Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Όλοι μαζί, ενωμένοι υπέρ της αλλαγής!!!!

Τέρμα οι δικαιολογίες για τους Μυκονιάτες!!

Στον κοινό μας αγώνα εναντίον του κατεστημένου της κακοδιαχείρισης και του τραμπουκισμού, πρέπει να σταθούμε ενωμένοι αν θέλουμε να βγούμε νικητές!!!

Ας χωρίσουμε για χάρη της ανάλυσής μας την φετινή εκλογική μάχη σε δύο ιδεολογικά μέτωπα - το μέτωπο της παγιωμένης επί 20 χρόνια εξουσίας που εκφράζεται από τον συνδυασμό "Ενωμένη Μύκονος" και το ονομάζουμε μέτωπο "ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ" και το μέτωπο της αλλαγής, που εκφράζεται με τρεις διασπασμένους συνδυασμούς, ήτοι "Μύκονος-Επόμενη Μέρα", "Μυκονιάτικη Άνοιξη" και "ΚΕΠΟΜ" και θα το ονομάσουμε μέτωπο "ΑΛΛΑΓΗ".

Το μέτωπο "ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ", συσπειρωμένο γύρω από το σύστημα εξουσίας που δημιούργησε ο Βερώνης και άφησε πίσω του φεύγοντας, συγκέντρωσε σχεδόν το 42% όσων ψήφισαν....περίπου 9% λιγότερο από το ποσοστό του Βερώνη το 2006!! Σε αυτό το 42% υπολογίστε τους αλλοδαπούς και τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν, τα μπετά και τις πίσσες των τελευταίων εβδομάδων...υπολογίστε όλο τον ψηφοθηρικό μηχανισμό να αποδίδει το μέγιστο και θα δείτε ότι παρά τις ατιμίες και την ανέντιμη στάση τους απέναντι στον τόπο και τους συντοπίτες τους, πάλι το ποσοστό τους δεν άγγιξε καν το 42%....

Τώρα συγκρίνετε το μέτωπο "ΑΛΛΑΓΗ", όπου ο ένας μόνο συνδυασμός από τους 3, δηλαδή ο "Μύκονος-Επόμενη Μέρα", συγκέντρωσε περίπου το 33%, δηλαδή 440 ψήφους λιγότερους από τον συσπειρωμένο συνδυασμό του κατεστημένου που χειρίζεται την δημοτική περιουσία σαν να είναι προσωπική της προίκα και μεγιστοποιεί τα οφέλη από τον ψηφοθηρικό μηχανισμό που έθεσε σε εφαρμογή και κορυφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες!! Οι συνδυασμοί "Μυκονιάτικη Άνοιξη" και "ΚΕΠΟΜ" οι οποίοι έχουν ταχτεί κι αυτοί ανοιχτά και αποφασιστικά εναντίον του κατεστημένου, συγκέντρωσαν 13% και 12% αντίστοιχα, ήτοι το 25% των ψήφων! Το κοινό μέτωπο των τριών αυτών συνδυασμών, εναντίον του κατεστημένου και υπέρ της αλλαγής στην διοίκηση του Δήμου μας, αθροιστικά μας δίνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 58%!   

Το μέτωπο λοιπόν που συμβολίζει το κατεστημένο, έπεσε από το 51% στο 42%, και το μέτωπο που συμβολίζει την αλλαγή, αν και διασπασμένο ουσιαστικά ανέβηκε από το 49% στο 58%!!! Αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα και αυτή είναι η σωστή ερμηνεία πίσω από την ψυχρή ανάγνωση του ποσοστού του κάθε συνδυασμού!

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για την Μύκονο και τους Μυκονιάτες!!! Αυτός είναι λόγος να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη Κυριακή!!! Τώρα δεν πρέπει να χαθεί ούτε ψήφος!!! Τώρα όλοι όσοι αγαπάνε την Μύκονο, πρέπει να δώσουν το παρόν και να ψηφίσουν την αλλαγή που εκφράζεται στο πρόσωπο του ενός υποψηφίου Δημάρχου που έχει απομείνει να αγωνιστεί και για τους τρεις συνδυασμούς -- και κατ'επέκταση για την Μύκονο και για όλους τους ηθικούς και καθαρούς Μυκονιάτες!!!

Οι Μυκονιάτες δεν είναι κορόιδα!!! Γνωρίζουν ποιο είναι το συμφέρον τους καλύτερα από όλους!!! Το συμφέρον αυτό αποτυπώνεται στην πλειοψηφία των Μυκονιατών, οι οποίοι παρά τους εκβιασμούς, τις δωροδοκίες, τους εκφοβισμούς και τις απειλές, στάθηκαν στο ύψος τους και υπερψήφισαν την αλλαγή με τον πιο εμφατικό τρόπο, δίνοντας στο μέτωπο "ΑΛΛΑΓΗ" το εντυπωσιακό 58%!!! 

Τώρα λοιπόν, που δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, τώρα που η θηλιά έχει σφίξει επικίνδυνα, τώρα χρειάζεται το κοινό μέτωπο των τριών συνδυασμών που τάσσεται υπέρ της αλλαγής, να συσπειρωθεί και να στηρίξει τον εκπρόσωπό του που έχει απομείνει μόνος του εναντίον του κατεστημένου, ώστε να τελειώσει την δουλειά!!!

Ο αγώνας είναι κοινός! Και οι τρεις θέλουμε την αλλαγή!! Και οι τρεις γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το καλό του τόπου μας, από το να στηρίξουμε έμπρακτα τον συνδυασμό που έμεινε να αγωνίζεται για όλους τους Μυκονιάτες ενάντια στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια, τα οικονομικά σκάνδαλα, τους τραμπουκισμούς, τις απειλές και τους εκφοβισμούς, μα πάνω από όλα την αδιαφορία γιατον τόπο και τα προβλήματά του!!!  Και οι τρεις συνδυασμοί λοιπόν, οι υποψήφιοί τους και οι ψηφοφόροι τους, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να στηρίξουμε την αλλαγή που έρχεται ώστε να γίνει πραγματικότητα!!!

Μόνο έτσι η Μύκονος θα πάει μπροστά! Μόνο έτσι θα μπει ένα τέλος στην αδιαφορία - αδιαφορία για την νέα γενιά, αδιαφορία για τα σχολειά και τα γήπεδα που δεν έχουμε, αδιαφορία για τους επικίνδυνους δρόμους, αδιαφορία για την εικόνα μας, για την ποιότητα ζωής που προσφέρουμε στους μόνιμους κατοίκους του νησιού......


Τώρα το δίλημμα είναι ξεκάθαρο - πάμε με τους υπεύθυνους της κακοδιαχείρισης στον Δήμο, ή πάμε με νέα πρόσωπα να αλλάξουμε την Μύκονο και μέσα από την συνεργασία και την συμμετοχή της κοινωνίας, να προχωρήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων που χρόνια τώρα παραμένουν άλυτα και διογκώνονται στην Μύκονο???

Νομίζω ότι η απάντηση έχει ήδη δωθεί από την προηγούμενη Κυριακή - και είναι υπέρ της αλλαγής!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου