Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ως πότε πια....


Την στιγμη που γραφω αυτό το κειμενο, κανεις ειλικρινα δεν γνωριζει τι θα αντιμετωπισει στο τελος του μηνος και μετα, παντα συμφωνα με τις τραγελαφικες ανακοινωσεις της γελοιας μας κυβενησης!
Και καλα, η κυβερνηση λεει ότι θελει , εμεις τι κανουμε? Θα μου πειτε «και τι μπορει να κανει ενας απλος πολιτης απεναντι στην κυβερνητικη μηχανη»?   Και θα τον καταλαβω , διοτι μεγαλωσαν 3 γενιες μεσα στην εικονικη πραγματικοτητα της ανεσης και της απραξιας! Καταφεραν  , τα μεγαλα συμφεροντα , να μας κανουν εθνος κοιμωμενων και αβουλων! Καταφεραν , εμας τους υποτιθεμενους απογονους των ενδοξων αρχαιων Ελληνων, να ειμαστε το εθνος του ωχ- αδερφισμου !οι μισοι ειμαστε λαμογια σε βαρος των αλλων μισων , οι οποιοι με την σειρα τους είναι  ρουφιανοι σε βαρος των πρωτων , με την ελπιδα να γλειψουν  και αυτοι  καποιο κοκκαλακι!  Και  φυσικα όταν μεσα στο χαος αυτό βρεθει καποιος με αξιες και αρχες, σε λιγο καιρο είναι θαμενος ,πολιτικα , οικονομικα και κοινωνικα! Είναι απιστευτο ποσο γρηγορα και αυτοματα αντιδρα το συστημα , όταν προκειται  να προστατευτει ! 

Γνωριζω  ότι είναι δυσκολο να σηκωθουμε από την πολυθρονα την απραξιας, αλλα από την άλλη μερια είναι ισως η μοναδικη λυση για να ξεχωριζουμε από τα ,συμπαθη, προβατα!
Και τωρα θα ρωτησει καποιος πως θα γινει αυτό?  Σε πρωτη φαση λοιπον ας βγουμε  από την ραστωνη της απραξιας και να αρχισουμε να σκεφτομαστε ! αυτό ισως είναι και το  πιο δυσκολο μερος λογω της απραξιας ετων! Όταν όμως ωριμασει η σκεψη ότι ειμαστε ανθρωποι σκεπτομενοι ,τοτε και μονο τοτε , θα μπορεσουμε να αντιδρασουμε ,ο καθενας μας με τον τροπο του, παντα μεσα σε ότι προσταζει ο Νομος  φυσικα . Ευτυχως το Συνταγμα μας δινει αρκετα μεσα για να υπερασπιστουμε το δικαιο και το σωστο, αρκει να το ΘΕΛΟΥΜΕ ! Ας σκεφτουμε ολοι, αν μας αρεσει το χαος που ζουμε και αν είναι σωστο να το κληρονομησουνε τα αθωα παιδακια μας!
Ας αρχισουμε λοιπον την αντιδραση από την μικρη κοινωνια που ζουμε, από την ιδιαιτερη πατριδα μας, και ας μην καταπινουμε ότι μας σερβιρουν οι αρμοδιοι ,οι οποιοι φυσικα ανηκουν στο συστημα, νομιζοντας, οι τελευταιοι, ότι ειμαστε προβατα ικανα μονο να βοσκουν ότι τους δινουν,(συμφεροντα)!
Ας τους δωσουμε να καταλαβουν ότι μπορουμε να γινουμε λυκοι και να νοιωσουν στο χοντρο πετσι τους το δαγκωμα μας! Φθανει πια, δεν είναι δυνατον να κατεβαινει ο κάθε αμορφωτος(κοινωνικα και ακαδημαικα) και να προσπαθει να επιβληθει με τον αισχρο τροπο ομιλιας(βρισιες) και με φωνες(γιατι αυτό μονο εχει μαθει), η γεμιζοντας μας ψεματτα!
Ας καταλαβουν οι δημοτες του νησιου μας ότι υπαρχει μια μεριδα ανθρωπων που είναι ετοιμοι ,καθ’όλα, να δημιουργησει και να εξαλειψει τις ασχημιες που ταλανιζουν την μικρη μας κοινωνια , εδώ και πολλα χρονια! Δεν είναι δυνατον να διαχειριζοντε τις τυχες μας ανθρωποι που εχουν Θεο τους το χρημα και το ρουσφετι!
Ωρα  λοιπον είναι να ξεκινησουμε την αντιδραση μας από την μικρη κοινωνια που ζουμε  δειχνοντας στους υπαληλισκους του συστηματος  ότι ολοι αυτοι από εμας εκλεγμενοι, εμεις τους πληρωνουμε, και στην τελικη εμεις θα τους διωξουμε αν δεν κανουν την δουλεια για την οποια εκλεχτηκαν, σωστα ,τιμια και προς ωφελος του πολιτη!
                                                                           

                                                             ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΝΑΡΔΟΣ- ΜΥΚΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου