Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μυκονιάτες στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας !!

Επέτειος 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα - μία από τις σημαντικότερες μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας που καθόρισε την πολιτιστική εξέλιξη της Ευρώπης ολόκληρης!

Ερασιτέχνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, απλοί άνθρωποι λατρεις της ιστορίας και του αθλητισμού, από όλο τον κόσμο συρρέουν στην Αθήνα για να τρέξουν στον Κλασσικό Μαραθώνιο, αποστάσεως 42.195 μέτρων.

Η συγκίνηση μεγάλη, καθώς Έλληνες μικροί και μεγάλοι, ακόμα και ηλικιωμένοι, από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, καταφτάνουν κατά δεκάδες για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό, ένα ιστορικό γεγονός παγκόσμιας σημασίας!!

Ανάμεσα στους Μαραθωνοδρόμους και δύο (τουλάχιστον) Μυκονιάτες!!


Ο Μιχάλης Πρεβενιός (Alpha Bank) και η Παγώνα Φιορεντίνου (μόνιμη κάτοικος Φλώριδας, Η.Π.Α.) η οποία ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για την επέτειο των 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα!

Ας "δούμε" καρέ καρέ, μέρος της προσπάθειάς τους!!

Παγώνα Φιορεντίνου





Μιχάλης Πρεβενιός





Τιμής ένεκες, αφιερώνουμε την σημερινή ανάρτηση στους δυο Μυκονιάτες, Μιχάλη Πρεβενιό και Παγώνα Φιορεντίνου, που εκπροσώπησαν την Μύκονο και τίμησαν τον Φειδιππίδη και τους Έλληνες πεσόντες της μάχης που κράτησαν μακριά τους βάρβαρους Πέρσες από την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου