαίωμα κάποιος να πάει να φτιάξει το ιδιωτικό του παρκινγκ σε έναν χώρο όπως τους Μύλους κι "εγώ" να πρέπει να ψάχνω κάθε φορά χώρο να παρκάρω και πάλι να είναι αβέβαιο αν θα βρω? Μόνο 5 κατοίκους έχει η περιοχή Μύλοι, το Νιοχώρι, η Αλευκάντρα? Γιατί οι 5 συγκεκριμένοι κάτοικοι να απολαμβάνουν τέτοια προνόμια κι όλοι οι υπόλοιποι 5.000 να πρέπει να ψάχνουν για χώρο να παρκάρουν?

Αυτό που συμβαίνει εδώ και τόσα χρόνια στους Μύλους με τις ιδιωτικές θέσεις πάρκινγκ, νομιμοποιεί τον καθένα να πάει να χτίσει 4 πασσάλους να τους κλείσει με αλυσίαδες και να αποκτήσει κι αυτός την δική του θέση στάθμευσης.

Κάποια στιγμή όμως όλα τελειώνουν...κι έτσι θα τελειώσει και η ιδιωτική εκμετάλλευση, αλλοίωση και υποβάθμιση που συμβαίνει τόσα χρόνια στην περιοχή των Μύλων.

1 σχόλιο:

  1. Ένα λαμαρινοψάλιδο στο πορτ-μπαγκάζ μπορεί να λύσει το πρόβλημα... τακ και πάει η αλυσίδα !!! (αλλα θέλει και κασμά για τα κολονάκια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή