Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνας ακτιβισμού και περιβαλλοντικών δράσεων ο Σεπτέμβρης - Η αρχή έγινε στην Ταγκού


Οι παραλίες της Μυκόνου αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό φυσικής ομορφιάς!! Όσες από αυτές παραμένουν ανεκμετάλλευτες, ελεύθερες από μπαρ, εστιατόρια, ξαπλώστρες κτλ. είναι χρέος μας να τις προστατεύουμε από την καταπάτηση και την ιδιωτικοποίηση, διαφυλάττοντας τον δημόσιο χαρακτήρα τους και να τις φροντίζουμε διατηρώντας τις καθαρές & όμορφες, για να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε και εμείς και οι επισκέπτες καλύτερα!!!

Η Νεανική Δράση Μυκονιατών ανακοινώνει ότι αφιερώνει τον μήνα Σεπτέμβριο στην φροντίδα των παραλιών της Μυκόνου. Κάθε Κυριακή αρχής γενομένης από τις 2/09/2012, η Νεανική Δράση αναλαμβάνει να καθαρίζει και να περιποιείται μία ανεκμετάλλευτη παραλία του νησιού μας. Σε αυτήν την πρωτοβουλία η αρωγή της κοινωνίας και των νέων είναι απαραίτητη, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό για το καλό όλων.

Η πρώτη δράση έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Ταγκού, όπου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας και απο-ιδιωτικοποίησή της.

Όσον αφορά την απο-ιδιωτικοποίησή της, οι αναγνώστες του blog, θα θυμούνται την ανάρτηση με θέμα το υπαίθριο παραλιακό κτίσμα που έχει ανεγερθεί βόρεια της παραλίας, το οποίο οι καταπατητές είχαν μετατρέψει σε προσωπικό εξοχικό για αυτούς, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, μεταφέροντας εκεί ομπρέλες, στρώματα, μαξιλάρια, καρέκλες, τραπέζια, ρούχα, πετσέτες, εσώρουχα, παπούτσια, κουβάδες, εργαλεία κ.α.. Μετά την δράση μας την περασμένη Κυριακή, το κτίσμα αυτό έχει βουληστεί και περιμένουμε οι ιδιοκτήτες των παραπάνω αντικειμένων να τα απομακρύνουν αν επιθυμούν να τα διατηρήσουν υπο την κατοχή τους.

Ταγκού όπως ήταν... 

Κι όπως έγινε...

Τα υπολείμματα του εξοχικού που βλέπετε στην πιο πάνω φωτογραφία δεξιά, είναι χτισμένα με τσιμέντο, οπότε θα επανέλθουμε στο μέλλον για να ολοκληρώσουμε την δουλειά...

Τώρα ας δούμε μερικά από τα περιεχόμενα του πέτρινου "εξοχικού"...







Και τέλος δύο φωτογραφίες από τον επιδερμικό καθαρισμό που έγινε στην παραλία...



Το πρόγραμμα με τις προσεχείς δράσεις θα ανακοινωθεί σύντομα.

2 σχόλια:

  1. Άξιοι! Καλή αρχή!
    Παρότι με τρομάζει να αυτοδικούμε φαίνεται πως για τα αυθαίρετα (κάθε είδους) άλλη ελπίδα δεν έχουμε στο νησί.
    Μακάρι να ήταν κάθε μήνα, μακάρι να θυμίζαμε και να κρατούσαμε το νόμο όχι μόνο στις παραλίες για να ξαναγίνει όμορφο το νησί μας.
    Θυμάστε που απαγορεύονταν οι μεγάλες φωτεινές επιγραφές- παρά μικρού μεγέθους μπλε ή λευκό και οι καινούργιοι τηρούσαν τόσο επιμελώς το νόμο που κάποτε η τότε Τράπεζα Πίστεως μόνο για τη Μϋκονο έκανε το σήμα της μπλε αντί πορτοκαλί;
    Θυμάστε που κάθε μαγαζί κλείνοντας για χειμώνα όφειλε να μαζεύει ταμπέλες, επιγραφές, κρεμαστά εξαεριστικά κ.λ..
    Τα χρόνια εκείνα τα πρόλαβα. Εύχομαι να τα ξαναφέρετε!
    Κι ο Δήμος και ο Νόμος με το παράδειγμά σας να ακολουθήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * Ελπίζω μόνο οι σακκούλες να μην ξεχαστούν εκεί αν ο 'ιδιοκτήτης' δε νοιαστεί να τις πάρει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή