Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κενά ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο για το Καλαμοπόδι!

Η σαιζόν πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Ωστόσο, o Δήμος δεν φαίνεται να ετοιμάζει το νησί για το φετινό καλοκαίρι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους με διαρκή κίνηση, είναι ο δρόμος που ξεκινάει από το σύμπλεγμα καταστημάτων απέναντι από τον φούρνο πριν το Αεροδρόμιο, περνάει από Σκαλάδο, Ληνώ και καταλήγει στην παραλία Καλαμοπόδι (Paradise).

Εκτός ότι είναι πολυσύχναστος, ο συγκεκριμένος δρόμος διεκδικεί και τα πρωτεία του δρόμου των περισσότερων ατυχημάτων που σημειώνονται μέσα σε ένα καλοκαίρι στην Μύκονο. Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο δρόμος αυτός είναι ίσως μαζί με τον δρόμο για το Μπλιντρί (Super Paradise) ο πιο πολυσύχναστος του νησιού την νύχτα και ειδικά τις μεταμεσονύχτιες ώρες είναι ταυτόχρονα και ο πιο σκοτεινός πολυσύχναστος δρόμος του νησιού.

Δεν είναι παράλογο ο πιο πολυσύχναστος σου δρόμος, που σημειώνονται και τα περισσότερα ατυχήματα, να είναι και ο πιο σκοτεινός σου??Δεν φτάνει που τους μαζεύουν εκεί και γίνονται λιώμα μέχρι το πρωί, τους έχουνε τον δρόμο στα μαύρα χάλια και δεν τους έχουν και φωτισμό κι από πάνω.

Δηλαδή είναι τόσο τραγική η κατάσταση, που είναι σαν να λέμε στον τουρίστα "έλα πιες, μέθυσε, γίνε λιώμα στο Παραντάις να πλουτίζουν αυτοί που τα έχουνε και μετά άντε σκοτώσου, στον δρόμο που είναι γεμάτος λακούβες και δεν έχει και φώτα κι εμάς δεν μας καίγεται καρφί". Έτσι ακριβώς είναι σαν να λέμε στους τουρίστες! 

Σύντομα θα κατατεθεί πρόταση στον Δήμο για τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής, αλλά αξίζει να αναφέρω και εδώ μερικά στοιχεία για να καταλάβετε το εύρος της σπιρτάδας που μας διακρίνει εδώ στην Μύκονο.

Από την στάση των λεωφορείων στο Καλαμοπόδι μέχρι το σημείο που ο δρόμος στρίβει αριστερά για Αγία Άννα (Παράγκας) και ευθεία συνεχίζεις για Ληνώ κτλ, μία απόσταση δηλαδή τουλάχιστον 700-800 μέτρα, με απότομες ανηφόρες και απότομες στροφές, υπάρχουν μόλις 2 προβολείς!!! Το διανοείστε, στην Μύκονο, στον δρόμο του Παραντάις, στο πιο επικίνδυνο σημείο του, να υπάρχουν μόνο 2 προβολείς????

 Από την στάση των λεωφορείων στο Παραντάις.....


Μέχρι την διχάλα που πάει για Αγία Άννα, όλοι κι όλοι δύο προβολείς υπάρχουν..



Ποιός κατεστραμμένος εγκέφαλος αποφασίζει αυτά τα πράγματα?? Ποιά ανεύθυνη ύπαρξη καθορίζει ότι αυτός ο δρόμος από όπου περνάνε ίσως και χιλιάδες άτομα μέσα σε μία καλοκαιρινή νύχτα, μεθυσμένοι είτε από το ποτό είτε από το "αλκοόλ" της έκλυτης ζωής που απολαμβάνουν, πρέπει να παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι???

Δεν μας φτάνει που αποχωρούν από τα μπαρ της παραλίας σχεδόν αποτελειωμένοι για το υπόλοιπο της βραδιάς, πρέπει να τους δυσκολέψουμε κι άλλο προσφέροντάς τους δρόμους και ακατάλληλους για οδηγήση και θεοσκότεινους??

Το διανοείστε 2 προβολείς σε 800 περίπου μέτρα διαδρομής?? Ένας προβολέας κάθε 400 μέτρα????


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου