Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο Ανδρέας Φιορεντίνος για την επόμενη μέρα στην Μύκονο (Ομιλία Γρυπάρειο 11 Νοεμβρίου 2010)


"Στην επόμενη μέρα κανεις δεν περισσεύει. Κανείς άξιος και ενεργός πολίτης δεν θα αντιμετωπιστεί ως μίασμα και δεν θα αποκλειστεί από κανένα θεσμό. Αυτές είναι τακτικές του μοντέλου διοίκησης Βερώνη, που αν κι εκείνος σαν πολιτικό πρόσωπο αποτελεί παρελθόν, αυτές δεν παύουν να μας στοιχειώνουν.  

Η επόμενη μέρα στη Μύκονο δεν έχει απειλές και εκβιασμούς
Η επόμενη μέρα στη Μύκονο δεν έχει παρέες και κλειστά κυκλώματα
Η επόμενη μέρα στη Μύκονο δεν έχει επαγγελματίες σωτήρες και λαϊκί-στικους ψευτο-ηρωισμούς.

Η Επόμενη Μέρα είναι η δική μας Μέρα

Την Επόμενη-Μέρα στην Νέα Μύκονο που οραματιζόμαστε,


§       Εφαρμόζουμε για πρώτη φορά Μέτρα Κοινωνικής Προστασίας, όπως το Δημοτικό Επίδομα, την απαλλαγή Δημοτικών Τελών και την κατάργηση των συνδρομών στην Σχολή Αξιώτης και στους παιδικούς σταθμούς, προς όλες τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, τους πολύτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

§       Βάζουμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητα του Μυκονιάτη. Δημιουργούμε επιτέλους τον Δ.Ο.Ν.Α. και προωθούμε τον μαζικό αθλητισμό για όλες τις ηλικίες.

§       Παύουμε την πάγια αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τους νέους και τα παιδιά μας. Ενισχύουμε το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων και προωθούμε την συμμετοχή των νέων στα κοινά. Δημιουργούμε Κέντρο Νεότητας και οργανώνουμε χώρους και εγκαταστάσεις για την δημιουργική έκφραση των νέων. 

§       Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην τρίτη ηλικία. Ενισχύουμε και επεκτείνουμε το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Μελετούμε την δημιουργία Κ.Α.Π.Η. και γηροκομείου. Προωθούμε την συμμετοχή των παλαιότερων Μυκονιατών σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και αξιοποιούμε τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

§       Φροντίζουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Δημιουργούμε δίκτυο προσπελασιμότητας, με διαβάσεις, ειδικές σημάνσεις κτλ. για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, τους υπερήλικες και τους ασθενείς, όπου αυτό είναι δυνατόν.

§       Μελετούμε την δημιουργία συστήματος Παιδικού Σταθμού Νηπιαγωγείου-Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

§       Δημιουργούμε γραφείο Διαμεσολάβησης με τους  Μυκονιάτες της Διασποράς, Δημιουργούμε Μητρώο Εθελοντών,

§       Η φροντίδα για την υγεία των δημοτών είναι και δική μας υποχρέωση, αναβαθμίζουμε το ΚΥΜ με άμεσες ενέργειες για αλλαγή του οργανισμού λειτουργίας του, ώστε να μπορεί να στελεχωθεί με κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό. ( ιατρικό ,νοσηλευτικό, παραϊατρικό)

§       Υλοποιούμε την απόφαση για αναβάθμιση του ιατρείου της Άνω Μερας σε πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο.

§       Η προστασία του περιβάλλοντος διαπνέει το σύνολο του προγράμματος μας. Με την συμμέτοχη μας στο δίκτυο Αειφόρων νήσων ΔΑΦΝΗ, σχεδιάζουμε δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της Μυκόνου. Πάντοτε στο πνεύμα που πρόεκυψε από την συνεργασία μου στο παρελθόν με τον Διονύση Καλλικουρδη, η οποία αφορούσε την ποιοτική προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης έναντι της ποσοτικής.

§       Ολοκληρώνουμε την μελέτη Αριστείδη Ρωμανού. Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τις συγκρούσεις που προκύπτουν από τις χρήσεις γης στην χώρα Μυκόνου. Να βελτιώσουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος της χώρας. Να βελτιώσουμε την ελκυστικότητά της. Να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα της μοναδικής νυχτερινής ζωής της χώρας μέσα από κανόνες όπου θα διασφαλίζεται και η επιχειρηματικότητα στην πόλη αλλά και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

§       Ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός σχετίζεται με όλη την κοινωνία και δη με το δικαίωμα της ιδιοκτησιας.Για τον λόγο αυτό κάθε σχεδιασμός θα πρέπει πάντοτε να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Σήμερα ο χωροταξικός σχεδιασμός στην Μύκονο στέρησε στην ουσία από τους Μυκονιάτες το δικαίωμα της ιδιοκτησίας , υποβάθμισε την περιουσία τους και υποθήκευση το μέλλον του τόπου. Η Μύκονος μέσω του ΓΠΣ θα διαθέτει πλέον ένα εργαλείο ανάπτυξης που αφενός θα προστατεύει το περιβάλλον και αφετέρου θα επιτρέπει την αξιοποίηση της περιουσίας των Μυκονιατών.

§       Προτεραιότητα επίσης είναι βάση των αποτελεσμάτων του ΓΠΣ, να προχωρήσουμε σε μελέτες νέων οικισμών και την επέκταση και ανάπλαση των υπαρχόντων.  Επίσης παρεμβαίνουμε για τον εξο-ρθο-λογισμο των άδικων   αντικειμενικών αξίων της γης μας!

Αγαπητοί φίλοι:
Ο κοινωνικός χαρακτήρας του προγράμματος μας, η ισότητα η κοινωνική ηθική η κοινωνική φροντίδα, η παιδεία , ο πολιτισμός , η χρηστή διοίκηση , στοχεύουν πέραν των άλλων στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και στην εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στη Μύκονο για τα επόμενα χρόνια.
Αυτές  είναι μερικές από τις προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο μας κυρίες και κύριοι."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου