Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

“DIVING FOR A CAUSE” Μύκονος 5-12 Οκτωβρίου 2012


Στην Ελλάδα θα παραβρεθεί για πρώτη φορά από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου η διεθνούς δράσης, μη κερδοσκοπική οργάνωση ‘Diving For A Cause’ με επικεφαλή την  Κολίν Γκάλαχερ.  Μια ιδιαίτερη ομάδα από την Καλιφόρνια της Αμερικής, που προσφέρει παγκόσμιο ανθρωπιστικό εθελοντικό έργο σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη, μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων (δενδροφυτεύσεις/ καθαρισμοί παραλίων, κ.α.) αλλά κυρίως μέσω του πάθους της για την υποβρύχια αλιεία. Τα ψάρια που συλλέγονται από τους έμπειρους αθλητές-δύτες της ομάδας κατά την παραμονή τους στην εκάστοτε χώρα, προσφέρονται στους απόρους, ενώ παράλληλα παρέχουν βοήθεια σε τοπικά σχολεία και ιδρύματα.



Η ομάδα ‘Diving For A Cause’ συνεχίζει φέτος το έργο της στη χώρα μας, προσκεκλημένη στη Μύκονο από την Κατερίνα Τοπούζογλου που αναλαμβάνει να συντονίσει την όλη προσπάθεια.

Το πρόγραμμά μέχρι τώρα εκτός από το καθημερινό ψάρεμα στη Μύκονο και τα γύρω νησιά περιλαμβάνει:

• Συγκέντρωση παιδικών ρούχων και αποστολή τους στο babyfeat
• Καθαρισμό της παραλίας του Αη Γιάννη Μυκόνου
• Ενημέρωση στους μαθητές λυκείου για τη δράση του DFAC
• Βάψιμο παραδοσιακών σοκακιών στη Χώρα Μυκόνου
• Καθαρισμός περιφερειακού δρόμου


Όλα τα θηράματα που θα συλλεχθούν μέσω ψαροτούφεκου –αποκλειστικά με ελεύθερη κατάδυση-, θα δοθούν στο συσσίτιο των Αγίων Ακίνδυνων και στο Γηροκομείο Κωνσταντινοπολιτών «Εστία» καθώς και σε άπορες οικογένειες.

Για πληροφορίες: spearfishing.mykonos@gmail.com Τηλ: 22890-22600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου