Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έσκισε το Μυκονιάτικο δίδυμο Κωσταντής-Κατερίνα σε αγώνα ψαροντούφεκου

Μας εστάλη από Spearfishing Mykonos

Άλλος ένας αγώνας υποβρυχίου κυνηγίου/ψαροτούφεκου ολοκληρώθηκε, με τον Κωσταντή Κουσαθανά και την Κατερίνα Τοπούζογλου -η μόνη γυναικεία συμμετοχή όπως πάντα- να κατακτάνε τη δεύτερη θέση σε 70 αθλητές καθώς και το κύπελλο μεγαλύτερου αλιεύματος, μια συναγρίδα 3κιλών. Φέτος για πρώτη φορά σε αγώνα του Γλαύκου συμμετείχε και ομάδα από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τη διοργάνωση όσο και από το φιλικό κλίμα που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατέλαβαν την τρίτη θέση.


Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος καθώς το νερό ήταν πάρα πολύ κρύο, δεν ξεπερνούσε τους 9 βαθμούς, ενώ η τράπεζα του αγώνα ήταν αρκετά δύσκολη με θολά νερά και λιγοστά ψάρια. 
 
Αυτή τη φορά προορισμός ήταν η περιοχή Δροσιά κοντά στη Χαλκίδα. Φέτος δόθηκε περισσότερη έμφαση στο να βρεθεί μια τοποθεσία κοντά στην Αθήνα , ώστε να μειωθούν τα έξοδα των αθλητών παρά να επιλεγεί μια μακρινή τοποθεσία που πιθανόν να είχε καλύτερη διαμόρφωση βυθού ή περισσότερα θηράματα. Εξάλλου ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πιο πολύ μια γιορτή του ψαροτούφεκου παρά αγώνας με την αυστηρή έννοια του όρου.

 
H ζυγαριά ανέδειξε πρώτη την ομάδα των Νταή Κώστα – Μαυρομμάτη Σωτήρη με 7.350 βαθμούς. Η ίδια ομάδα πήρε και το κύπελλο των περισσότερων ψαριών με 7 έγκυρα αλιεύματα.
Δεύτεροι ήρθαν οι Κουσαθανάς Κώστας – Τοπούζογλου Κατερίνα με 4.960 βαθμούς παίρνοντας και το κύπελλο για το μεγαλύτερο ψάρι με μια συναγρίδα 3.040 g.
Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα από τη Ρωσία με τους Kuznetsov Mikhail – Utkin Alexander με 4.490 βαθμούς. 
 
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΥΚ κ.Νικος Καμπάνης απένειμε κύπελλο στην ομάδα που θα αποτελούνταν από αθλητές που δε θα είχαν συμμετάσχει σε Πανελλήνιο αγώνα και συγκεκριμένα στους αθλητές του Γλαύκου Παπαδόπουλο Χρήστο και Νικολή Μιχάλη.
 
Τα αλιεύματα δόθηκαν στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος» και στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Χαλκίδας.
Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στους αθλητές και καλή επιτυχία στον Κωσταντή και την Κατερίνα που κάνουν τη Μύκονο περήφανη για τους αθλητές της.

1 σχόλιο: