Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Ελλάδα δεν πωλείται... γιατί κανείς δεν αγοράζει - Τα δεδομένα στην Μύκονο.

 Ο λαμπερός ήλιος και η καταγάλανη θάλασσα είναι παραδοσιακά οι δύο βασικοί λόγοι που οδηγούν πολλούς ξένους να αγοράζουν εξοχικές κατοικίες στους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ωστόσο, φέτος η ζήτηση έχει μειωθεί κατακόρυφα!

Οι Γερμανοί και οι Αγγλοι είναι με διαφορά οι πλέον πολυπληθείς «φυλές» που έχουν πραγματοποιήσει αγορά κατοικίας σε μία από τις δώδεκα δημοφιλέστερες περιοχές της χώρας μας.

Στους υποψήφιους αγοραστές έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι, καθώς και πολίτες από άλλα κράτη, όπως η Σερβία και η Βουλγαρία. Οπως όμως δηλώνουν στην «Espresso της Κυριακής» οι μεσίτες που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές, ο «θόρυβος» με τους νεόπλουτους Ρώσους και Βούλγαρους που αγοράζουν όσο όσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τα λεγόμενα των μεσιτών, φέτος το ενδιαφέρον των ξένων έχει μειωθεί κατακόρυφα, καθώς φαίνεται να τους φοβίζει η οικονομική αστάθεια και η αρνητική δημοσιότητα που έχει λάβει η χώρα μας.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Γερμανοί, Αυστριακοί και Ιταλοί έχουν κάνει τις περισσότερες αγορές στο κοσμοπολίτικο νησί. Οπως επισημαίνει ο μεσίτης Γιάννης Ρεβύθης, φέτος παρατηρείται κάποια κινητικότητα από Ευρωπαίους, οι οποίοι ψάχνουν για μικρά διαμερίσματα και κατοικίες έως 120 τετραγωνικά μέτρα. «Σε ό,τι αφορά τους ξένους, η αγορά φέτος είναι πιο ζεστή σε σχέση με πέρυσι, διότι έχουν υποχωρήσει και οι τιμές κατά 10%-12%» λέει ο κ. Ρεβύθης, που συμπληρώνει ότι στους συνήθεις ενδιαφερόμενους έχουν πλέον προστεθεί Ρώσοι, Βούλγαροι και Σέρβοι. Πάντως, ο ίδιος διαψεύδει ότι οι εύποροι Ελληνες ξεπουλάνε τις βίλες τους.

Δαιβάστε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου