Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Έγγραφο της Νεανικής Δράσης προς τις αρχές για την απομάκρυνση του δελφινιού

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές του νησιού γνωρίζουν για το νεκρό το δελφίνι ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά ο Δήμος ακόμα δεν έχει ενδιαφερθεί να πράξει τα δέοντα, ως ο καθ' ύλην αρμόδιος.

Εμείς πιστεύουμε ότι από την πλευρά του Δήμου, και παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει (δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για βενζίνη), υπάρχει θέληση να γίνει το σωστό ώστε να μην μολυνθεί περαιτέρω το περιβάλλον στην συγκεκριμένη παραλία και να μην δοθεί συνέχεια σε αυτό το θέαμα της αποσύνθεσης του κήτους εν όψει τουριστικής περιόδου.

Για τον λόγο αυτό, με την Νεανική Δράση, ήδη από προχτές που ενημερωθήκαμε για το θέμα, απευθυνθήκαμε εγγράφως στις αρχές και θα περιμένουμε πλέον από τον Δήμο, που είναι και ο μόνος αρμόδιος, να προβεί στην άμεση απομάκρυνση του δελφινιού από την παραλία μέσα στις επόμενες μέρες.

Αν τώρα και μετά τις έγγραφες ειδοποιήσεις που θα απευθύνουν τόσο το Αγροτικό Κτηνιατρείο Μυκόνου όσο και το Λιμεναρχείο προς τον Δήμο, το θέμα δεν λυθεί, τότε αναγκαστικά θα επέμβουμε για να κάνουμε σε 1 ώρα αυτό που δεν μπορεί να κάνει εδώ και τρεις μήνες ο Δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου