Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δημότες κατέθεσαν στον Δήμο 4 προτάσεις με 191 υπογραφές για θέματα που τους απασχολούν

Αξιοποιώντας το Άρθρο 215 παρ. 3 του Νόμου 3463/2006, δημότες και κάτοικοι του νησιού κατέθεσαν 4 προτάσεις στον Δήμο Μυκόνου για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητάς του, που τους απασχολούν.

Οι προτάσεις έχουν ήδη δημοσιευτεί σε προηγούμενες αναρτήσεις του mykonensis.blogspot.com. Εδώ δημοσιεύεται μόνο η πρώτη σελίδα από κάθε πρόταση μαζί με τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της Γραμματείας του Δήμου.

 Σίγουρα αυτό που όλοι θέλουμε είναι ένα κλειστό γυμναστήριο. Οι προβολείς στις μπασκέτες εξυπηρετούν εκτός από την επέκταση του ωραρίου άθλησης και την πρόσβαση και διέλευση των πεζών από την περιοχή που, σύμφωνα με αυτά που ακούμε, έχει καταντήσει άντρο παραβατικών δραστηριοτήτων.


 Πιστεύουμε ότι αν ξεκινήσουμε να αλλάζουμε κατά την θέλησή μας και την μορφή που έχουν τα παραδοσιακά σοκάκια την πόλης μας, τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μείνει τίποτα που να θυμίζει την Μύκονο όπως μας την παρέδωσαν και την ζήσαμε μέχρι σήμερα.
Η επικοινωνία και η επαφή με τα μνημεία μας πρέπει να προστατεύεται και να επιτρέπεται μόνιμα χωρίς περιορισμούς. Χωρίς να μας ενδιαφέρει τι κάνει ο κάθε επιχειρηματίας εμείς ζητάμε το δίκαι, το σωστό, το αυτονόητο - ελεύθερη επικοινωνία με τα Τρία Πηγάδια.

Θέμα σημαντικό για την ασφάλεια την δική μας και των τουριστών μας. Το ένα περίπου χιλιόμετρο από όλη την διαδρομή μέχρι το Παραντάις είναι βυθισμένο στο απόλυτο σκοτάδι. Είπαμε, δεν φτάνει που γυρνάνε μεθυσμένοι τουλάχιστον ας βλέπουνε που πηγαίνουνε. Έστω κι ένας λιγότερο άνθρωπος να χτυπήσει είναι σπουδαία δουλειά. Πρέπει άμεσα να ενεργήσει ο Δήμος και να εξασφαλίσει τον φωτισμό αυτών των περιοχών που είναι μέσα στο σκοτάδι.

Οι 4 προτάσεις συγκέντρωσαν μαζί 191 υπογραφές, με ελάχιστο όριο 25 υπογραφών για κάθε πρόταση προκειμένου να συζητηθεί υποχρεωτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπάρχουν αναρίθμητα πράγματα στην Μύκονο που είτε θέλουν επίλυση, είτε θέλουν αλλαγή, είτε θέλουν βελτίωση. Εμείς επιλέξαμε 4 θέματα που αφορούν την νεολαία και τον αθλητισμό, την πολιτιστική κληρονομιά και την ελεύθερη κίνηση στην πόλη, την ασφάλεια και την ορατότητα στους αυτοκινητόδρομους και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης μας.

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα λύσεων που μπορούν να αφαρμοστούν για να γίνουν τα πράγματα λιγάκι καλύτερα για όλους μας.

Κατά την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων με δημότες, εργαζόμενους και κατοίκους του νησιού διαπιστώσαμε ότι ο καθένας από εμάς έχει πολλές σκέψεις και προτάσεις που θα αποτελούσαν ιδανικές λύσεις για την επίλυση πολλών και διάφορων ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο μας και την καλύτερη διαβίωση στην Μύκονο.    
ΣΗΜ: ΝΟΜΟΣ 3463/2006, Άρθρο 215 παράγραφος 3, "Οι δημότες και οι κάτοικοι μπορούν επίσης να καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου του τοπικού ή δημοτικού διαμερίσματος. Οι προτάσεις συζητούνται υποχρεωτικά στο οικείο συμβούλιο, εφόσον έχουν κατατεθεί από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα και ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τη σχετική απόφαση που λαμβάνεται."

2 σχόλια:

  1. Καιρος να ασχοληθει με τα θεματα αυτα ο δημος μυκονου . Μπραβο στον Τασσο του οποιου πρωτοβουλια ειταν η ανασυρση απο τα χρονοντουλαπα των συγκεκριμενων προβληματων!και ειναι προβληματα σοβαρα που τα μεν αλλοιωνουν την παραδοσιακη μορφη του ιστορικου κεντρου και τα δε αφορουν την ασφαλεια μας και την απασχοληση των παιδιων μας! Φ.Μεναρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλιππε, ο καλός λόγος είναι σπάνιος για εμένα, αλλά έτσι αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν τελικά έρχεται. Η χαρά μου για τα καλά σου λόγια μπορεί να ξεπεραστεί μόνο από την επίτευξη αυτών των μικρών στόχων. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια λοιπόν με την ευχή, αν αυτές οι προτάσεις είναι για το καλό του νησιού, να γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή