Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Αξιοκρατία, μία λέξη άγνωστη στον Δήμαρχο και τον συνδυασμό "Ενωμένη Μύκονος"

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 27ης Φεβρουαρίου έγινε μεταξυ άλλων η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου "Γεώργιος Αξιώτης". Ο οργανισμός αυτός είναι ο φορέας όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου και για αυτό καταλαβαίνιε κανείς την σημασία που έχει να στελεχωθεί από άτομα που αφενός αγαπούν τον πολιτισμό κι αφετέρου έχουν εμπειρία στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων.

Από τα 30 μέλη (15 τακτικά και 15 αναπληρωματικά)  του Δ.Σ. του οργανισμού, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου - βλ. "Ενωμένη Μύκονος" - πρότεινε τα 26 (13 τακτικά και 13 αναπληρωματικά). Σε αυτά τα 26 άτομα δεν βρέθηκε ούτε ένα μέλος από τα Διοικητικά Συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων της Μυκόνου.


Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι 26 άνθρωποι που αγαπούν τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού μας περισσότερο από εκείνους που έχουν κάνει τρόπο ζωής τους την διάσωση και διάδοσή του? Ποιοί είναι αυτοί οι 26 άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην προβολή και την διάδοση του πολιτισμού και της παράδοσης του νησιού μας, από ότι ο 30ετής Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου με εκατοντάδες εκδηλώσεις στο ενεργητικό του??

Σε αυτό το σημείο πρέπει να συγχαρούμε τον συνδυασμό "Μύκονος - Επόμενη Μέρα" που τοποθέτησε στο Δ.Σ. του πολιτιστικού οργανισμού την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωμεριτισσών, κ.Άννα Λοϊζου, η οποία είναι και μέλος στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.

Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η αξιοκρατία παραμένει μία άγνωστη λέξη στον Δήμο Μυκόνου! Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν εξαφανίσει την αξιοκρατία από κάθε πτυχή της ζωής στο νησί μας, συνέχιζουν να διοικούν ασταμάτητα εδώ και δύο δεακετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου