Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Όλη η αλήθεια για το κλείσιμο του Δημοτικού Σφαγείου από τον περιφερειακό κτηνίατρο κ. Γιώργο Ρόζο

Λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε για την Κυριακή του Πάσχα και το Σφαγείο της Μυκόνου εξακολουθεί να είναι κλειστό για τέταρτο μήνα, ωθώντας ντόπιους παραγωγούς στα όρια της οικονομικής καταστροφής. Το Mykonensis βρήκε τον κτηνίατρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Ρόζο ο οποίος δέχτηκε να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με αυτήν την υπόθεση.


Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για ένα τέτοιο φλέγον ζήτημα είναι πραγματικά εξοργιστική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις αλλεπάλληλες προφορικές και γραπτές ειδοποιήσεις του κ. Ρόζου ήδη από τον Αύγουστο του 2011 για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος προκειμένου να λειτουργεί νόμιμα το σφαγείο για την δημόσια υγεία, αυτές ουδέποτε ελήφθησαν υπόψιν ενώ εκπρόσωποι του Δήμου δεν εμφανίστηκαν καν στις εξαγγελθείσες επιθεωρήσεις. Παρά τις προσπάθειες του κτηνιάτρου να καθυστερήσει όσο το δυνατόν την αναμενόμενη απόφαση για το κλείσιμο του σφαγείου, μήπως και η Δημοτική Αρχή έστω και τελευταία στιγμή ευαισθητοποιηθεί και κάνει τα πρέποντα, τα χρονικά όρια και η υπομονή της Περιφέρειας είχαν εξαντληθεί. Τελικά στα τέλη Νοεμβρίου με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου το σφαγείο έκλεισε προσωρινά μέχρι να γίνουν οι διορθωτικές ενέργειες. Από τότε έπρεπε να περάσουν ακόμα τρεις μήνες για να φτάσουμε τέλος Φλεβάρη και σε νέα ειδοποίηση του κ. Ρόζου προς τον Δήμαρχο με την οποία υπενθύμιζε για πολλοστή φορά ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρθεί η απόφαση της Περιφέρειας και να φάμε αρνάκι Μυκονιάτικο το Πάσχα. Μετά και από αυτήν την ειδοποίηση, φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή ευαισθητοποιήθηκε με αποτέλεσμα να έχουν γίνει ήδη αρκετά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και να είναι πλέον θέμα χρόνου να ανοίξουν και πάλι τα σφαγεία. Αυτό είναι αναμφισβήτητα το θετικό μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε από αυτήν την ιστορία.

Δεν θα πρέπει ωστόσο να παραβλέψουμε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. Αναρωτιέται κανείς για τι έπρεπε να περάσει ένα τόσο μεγάλο διάστημα ανεκμετάλλευτο και να φτάσουμε μία ανάσα πριν από το Πάσχα μέχρι να κινητοποιηθεί η Δημοτική Αρχή; Για ποιό λόγο ενώ η Δημοτική Αρχή γνώριζε πολύ καλά από την αρχή τι έπρεπε να κάνει για να συνεχίσει να λειτουργεί το σφαγείο δεν το έκανε ποτέ, αναγκάζοντας την Περιφέρεια να διατάξει το κλείσιμό του; Γιατί την ίδια στιγμή διαδιδόταν ψευδώς από τα ίδια άτομα ότι για το κλείσιμο του σφαγείου φταίει ο κτηνίατρος, ενώ ο μόνος υπεύθυνος ήταν ο διαχειριστής του, δηλαδή η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος; Γιατί δεν παραδέχτηκαν τα λάθη τους και παραπλάνησαν τον κόσμο ρίχνοντας το φταίξιμο στον κτηνίατρο της Περιφέρειας; Μήπως η δημόσια υγεία και η οικονομική επιβίωση των ντόπιων παραγωγών δεν εντάσσονται στα ενδιαφέροντα της Δημοτικής Αρχής; Τελικά μήπως το ενδιαφέρον του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για τα κοινά εξαντλείται στις πολεοδομικές άδειες, τις άδειες νυχτερινών καταστημάτων, την μίσθωση των παραλιών και τους διαγωνισμούς ανάθεσης έργων;     

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα μπορείτε να ανζητήσετε και στο ιστολόγιο της ΚΕΠΟΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου