Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη Mykoniato - 2ο μέρος

Συνέχεια από το 1ο μέρος.


5. Που θα πάει αυτή η κατάσταση με την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και το ξεπούλημα της πατρίδας μας?

H κατάσταση αυτή (εάν συνεχιστεί) πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις. Να σημειώσουμε εδώ ότι γερμανός οικονομολόγος που ακούει στο όνομα Hans-Werner Sinn, επικεφαλής του διαβόητου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου CESifo Group, βλέπει εμφύλιο πόλεμο στη Ελλάδα. Αναλυτικά είπε τα εξής:
«Τα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας δε θα αποτρέψουν την χρεοκοπία και εάν εφαρμοστούν για πολύ καιρό θα οδηγήσουν σε κατάρρευση του πολιτικού συστήματος»
Στην εις βάθος ανάλυσή του ο Γερμανός οικονομολόγος σημείωσε πως η πολιτική της επιβολής της εσωτερικής υποτίμησης, ο αρνητικός πληθωρισμός αλλά και η ύφεση είναι παράγοντες οι οποίοι «μπορούν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.»
Η οδός που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός μας, μας οδηγεί στην καταστροφή, ρίχνει την χώρα σε περαιτέρω ύφεση, μειώνει την αγοραστική δύναμη και εξαθλιώνει τον έλληνα εργαζόμενο. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Όταν είσαι εξαθλιωμένος οικονομικά, όταν έχεις τρομοκρατηθεί από τα κατεστημένα ΜΜΕ, είναι πολύ πιο εύκολο να παραδώσεις δικαιώματα, κατακτήσεις δεκαετιών, δημόσια περιουσία και οτιδήποτε άλλο. Πρόσφατα πανηγύρισαν για την επιμήκυνση και χτές μόλις οι λεγόμενοι οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει μαζική αντίδραση και να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της χώρας μας.



6. Ποιά είναι η γνώμη σας για την κάρτα του πολίτη?

Η Αγγλία είπε όχι στην κάρτα του πολίτη. Εγώ από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω, την ώρα που η Ελλάδα παλεύει με τα οικονομικά της και τους διεθνής τοκογλύφους, κόβει δαπάνες, μειώνει συντάξεις και μισθούς, και αυξάνει τους έμμεσους φόρους, την κόφτει τόσο πολύ ένα πολυδάπανο σχέδιο; Η κάρτα του πολίτη θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιηθεί. Την ίδια ώρα ο Παπανδρέου ή Jeffrey αν προτιμάτε, έκοψε την χρηματοδότηση σε όλες τις πρεσβείες του εξωτερικού όσον αναφορά τις εθνικές εορτές. Δηλαδή δεν έχουμε λεφτά για τις παρελάσεις, χρεοκοπούμε αλλά θα σας δώσουμε αυτές τις φοβερές κάρτες που θα λυθούν όλα τα προβλήματά της. Μου θυμίζει λίγο Αμαν teleshopping όλη η κατάσταση. Λένε πως θα λύσει όλα μας τα προβλήματα και η γραφειοκρατία δεν θα υφίσταται. Μάλιστα, δηλαδή τόσα χρόνια για το ότι έχουμε γραφειοκρατία στην Ελλάδα δεν φταίει η νοοτροπία και σκόπιμη ταλαιπωρία της μίζας αλλά το ότι δεν έχουμε εξελιγμένα συστήματα. Στη Γερμανία ή στην Σουηδία δηλαδή τόσα χρόνια που δεν έχουν την κάρτα του πολίτη πως γίνεται να μην έχουν καθόλου γραφειοκρατία, σε 2 ώρες βγάζεις δίπλωμα οδήγησης και κάνεις και έναρξη επιχείρησης. Είναι καθαρά λοιπόν θέμα νοοτροπίας και αλλαγή δομής του συστήματος. Να πάμε στην ταμπακιέρα λοιπόν. Κάποιοι δεν θέλουν την κάρτα του πολίτη για θρησκευτικούς λόγους και κάποιοι άλλοι καθαρά για λόγους ελευθερίας. Να εξετάσουμε το πρώτο λοιπόν
Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και δεν θέλω να αριθμοποιηθώ διότι με προειδοποιεί η αγία γραφή για το επερχόμενο χάραγμα ή σφράγισμα αν προτιμάτε. Είναι ενάντια στα πιστεύω μου είτε αυτό για κάποιους είναι λάθος είτε σωστό. Να Θυμίσω ότι το 97% του πληθυσμού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Γιατί η κυβέρνηση δεν ακούει τον λαό της; Δεν σέβεται τις θρησκευτικές μας ελευθερίες; Ακόμα και αν φαίνονται παρανοϊκές για αυτούς. Ξαναλέω άσχετα με το αν φαίνεται αστείο για κάποιους αυτό ή όχι, από την στιγμή που θίγει τα πιστεύω μου και την πίστη μου η κυβέρνηση πρέπει να το σεβαστεί. Πως σέβεται του μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που τους επιτρέπει να αυτό-μαστιγώνονται γεμίζοντας αίμα το σώμα τους και τον δρόμο; Δηλαδή… ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;;
Αυτό δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού; Αυτοί δεν διατυμπανίζουν την δημοκρατία; Που είναι η δημοκρατία τους τώρα; Δηλαδή κύριε υπουργέ επιβάλλατε κάρτα στους αστυνομικούς. Υπάρχουν χριστιανοί συμπολίτες μας αστυνομικοί, οι οποίοι δεν θέλουν να πάρουν την κάρτα, που τους δίνετε και τιμωρούνται από εσάς με απόταξη.
Ερώτηση: Ο μουσουλμάνος που μπορεί να κάνει ότι θέλει, έχει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, ο Έλληνας αστυνομικός που έχει συγκεκριμένα θρησκευτικά πιστεύω και για τη δική του θρησκευτική ελευθερία δεν θέλει να πάρει αυτήν την ταυτότητα, γιατί τιμωρείται με απόταξη;
Να εξετάσουμε και το δεύτερο. Υπάρχουν λοιπόν συμπολίτες μας που πολύ απλά δεν θέλουν να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη καθαρά για λόγους ελευθερίας και όχι για θρησκευτικούς.
Εδώ ακούμε ως απάντησε από τους δήθεν προοδευτικούς: «Εγώ έχω καθαρή και διάφανη ζωή. Ότι έχω στην κατοχή μου το έχω αποκτήσει νόμιμα. Ας με παρακολουθεί όποιος θέλει. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Μόνο όποιος κάνει παρανομίες, τα λαμόγια και οι τρομοκράτες έχουν να φοβηθούν από αυτό το σύστημα. Ο καλός άνθρωπος θα συνεχίσει να είναι καλός και ο κακός άνθρωπος θα φοβάται να κάνει παρανομίες. Δέχομαι να παρακολουθούμαι κι εγώ αρκεί ταυτόχρονα να παρακολουθούνται και οι βουλευτές και οι εργολάβοι δημοσίων έργων και όλοι οι ισχυροί του συστήματος. Η κοινωνία μας έτσι θα αποκτήσει διαφάνεια και θα γίνει πιο ηθική.»
Εδώ γελάμε…χαχαχαχα!
Καταρχάς φίλοι μου, είναι λάθος να θεωρούνται αυτομάτως όσοι αντιδρούν στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την ΚτΠ ως ύποπτοι που θέλουν να κρύψουν πίσω από την ιδιωτικότητά τους, παρανομίες. Αυτή η υπεραπλούστευση αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Όποιος επιθυμεί να διατηρήσει την ιδιωτικότητα της ζωής του, το κάνει γιατί θέλει να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του και την ελευθερία της προσωπικής του επιλογής για ορισμένα θέματα. Η ελευθερία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου. Υπάρχουν θέματα των οποίων η δημοσιοποίηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για το ίδιο το άτομο όσο και για τον κοντινό του περίγυρο αλλά ακόμη ευρύτερα για το κοινωνικό σύνολο. Τέτοιες αποφάσεις θα μπορούσαν να αφορούν τα κατωτέρω θέματα:
- Ασθένειες ιαθείσες και μη,
- Συνδικαλιστικές απόψεις,
- Πολιτικές επιλογές και απόψεις,
- Κοινωνικές απόψεις,
- Εργασιακή πορεία (φάκελος εργαζομένου, ποινές, απεργίες, τιμητικές διακρίσεις)
- Κοινωνικές συναναστροφές,
- Καταναλωτική συμπεριφορά,
- Διατροφικές συνήθειες,
- Θρησκευτικές επιλογές,
- Ημέρες και ώρες απουσίας από το σπίτι,
- Συνηθισμένες και έκτατες διαδρομές, κ.ο.κ.
Φανταστείτε λοιπόν να πάτε για δουλειά σε μια εταιρία ή σε μια επιχείρηση. Θα σας ζητήσουν την κάρτα του πολίτη. Οκ.. μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα. Όμως ψάχνοντας τον Ιατρικό σας φάκελο βλέπουν ότι είχατε σπάσει το πόδι σας πριν 2 χρόνια. «Α με συγχωρείτε δεν μπορούμε να σας προσλάβουμε δεν θέλουμε να ρισκάρουμε τυχόν ιατρικά έξοδα της επιχείρησης γιατί είστε εργαζόμενος υψηλού κινδύνου καθώς έχετε τραυματιστούς στο ιστορικό σας.»
Υπάρχουν πράγματα στη ζωή μας τα οποία κάνουμε και στην συνέχεια μετανιώνουμε για αυτά. Προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή. Ποιος ο λόγος αυτά τα λάθη να επανέρχονται διαρκώς μπροστά μας (μιας και θα είναι καταγραμμένα σε βάσεις δεδομένων) και να αποτελούν σημαντικά προσκόμματα στην εξέλιξη της ζωής μας και την προσπάθειά μας να αρπάξουμε ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη ζωή μας προκειμένου να προοδεύσουμε προς όφελος δικό μας, της οικογένειάς μας και της κοινωνίας;
- Όσοι υπέστησαν τον εξευτελισμό της παρακολούθησης στην Δικτατορία και η ζωή τους ήταν καταγραμμένη σε έναν φάκελο, μπορούν πολύ εύκολα να συνειδητοποιήσουν τι συνεπάγεται η ύπαρξη φακέλου για την μελλοντική πορεία και εξέλιξη του πολίτη και να καταλάβουν την παγίδα στην οποία πέφτουν αυτοί που ρωτούν αφελώς τις παραπάνω ερωτήσεις.
- Ποιος είναι αυτός που θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία των πολιτών; Είναι άμεμπτος και απόλυτα δίκαιος; Είναι οι προθέσεις του αγαθές; Συλλέγει τα στοιχεία για να αναλύσει συμπεριφορές προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δημιουργήσει μια καλύτερη κοινωνία; Με ποιο δικαίωμα αυτοανακηρύσσεται σε «καθαρτή» της δημόσιας ζωής; Ποιους αξιακούς κώδικες θα ακολουθήσει; Με το Α κόμμα στην εξουσία θα ισχύουν κάποιοι κανόνες, και με το Β θα αλλάζουν; Με δεδομένο ότι θα καταγράφονται οι συμπεριφορές των πολιτών, όταν αλλάζουν οι αξιακοί κώδικες τότε μήπώς δούμε και πογκρόμ διώξεων των αντιφρονούντων;
- Τα στοιχεία που θα καταγράφονται θα παραμένουν αναλλοίωτα στις βάσεις δεδομένων; Δεν μπορούν να υποστούν τροποποίηση, να προστεθούν ανύπαρκτα στοιχεία, να αφαιρεθούν πραγματικά στοιχεία; Δεν μπορούν να κατασκευαστούν προφίλ πολιτών τα οποία δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Εάν προστεθεί κακόβουλα η φράση «ύποπτος τρομοκράτης» στην ΚτΠ ενός πολίτη αυτό δεν θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην ζωή του; Και στη τελική ρε παιδιά σε ποιον θα εμπιστευτούμε τα προσωπικά μας δεδομένα ;; Στους πολιτικούς που καταληστεύουν τα δημόσια ταμεία τα τελευταία 30 χρόνια; Σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ; Ρε αϊ στον κόρακα τα λαμόγια ..!

7. Μπορούμε αλήθεια να ξεφύγουμε και να χαλάσουμε τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων? Αν ναι, πώς?

Βεβαίως! Αυτό προϋποθέτει να αναγνωρίσουμε τον εχθρό και το τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ, και να ενωθούμε όλοι με κοινό σκοπό. Η αντίδραση θα πρέπει να είναι πατριωτική και θα πρέπει να στέλνει το μήνυμα της ομοψυχίας. Δεν θα πρέπει να καπελωθεί από κανένα κόμμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν πολιτικοί στον αγώνα ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους που επεξεργάζονται σχέδια παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα δεν μπορεί να προσδοκούν τίποτα άλλο εκτός από την Σωτηρία της Ελλάδας. Πρέπει να αποκτήσουμε την νοοτροπία του Στρατιώτη και όχι του Στρατηγού. Η αλλαγή θα ξεκινήσει από εμάς. Πρέπει να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην κοινωνία.. Για παράδειγμα δεν μπορεί να λέμε ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και εμείς να λαδώνουμε στην πολεοδομία ή στην εφορία ή για το δίπλωμα αυτοκινήτου. Δεν μπορεί να λέμε ότι πρέπει όλοι ενωμένοι να αλλάξουμε την κοινωνία μας και στους γείτονες μας να μην λέμε ούτε καλημέρα, να μην αγαπάμε τον συνάνθρωπο που δυσκολεύεται στην καθημερινότητα του.
Πρέπει λοιπόν να γίνει άμεσα:
Άμεσα Στάση πληρωμών, Έξοδος από το ευρώ, υποτίμηση της δραχμής ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί, εθνικοποίηση των τραπεζών, δήμευση περιουσιών όλων των κλεφτών, αλλαγή του πολιτικού συστήματος και κατάργηση των κομμάτων ή αλλαγή.
Πρακτικά τώρα..: Το κίνημα δεν πληρώνω και ο κόσμος της Κερατέας μας δείχνουν τον δρόμο.
Πολιτική ανυπακοή, δεν πληρώνω: Τράπεζες, διόδια, ΔΕΗ και φόρους μέχρι να ακούσετε τι θέλει ο λαός και όχι οι τραπεζίτες.
Σε αυτό το σημείο θέλω να παραθέσω ένα άρθο ενός φίλου.
«Είμαι αυτός που ψήφισε ΚΑΝΕΝΑΣ στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ο επιχειρηματίας που είδε κόπους ετών να χάνονται σε μια νύχτα.

Ο συνταξιούχος την αξιοπρέπεια του οποίου πήρατε για να σώσετε τις τράπεζες.

Ο μαθητής με τα μαύρα όνειρα.

Ο Ελληνας που δε ρωτήσατε ποτέ αν θέλει να πληρώσει το λογαριασμό για όσα τρώγατε.

Ο δάσκαλος από τον οποίο αξιώνετε να μορφώσει τα παιδιά αυτής της χώρας χωρίς να μπορεί να ζήσει την οικογένεια του.

Ο πολίτης τη γνώμη του οποίου ποτέ δε λάβατε υπ’ όψη.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ΄ΟΨΗ.
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!

Ναι καλά ακούσατε. Απλώς θα σταματήσω να υπακούω. Θα σταματήσω να πηγαίνω κάθε πρωϊ στη δουλειά, να δουλεύω μέχρι το βράδυ, να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο, να τα παίρνω από εκεί, να τα πηγαίνω αγγλικά, γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, να πέφτω το βράδυ ξερός να δω λίγη τηλεόραση να αδειάσει το κεφάλι μου, και να κοιμάμαι. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ. Και θα κατέβω στο δρόμο, μαζί με τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τον παππού και τη γιαγιά και θα μείνω εκεί. Δεν θα φύγω από εκεί, μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μου. Δε θα δουλέψω. Αν θέλετε όλοι εσείς να κινώ την οικονομία της Ελλάδας, θα παίξετε με τους όρους μου. Θα κατέβω στο δρόμο με ένα σακίδιο με τρόφιμα, περισσότερα από όσα χρειάζονται γι αυτούς που δεν έχουν, και θα το αναγομώνω κάθε πρωϊ. Είμαι έτοιμος να υποστώ τις νόμιμες συνέπειες.


ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΑΠΑΙΤΩ ΑΜΕΣΑ:


-ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
-ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΟΠΩΣ ΤΟ NOMONEYNODEPT) ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. – ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.»

Αυτός πιστεύω ότι είναι ο δρόμος για να γίνουμε πραγματικά ελεύθεροι και να πάρουμε τις τύχες της χώρας μας στα χέρια μας. Όλα τα άλλα είναι δοκιμασμένα κι αποτυχημένα. Κι όπως λένε «αν θέλεις να πετύχεις διαφορετικά αποτελέσματα από ότι είχες μέχρι σήμερα, πρέπει να κάνεις εκείνα που δεν είχες κάνει μέχρι σήμερα». Τόσα χρόνια πραγματική ελευθερία δεν είδαμε. Το ένστικτο της επιβίωσης οδηγεί πλέον τον Ελληνικό λαό. Όλα αυτά τα κινήματα ανυπακοής που αναδύθηκαν από την κρίση θα κορυφώνονται μέχρι να εφαρμοστεί το δίκαιο και το σωστό, όχι για τους τραπεζίτες, αλλά για τον απλό κόσμο, για εσένα, για την οικογένειά σου, την κοπέλα σου, το παιδί σου, τον φίλο σου…όλους μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου