Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο Ανδρέας Φιορεντίνος για Βερώνη-Μέγα-Κορνίβα (Ομιλία 11 Νοεμβρίου)

"Είμαστε από την ίδια πλευρά (εννοεί του άλλους δύο συνδυασμούς).
Πάντα ήμασταν.
Απέναντι στον κ. Βερώνη και τους κολλητούς του.
Απέναντι στον κ. Βερώνη και τους κληρονόμους του.
Απέναντι στο ίδιο σύστημα εξουσίας που εδώ και 20 χρόνια ταλανίζει τον τόπο.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται την πολιτική ως τσακωμό. Εμείς μιλήσαμε πάντοτε με επιχειρήματα, όχι με ύβρεις και κραυγές. Εγώ κατέβηκα απέναντι στον Βερώνη όχι αυτοί που μας διοικούν σήμερα. Τώρα που κατάλαβε κι αυτός ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το νησί μας, μερικοί λένε ότι τα έχω βρει. Τι προτιμάτε? Την υπόνοια, ότι τα έχω βρει με τον Βερώνη ή αυτούς στους οποίους στηριζόταν ο βερωνης τόσα χρόνια?

Το σύστημα Μέγα-Κορνίβα είναι ταυτισμένο με το σύστημα διαφθοράς στο νησί. Μέχρι σήμερα που μιλάμε κοιτάξτε την αλαζονεία τους και τον τρόπο με τον όποιο χρησιμοποιούν την περιουσία του Δήμου. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε, ο κύριος Βαμβακούρης δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ βενζίνης για να κυκλοφορεί με περισσή προκλητικότητα με το αυτοκίνητο του Δήμου στις κοινωνικές του και άλλες υποχρεώσεις, σαν αυτές που έχουν διακινηθεί στο διαδίκτυο τώρα τελευταία. Ενδεχομένως αυτό να μην είναι τόσο σημαντικό, αλλά σηματοδοτεί την νοοτροπία και το ήθος που διακατέχει αυτούς τους ανθρώπους. Και κάτι ακόμα. Τις τελευταίες μέρες ο κύριος Βαμβακούρης, έχει γίνει πρώτο θέμα στα μπλογκ και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τον ακούμε να διαπραγματεύεται αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους να κάνει και που η ίδια η κοινωνία γνωρίζει καλά ότι γίνεται τόσα χρόνια με τους συγκεκριμένους.

Άλλωστε αυτό είναι ξεκάθαρο με τις επιλογές που έχουν κάνει στο ψηφοδέλτιο τους. Έχουν επιλέξει ανθρώπους που ανήκουν στο κέντρο ή στο περίγυρο της εξουσίας, είναι ταυτισμένοι με την διαφθορά, άνθρωποι οι όποιοι εμφανίζονται ως οφειλέτες στους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου και είναι μνηστήρες αξιωμάτων που θα καθορίζουν την επιχειρηματικότητα στην πόλη με την συμμετοχή τους στο τοπικό συμβούλιο της χώρας. Απέναντι σε αυτούς είναι ο Τάκης ο Μάνεσης και ο Φίλιππος ο Μενάρδος, είναι η Ελένη η Κοντοδήμα και ο Νάσος ο Βλάχος. Το ανέχεστε εσείς οι επιχειρηματίες αυτό??? Εμείς λέμε ΟΧΙ.

Πώς θα ασκήσουν αύριο σωστή διοίκηση αυτοί που έκλεβαν από τον Δήμο, τα τέλη από τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά τους? Αυτοί που έκλεβαν από τον Δήμο, το νερό για τις επιχειρήσεις τους? Αυτοί που έκλεβαν από το Δήμο τα τέλη του 2% των επιχειρήσεών τους από τον Δήμο? Αυτοί που έκλεβαν από το Δήμο τα τέλη σύνδεσης της αποχέτευσής τους? Αυτοί που δεν έχουν άδεια λειτουργίας για τις επιχειρήσεις τους?

Αναρωτιέμαι πραγματικά αν ένας από εμάς είχε ζημιώσει τον Δήμο. Αν κάποιος από εμάς, δεν είχε πληρώσει κατά εξακολούθηση τα τέλη του  και το δημοτικό του φόρο, την αποχέτευσή του, όπως έχει κάνει ο κ. Κουσαθανας-Μέγας, όπως έχει κάνει ο κύριος Βαμβακούρης. Θα είχε  το θράσος να κυκλοφορεί στον γιαλό ή θα άνοιγε η γη να τον καταπιεί? Δεν θα τους πετάγαμε καρέκλες? Μα τι στο καλό! Αυτή είναι η κοινωνία μας, αυτούς θέλουμε???? Τι επιλέγετε αγαπητοί φίλοι? Φακελάκια, ρουσφέτια, λαμογιές ή λύσεις απλές και καθαρές?

Και τελικά ποιό είναι το πρόβλημα? Ο Βερώνης που έχει πάει σπίτι του, ή οι άνθρωποί του που εξακολουθούν ακόμη να κάνουν κουμάντο στο σπίτι του καθενός από εσάς? Και για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία και να το ξεκόβουμε μια και καλή! Ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου υπήρξαμε ποτέ μέρος του συστήματος εξουσίας του Βερώνη. Άλλοι ήταν το δεξί χέρι του Βερώνη για 20 χρόνια. Όποιος λέει ότι τα έχω βρει με τον Βερώνη, παίζει το παιχνίδι του Μέγα και της παρέας του. Αρκετά!

Ο κ. Βερώνης υπήρξε πολιτικός μου αντίπαλος. Σήμερα όμως αυτός βρίσκεται σπίτι του ενώ η παρέα που άφησε πίσω του,  εξακολουθεί να έχει στα χέρια της τις τύχες του τόπου μας! Είναι ώρα, όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς! Να τους κάνουμε παρελθόν. Να τους στείλουμε κι αυτούς σπίτια τους και να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα.

Μην ξεγελιόμαστε! Τα ίδια άτομα που ήταν τότε, τα ίδια είναι και τώρα! Η κοινωνία δεν υπέστη μαζικό σοκ αμνησίας.
Εμείς είμαστε απέναντι από τον κ.Βερώνη πριν 4 χρόνια. Εμείς, όπως το 2006 έτσι και τώρα βρισκόμαστε σταθερά απέναντι στη νοοτροπία, τη συμπεριφορά, τις συνήθειες του πρώην αντιδημάρχου και τωρινού Δημάρχου του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος. Εμείς εκβιαστήκαμε, απειληθήκαμε και ήρθαμε ενάντια στην ίδια δημοτική παρεούλα που διοικεί και σήμερα κ.Μέγα. Δεν θυμάμαι να ήμασταν μαζί τότε κ. Μέγα και ούτε θα είμαστε ποτέ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου