Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν λεφτά;;; Βάλτε από την τσέπη σας!!!

Όταν ακούς από επίσημα χείλη ότι στα ταμεία του Δήμου δεν υπάρχει ούτε ευρώ να βάλουν βενζίνη στα διάφορα υπηρεσιακά οχήματα και τα απορριμματοφόρα, τότε μόνο ένα συμπέρασμα υπάρχει...

Κυρίες και κύριοι...ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ!!!

Το χειρότερο δεν είναι αυτό, ότι δηλαδή έχουν αδειάσει τα ταμεία του Δήμου, και υπάρχουν παντού χρέη (ρωτήστε το ΕΚΟ να σας πει πόσα τους χρωτάει ο Δήμος), αλλά η φυσικότητα με την οποία το παραδέχονται σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Λες και δεν πρέπει να πάνε να κόψουνε τον λαιμό τους να βρούνε λεφτά να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, να έχουν το νησί καθαρό.

Τι διαχείριση έχει γίνει πια στα οικονομικά του Δήμου, πού πήγαν τόσα εκατομμύρια, ώστε να μην έχουμε λεφτά ούτε για βενζίνη;;

Κύριοι δεν υπάρχουν λεφτά γιατί αδειάσανε τα ταμεία του Δήμου;;; Κανένα πρόβλημα!! Να βάλετε από την τσέπη σας!!! Δεν διαχειρισήκατε καλά τα ταμεία, ξοδέψατε ανώφελα σε εξωτερικούς συμβούλους, σε διαφημιστικές εταιρείες;; Kανένα πρόβλημα. Βάλτε από την τσέπη σας!!! Χαθήκανε χρήματα ως εκ δια μαγείας και κανείς δεν ξέρει που είναι;;; Κανένα πρόβλημα!! Βάλτε από την τσέπη σας!!

Από την στιγμή που εκλεγήκατε να κάνετε μία δουλειά και διαχειρίζεστε πακτωλό χρημάτων είσαστε υποχρεωμένοι να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας και να έχετε τον τόπο καθαρό! Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Πρέπει να βρείτε τρόπο να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.  

Βρείτε ανθρώπους να κάνουν εθελοντικά τις δουλειές που πρέπει να γίνουν!! Η αδράνεια, η μοιρολατρεία κι η απάθεια την ωρα που τα προβλήματα διογκώνονται δεν είναι λύση. Σας έχει ψηφίσει η μισή Μύκονος, η μισή κοινωνία είναι μαζί σας!!! Τώρα είναι η ώρα να δείξετε την δύναμή σας! Αφού είσαστε αγαπητοί στον κόσμο κι έχετε στο πλευρό σας την κοινωνία, είναι η κατάλληλη στιγμή νομίζω να απευθύνετε δημόσιο κάλεσμα για τον καθαρισμό του νησιού με ότι τρόπο μπορεί και διαθέτει ο καθένας.

Η δύναμη μίας Δημοτικής Αρχής, ενός Δημάρχου, ενός Αντιδημάρχου, είναι η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους. Για να είσαστε τόσα χρόνια εξουσία δε μπορεί να είναι τυχαίο! Η αγάπη του κόσμου για εσάς πρέπει να φτάνει στα όρια της λατρείας. Εκμεταλλευτείτε την για το καλό του νησιού!!

4 σχόλια:

  1. "Λεφτά υπάρχουν".. το ξέρεις εσύ που έγραψες το πιο πάνω. Τα 3,5 μύρια που λιμνάζουν στο ταμείο του Δήμου και άλλα τόσα στο ταμείο της Λιμενικής επιτροπής ΕΣΕΙΣ η αντιπολίτευση φροντίσατε να τα κλειδώσετε με την καταγγελία του προϋπολογισμού στην περιφέρεια, που είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση στην έγκρισή του. Βρήκατε ευκαιρία να επιχειρήσετε να πλήξετε πολιτικά την παράταξη που ψήφισαν οι Μυκονιάτες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή η καθυστέρηση της εκταμίευσης από το ταμείο του Δήμου - μην κάνεις οτι δεν ξέρεις - των ποσών για πετρέλαια κλπ. Και ΝΑΙ έως σήμερα ΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ για να έχουμε υποτυπώδη αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ έπρεπε να αφήσουν στους κάδους όλα τα σκουπίδια και να καταγγείλουν την απερίσκεπτη ενέργεια της αντιπολίτευσης. Αυτό θα έκανα εγώ για να δούνε οι Μυκονιάτες ποιός βάζει το πολιτικό συμφέρον πάνω από αυτό του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πραγματικά άδικο για την ιστορία της ανθρώπινης ηλιθιότητας τέτοια σχόλια να μην έχουν ονοματεπώνυμο. Το αμόρφωτο ζώο που έγραψε το παραπάνω σχόλιο, ουσιαστικά παραδέχεται και επιβραβεύει την παράταξή του για την νομιμοποίηση της ανομίας που επιβάλλει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την Δημαρχία. Η μόνη απερίσκεπτη ενέργεια ανήκει στην παράταξη της πλειοψηφίας η οποία έφερε προς ψήφιση έναν Προϋπολογισμό που όπως αποδείχτηκε δεν έπρεπε ποτέ να ψηφιστεί. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουν και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, συνένοχους στις παράτυπες ενέργειές τους. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Το αποτέλεσμα - το ότι σήμερα η εκταμίευση των χρημάτων έχει μπλοκαριστεί - αποδεικνύει το δίκιο της μείζονος αντιπολίτευσης που φώναζε στον Δήμαρχο να διορθώσει τον Προϋπολογισμό και να τον ξαναφέρει να τον ψηφίσουν όλοι, αλλά αυτός επέμενε πεισματικά να κάνει το δικό του. Αν άκουγε την μείζον αντιπολίτευση δεν θα είμασταν σε αυτήν την δυσάρεστη θέση σήμερα. Ολη η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι αποτέλεσμα της κουφιοκέφαλης ηγεσίας της παράταξης που, ναι, επέλεξαν οι Μυκονιάτες - κι αυτό δεν τους τιμάει καθόλου. Τουλάχιστον, το ενθαρρυντικό για την επόμενη μέρα του νησιού, είναι ότι τους επέλεξαν οι μισοί από αυτούς που ψήφισαν..το δυσάρεστο είναι ότι τις συνέπειες πρέπει να τις υποστούμε όλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε "μορφωμένε επώνυμε", στο σχόλιο που σε πείραξε διαβάζουμε οτι τα γραφόμενα στο ποστ είναι ψέμματα! Και αυτό επίτηδες ενώ γνωρίζει την αλήθεια αφού το παίζει εκπρόσωπος τύπου της αντιπολίτευσης. Στο ποστ μας δουλεύει και όποιος το χάψει, οτι "δεν υπάρχουν λεφτά γιατί αδειάσανε τα ταμεία του Δήμου;;; Κανένα πρόβλημα!! Να βάλετε από την τσέπη σας!!! Δεν διαχειρισήκατε καλά τα ταμεία, ξοδέψατε ανώφελα σε εξωτερικούς συμβούλους, σε διαφημιστικές εταιρείες;; Kανένα πρόβλημα. Βάλτε από την τσέπη σας!!! Χαθήκανε χρήματα ως εκ δια μαγείας και κανείς δεν ξέρει που είναι;;; Κανένα πρόβλημα!! Βάλτε από την τσέπη σας!! " ενώ γνωρίζει οτι έχει ο προϋπολογισμός πρόβλημα και οτι ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ τα ταμεία.
    Τι δουλειά έχουν αυτά τα πραγματικά με τις ανοησίες σου;
    Πρέπει ή δεν πρέπει να το διορθώσει και να γράψει την αλήθεια;
    Να γράψει οτι το ταμείο του Δήμου και της Λιμενικής επιτροπής είναι γεμάτα, γεγονός σχεδόν μοναδικό για Δήμους. Να γράψει οτι εμείς σαν αντιπολίτευση ψάξαμε και βρήκαμε τρόπο να τα μπλοκάρουμε, να μην μπορεί να πληρώσει ο δήμος, να διαμαρτύρονται δκαίως οι μυκονιάτες για να ψευδολογούμε εμείς άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είναι η αντιπολίτευση που θα μπλοκάρει τα χρήματα του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου??? Είσαι σοβαρός??? Τι άλλο θα ακούσουμε?? Σε λίγο θα μας λέτε ότι φταίει και το ελεγκτικό συνέδριο που πήρε την απόφαση να μπλοκάρει τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου!! όμως όλοι το ξέρουν ότι τα χρήματα του Δήμου ουσιαστικά τα μπλόκαρε ο Δήμαρχος με τον προϋπολογισμό που έφερε, μη αφήνωντας άλλη επιλογή στους ελεγκτές. Το λες κι ο ίδιος "γνωρίζει ότι έχει ο προϋπολογισμός πρόβλημα και ότι ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ τα ταμεία". Συνεπώς το ερώτημα είναι γιατί ο Δήμαρχος έφερε προς ψήφιση έναν προϋπολογισμό προβληματικό?? Γιατί προτίμησε να ρισκάρει να του μπλοκάρουν τα ταμεία από το να φέρει έναν σωστό προϋπολογισμό? Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον Δήμαρχο Κουσαθανά, ότι δεν είμαστε σε εποχές του '50 και του '60 που οι τοπικοί άρχοντες κάνανε ότι θέλανε και λογαριασμό δεν δίνανε, και όσο συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες τόσο θα τον μπλοκάρουνε. Αυτά που βγήκανε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις εφημερίδες δεν είναι τυχαία ούτε μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά χαρακτηριστικό της διοίκησης Κουσαθανά. Η αντιπολίτευση έκανε την δουλειά της και άσκησε ουσιαστικό έλεγχο στην Δημοτική αρχή. Δίκιο θα είχαμε να την κατηγορήσουμε, αν δεν ασκούσε έλεγχο και άφηνε έναν παράτυπο προϋπολογισμό να περάσει, σιγοντάροντας τις παρανομίες του Δημάρχου και τα ύποπτα παιχνίδια που παίζει με τον προϋπολογισμό. Το να ρίχνει κανείς τις ευθύνες στην αντιπολίτευση επειδή ελέγχει σωστά τον Δήμαρχο και δεν έχουν γίνει κολλητοί, όπως παλιότερα άλλοι συνδυασμοί που πήγαν να τα βάλουν με το σύστημα Βερώνη, δεν πείθει κανέναν!! Καταλάβετέ το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή