Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Γιατί δεν μπορεί να είναι χωρίς αυτοκίνητα κάθε μέρα ο Γιαλός?

Όποιος βρέθηκε χτες το απόγευμα, μετά το καρναβάλι, στο Γιαλό θα πρόσεξε ότι δεν πέρασε ούτε ένα αυτοκίνητο μπροστά από τις καφετέριες, ούτε ένα τρίκυκλο, ούτε ένα μηχανάκι.

Αντί αυτού ήταν ένα τρενάκι που πήγαινε πάνω κάτω ασταμάτητα, κατακλύζοντας τον Γιαλό με παιδικές φωνές και γέλια. Το κυριότερο είναι ότι όσο διήρκεσε αυτό, οι γονείς απόλαυσαν κι αυτοί τον καφέ τους αφού δεν ανησυχούσαν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να συγχαρούμε τον Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου Μαραθιού για την πρωτοβουλία τους να φέρουν το τρενάκι στην Μύκονο και να προσφέρουν αυτό το διπλά υπέροχο θέαμα που έχουμε τόσο ανάγκη, κι εμείς και τα παιδιά .



Αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, ενός γιαλού από το ύψος του Sea & Sky και κάτω, ελεύθερου από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και οχήματα να ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς, θα κάνουμε καιρό να το ξαναδούμε αν δεν αλλάξει τακτική των υπεύθυνων φορέων.

Γνωρίζουμε ότι εμείς πρώτοι οι Μυκονιάτες χρησιμοποιούμε πολλές φορές τον Γιαλό σαν την αυλή του σπιτιού μας, ή το προσωπικο μας πάρκινκ, χωρίς να υπάρχει σεβασμός ούτε στον νόμο αλλά ούτε και στο γεγονός ότι ο γιαλός είναι πεζόδρομος και ο πρωταρχικός του σκοπός είναι να τον απολαμβάνουν οι πεζοί, είτε κάνοντας βόλτα, είτε πίνοντας το καφεδάκι τους σε μια από τις καφετέριες.

Ωστόσο, όπως χτες απολαύσαμε την βόλτα μας, όλοι όσοι βρεθήκαμε στο γιαλό, έτσι θέλουμε να μπορούμε να τον απολαμβάνουμε κάθε μέρα, εαν το επιθυμούμε.

Δεν χρειάζεται να είναι μία ξεχωριστή μέρα για να γίνονται τα αυτονόητα. Κάθε μέρα πρέπει να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον περίπατό μας στον Γιαλό, να καθίσουμε έξω σε μία καφετέρια και να κοιτάζουμε απλά την θάλασσα, χωρίς να μας χαλούν την διάθεση και το θέαμα εκείνοι που έχουν κάνει τον Γιαλό αυτοκινητόδρομο.



Χτες, είδαμε ότι δύο άτομα από το λιμενικό είχαν αναλάβει την φύλαξη της εισόδου στο κύριο κομμάτι του Γιαλού από το Sea & Sky και κάτω. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία Δημοτική Αστυνομία που δεν αξιοποιείται ούτε στο ελάχιστο από όσο θα μπορούσε. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν Δημοτικοί υπάλληλοι που αναλαμβάνουν την φύλαξη εισόδων στην Πόλη της Μυκόνου, ΟΤΕ και διαστάυρωση Φάμπρικας. Είναι τόσο δύσκολο να βγει ένα κοινό πρόγραμμα από τους υπεύθυνους όπου θα μοιράζεται η ευθύνη της φύλαξης της εισόδου στον Γιαλό από του Κονταρίνη και μέσα για παράδειγμα??

Είναι τόσο δύσκολο να έχουμε έναν γιαλό να τον χαιρόμαστε και να τον ευχαριστιόμαστε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου