Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Νεκρό δελφίνι στον Άγιο Γιάννη δεν έχει ταφεί εδώ και 3 μήνες!!

Άταφο παραμένει το δελφίνι που βρέθηκε στην παραλία του Αγίου Γιάννη του Διακόφτη και που σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Μυκόνου είναι εκβρασμένο εκεί από τον περασμένο Ιανουάριο. 

 Η αρμοδιότητα για την περισυλλογή και υγειονομική ταφή του δελφινιού, και κάθε κήτους που εκβράζεται στις παραλίες μας, βρίσκεται χαμένη κάπου μεταξύ Δήμου Μυκόνου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη μέχρι στιγμής.


Η δικαιολογία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι ότι τα αυτοκίνητά της υπηρεσίας, στα οποία άνετα χωράει το δελφίνι για να μεταφερθεί, δεν έχουν βενζίνη να μετακινηθούν. 

Επιπλέον ακούμε ότι ο Δήμος δεν έχει λεφτά να βάλει βενζίνη στα απορριμματοφόρα και να μαζευτούν τα σκουπίδια που έχουν βουλιάξει το νησί. Από που κι ως που λοιπόν περιμένουμε εμείς να βρεθούν λεφτά για να μαζευτεί το δελφίνι;


Όμως το θέμα αυτό υπερβαίνει το οικονομικό και πιστεύω ότι οι αρχές του Δήμου θα μπορούσαν κάλλιστα να κινητοποιήσουν 2-3 ανθρώπους με τους οποίους έχουν καλή σχέση να κάνουν την δουλειά εθελοντικά. Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν 2-3 ανθρώποι στην πλειοψηφία των Μυκονιατών που τους ψήφισε!

Εμείς ως Νεανική Δράση Μυκονιατών, απευθυνθήκαμε ήδη στις αρχές του νησιού και ενημερώσαμε τον Δήμο Μυκόνου ότι αν δεν βρεθεί μία λύση μέσα στις επόμενες μέρες, είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε εθελοντικά και σε συνεργασία με τον κτηνίατρο του νησιού να περισυλλέξουμε το κήτος και να προχωρήσουμε στην υγειονομική  του ταφή.
 
Αναμένουμε.

1 σχόλιο:

  1. Δήμος και Λιμενικό ταμείο, ένα και το αυτό.
    Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, αν δεν κάνω λάθος είναι ο δήμαρχος. Οι δικαιολογίες πολλές. Μάλλον βλέπω τα παιδιά της Νεανικής Δράσης Μυκονιατών να κάνουν τη δουλεία μόνοι τους και τους αξίζουν πολλά μπράβο και για αυτό.
    ΜΠΡΑΒΟ σας παιδιά
    Ζαννήςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή