Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου



Μύκονος,  3 Μαρτίου 2011
Προς: τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυκόνου

Θέμα:  Διαμαρτυρία για την απουσία εκπροσώπησης του ΔΣ του Συλλόγου στους Πολιτιστικούς Οργανισμούς του Δήμου        

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου για περισσότερο από τριάντα χρόνια,   παράγει πολιτισμό, συντηρεί και διαδίδει τις παραδόσεις, ενισχύει και υποστηρίζει ενεργά κάθε πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου με εθελοντική προσφορά των μελών του.
Ένα από τα αιτήματα προς τον Δήμο , ήταν και η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου για να  στεγάσει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και των φορέων του.  Πολλές δραστηριότητες του Συλλόγου όπως η Θεατρική και Χορευτική ομάδα, τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια  καθώς και η διοργάνωση Καρναβαλιού την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ενσωματώθηκαν  στην ΔΕΠΠΑΜ, σταδιακά από την ίδρυσή της, με μεγάλη μας ικανοποίηση, και αποτελούν πλέον δραστηριότητες του Δήμου.
Παρά την συμβολή μας στην πραγματοποίηση αυτών και άλλων πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων, δεν ζητήθηκε από την Δημοτική Αρχή στον Σύλλογο να συμμετέχει με εκπρόσωπό του στα ΔΣ των Πολιτιστικών Οργανισμών του Δήμου. Για αυτόν τον λόγο τα  τελευταία χρόνια ο Σύλλογος  έχει επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί και εγγράφως στην Δημοτική Αρχή, εισπράττοντας μόνο υποσχέσεις και ανούσιες δικαιολογίες.
Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου όρισε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού «Γεώργιος Αξιώτης» (Γρυπάρειο), όπου πλέον μεταφέρθηκαν όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου. Ορίστηκαν συνολικά 30 μέλη - συμπολίτες μας, από τα οποία 15 τακτικά και 15 αναπληρωματικά. Τα 26 από αυτά ορίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου  και ανάμεσά τους δεν υπήρξε ούτε ένα μέλος από κανένα διοικητικό συμβούλιο των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας,  και φυσικά ούτε του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό δείχνει την άποψη που έχει η Δημοτική Αρχή για τους Συλλόγους και την προσφορά τους στον τόπο.
Άποψή μας είναι ότι η εκπροσώπηση των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Συλλόγου μας  στα ΔΣ των Πολιτιστικών Οργανισμών του Δήμου θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, και για αυτό θα έπρεπε να προτείνεται μέλος από τα  ίδια τα ΔΣ  των Συλλόγων αντί τον ορισμό ατόμων που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους.
Με την στάση της αυτή η πλειοψηφία του ΔΣ του Δήμου Μυκόνου δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην αντιμετώπιση των πολιτών παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις.
Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι δεν εκτιμάται το έργο του Συλλόγου από τη Δημοτική Αρχή έτσι ώστε να θεωρείται απαραίτητη η εκπροσώπησή του στα ΔΣ των Δημοτικών Πολιτιστικών οργανισμών και Επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου, σε ένδειξη δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας και αφού η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου  θεωρεί ότι δεν μπορούμε να έχουμε λόγο και ψήφο στα Διοικητικά Συμβούλια των Πολιτιστικών του φορέων, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου  αποφασίζουν ομόφωνα να διακόψουν κάθε συμμετοχή του Συλλόγου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος, αρχής γενομένης από το Καρναβάλι της ΚΔΕΠΑΜ.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος           Η Γραμματέας
    Άννα Καμμή             Δήμητρα Νάζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου