Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Προστασία όλων των υπέργειων βράχων της Μυκόνου

 Σε μία πλαγιά του Τούρλου, δίπλα στον Άι-Γιώρη τον Σπηλιανό....

Ένας από τους εντυπωσιακότερους σε μέγεθος βράχους της Μυκόνου, με δεκάδες μικρότερους βράχους να τον περιστοιχίζουν....

Μία από τις πιο προκλητικές και καταστροφικές οικοδομές που έχουν γίνει πάνω στο νησί μας...



Πώς θα προστατεύσουμε τον φυσικό μας πλούτο? Πώς θα αποτρέψουμε άλλη τέτοια περιβαλλοντική καταστροφή?? 


Είναι αρρωστημένη η νοοτροπία εκείνου που έρχεται στον τόπο μας, αγοράζει ένα κομμάτι γης και φτιάχνει μια οικοδομή που καμία σχέση δεν έχει με τον χαρακτήρα του νησιού και περισσότερο θυμίζει μεσαιωνικό φρούριο....


Είναι άρρωστος και ανεπιθύμητος για εμένα, όσα λεφτά κι αν έχει εκείνος που δεν σέβεται τον τόπο, τον καταστρέφει και τον αλλοιώνει χτίζοντας οικοδομήματα-φρούρια, για να καλύψει την δική του ανασφάλεια από την μανία καταδίωξης που τον  διακατέχει...

Όχι στις οικοδομές φρούρια, που αλλοιώνουν την εικόνα του νησιού!

Όχι στις οικοδομές που καταστρέφουν τον μοναδικό φυσικό πλούτο της γης μας, τα βράχια!

Δεν υπάρχουν άνθρωποι, Μυκονιάτες, που νοιάζονται για την φύση και το περιβάλλον της Μυκόνου, να σώσουν ότι βράχο έχει απομείνει?? Σίγουρα υπάρχουν!

Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμμαχήσουν, να αποτελέσουν μία εθελοντική ομάδα που σε συνεργασία με άλλους συλλόγους, φορείς, ενεργούς πολίτες να καλύψουν την Μύκονο με ένα πέπλο προστασίας, ώστε να μην έχουμε άλλες τέτοιες τραγικές καταστροφές??

Αν σπάσεις ένα βράχο, ο βράχος δεν ξαναγεννιέται. Το δέντρο που κόβεται ή καίγεται μπορεί να ξαναφυτευτεί, ο βράχος όχι. 

Το περιβαλλοντικό έγκλημα της καταστοφής υπέργειων βράχων όπως στο παράδειγμα των φωτογραφιών από πάνω, πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.

Το παράνομο και μαζικό σπάσιμο των βράχων της Μυκόνου σε ολόκληρες πλαγιές και κορυφές, συνιστά την μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στο νησί μας και συμβαίνει ακόμα! Πρέπει να την σταματήσουμε!

Πρέπει να βρούμε τους τρόπους ως κοινότητα ανθρώπων που ενδιαφέρεται πάνω από όλα να περισώσει ότι έχει απομείνει στον τόπο μας, να προστατεύσουμε τα βράχια της Μυκόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου