Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Για τον φωτισμό στο δρόμο του Paradise και πως να προχωρήσει το έργο παρά τα εμπόδια

Όπως ήδη έχουμε γράψει στο mykonensis το προηγούμενο Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου οι 4 προτάσεις που κατατέθηκαν από δημότες για την επίλυση κάποιων από τα θέματα που τους απασχολούν.
 
Έχουμε ήδη γράψει τι συζητήθηκε για τα θέματα της αποκατάστασης των πλακόστρωτων εδώ κι εδώ και της εγκατάστασης προβολέων στις Μπασκέτες.

Σήμερα δημοσιεύουμε τα σημεία που συγκρατήσαμε από την συζήτηση για την πρόταση περί φωτισμού στον δρόμο για το Paradise.

Παίρνοντας τον λόγο λοιπόν ο Δήμαρχος κ. Κουσαθανάς-Μέγας, διευκρίνισε ότι ο ηλεκτροφωτισμός της συγκεκριμένης περιοχής είναι στο πρόγραμμα του Δήμου αλλά δυστυχώς δεν προχωράει διότι το έργο κολλάει στις αντιρρήσεις κατοίκων της περιοχής οι οποίοι δεν δέχονται να τοποθετηθεί το επίτονο που στηρίζει την κολώνα, μέσα στα χωράφια τους, ενώ παράλληλα τονίστηκε και το μεγάλο κόστος που έχει η εγκατάσταση κολώνων της ΔΕΗ. 

Παίρνοντας τον λόγο για την παράταξη "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" ο κ. Σαλάχας είπε ότι εφόσον το έργο δεν προχωράει και το κόστος είναι μεγάλο, θα μπορούσε ο Δήμος να προμηθευτεί φωτιστικά δρόμου που να λειτουργούν με ηλιακούς συλλέκτες, τα οποία και πιο οικονομικά θα έρθουν και το περιβάλλον προστατεύουν.

Η πρόταση αυτή που κατά την γνώμη μου είναι και η καλύτερη για να προχωρήσει το έργο, δεν συνάντησε την άρνηση του Δημάρχου ή των Συμβούλων του Συνδυασμού της παράταξης "Ενωμένη Μύκονος", ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω αν δεν διαβάσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Σημείωση Mykonensis: Νομίζω ότι να αρνούμαστε να τοποθετήσουμε φωτισμό στον πιο επικίνδυνο δρόμο της Μυκόνου, προτάσσοντας φτωχές δικαιολογίες, δεν μπορεί να καλύπτει κανέναν Μυκονιάτη, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει η τεχνολογία να γίνει κάτι τέτοιο μειώνοντας σημαντικά το κόστος και χωρίς μάλιστα να ενοχληθεί κανένας κάτοικος και κανένα χωράφι. Η Μύκονος οφείλει να είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, πόσω δε μάλλον όταν αυτές είναι και οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον και δεν ενοχλούν τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου