Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Απαράδεκτη έλλειψη υποδομών μας δυσφημεί και δυσκολεύει την εξυπηρέτηση χιλιάδων επισκεπτών

Απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών από 4 κρουαζιερόπλοια, σήμερα στην Μύκονο!

Ουρά από το μωλαράκι των Δηλιανών μέχρι τα Ταξί, σχημάτιζαν σήμερα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι οι επισκέπτες περιμένοντας να επιβιαστούν στις λέμβους που θα τους μετέφεραν πίσω στα κρουαζιερόπλοιά τους. 

Ουρές σχηματίστηκαν και από τις μισές λέμβους οι οποίες περίμεναν τις άλλες μισές λέμβους να αναχωρήσουν πριν αράξουν στο μωλαράκι και ξεκινήσουν την επιβίβαση. 
Εδώ βλέπετε ότι οι λέμβοι έχουν σταματήσει την πορεία τους και περιμένουν την αναχώρηση των λέμβων που ήδη βρίσκονται προσαραγμένες, για να δημιουργηθεί κενός χώρος στο μωλαράκι.


Είναι δυνατόν η Μύκονος να μην έχει την υποδομή να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια?

Για το κάθε απλό πράγμα που ζητάμε (βλέπε προβολείς Μπασκέτες) μας λένε ότι πρέπει να γίνει μελέτη. Άραγε για την μετακίνηση των τουριστών από και προς τις κρουαζιέρες δεν υπάρχει ούτε μελέτη, ούτε τέλος πάντων κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που είδαμε σήμερα??
Πώς γίνεται να μην υπάρχει καμία μελέτη που να προβλέπει τις υποδομές που πρέπει να γίνουν για να εξυπηρετείται η κρουαζιέρα και ο κόσμος? 
Είναι δυνατόν να έχουμε πέσει τόσο έξω στον σχεδιασμό των υποδομών μας?? 
Αν πάλι υπάρχει πρόταση και μελέτη γιατί δεν υλοποιείται??? 
Γιατί να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα έχουμε αυτές τις κρουαζιέρες τις συγκεκριμένες ώρες??
 
Εδώ βλέπετε τις ουρές που σχηματίζει ο κόσμος για να επιβιβαστεί. 

Όπως βλέπετε, μαζί με τον κόσμο που περιμένει την σειρά του, διαταράσσεται και η λειτουργία των καταστημάτων στον Γιαλό τα οποία γίνονται κυριολεκτικά άβατα για τους περαστικούς, προκαλώντας οικονομικές ζημίες στις επιχειρήσεις.

Περιμένουμε την αντίδραση του Δήμου σε αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ώστε να μην επαναληφθεί αυτό που είδαμε σήμερα.

3 σχόλια:

  1. Ετυχε να παρευρισκομαι στον γιαλο γυρω στις μια το μεσημερι και ενω ειχα κατεβει για δουλεια , εκατσα να πιω καφε βλεποντας το απιστευτο μεγεθος της ουρας απο το Αι Νικολακι εως την παλια εθνικη τραπεζα και ειχα χαζεψει ! ολοι εκ των συγκαθημενων μου συζητουσαμε για το θεαμα και δεν πιστευαμε οτι Η ΜΥΚΟΝΟΣ του 2011 θα ειχε προβλημα στην διευθετηση των επισκεπτων, εστω κι'αν ειναι πολλοι! ασε πια το κομφουζιο που δημιουργηθηκε , λογω του κοσμου , με τα φορτηγακια ,ορισμενα δικυκλα,τους εργαζομενους στις καφετεριες του γιαλου και ουτω καθ'εξης!μηπως κατι δεν γινεται σωστα? Μηπως ειμαστε περιορισμενης δυνατοτητος? αυτα κυριοι υπευθυνοι τα κανονιζουν απο τον Απριλιο εφοσον γνωριζουν τις αφιξεις των τουριστικων ενα χρονο πριν! Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ ότι ό κόσμος ήταν πάρα μα πάρα πολύς αλλά αναρωτίεστε ότι τα τέσσερα κρουαζερόπλοια είχαν και διαφορετικούς SECURITY που έπρεπε να έλεξουν τις κάρτες επιβίβασης των επιβατών και ότι στο κάτω μώλο υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να αράξουν οι βάρκες και επιτέλους κε ΜΕΝΑΡΔΕ αν καταφέρετε να εκλεγείτε την επόμενη τετραετία θα δούμε άν μπορείτε να λύσεται όλα τα προβλήματα που κάθε τόσο παρουσιάζεται?
    Ενας θαμώνας του Γιαλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε 'θαμωνα του γιαλου 'το χαος της ημερας εκεινης δεν ειχε προηγουμενο και αν θελετε να μαθετε για ολα υπαρχουν λυσεις ( που πιθανον βεβαια να μην ειναι αρεστες σε ολους )! προσπαθεια και μυαλο θελει. Οσο για το δευτερο σκελος του σχολιου σας αγαπητε θαμωνα(αληθεια γιατι δεν υπογραφετε?) σε οτι σχολιαζω υπαρχει λυση την οποια θα μπορουσαν να ειχαν βρει και οι τωρινοι αρμοδιοι, αλλα 22 χρονια τωρα βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια και μαλιστα χειροτερευοντα! ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ " ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ " θα παρετε την απαντηση σας και πιστεψτε με θα ποναει!!!!!!Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ( ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΩ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή