Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία των εκπροσώπων της νέας γενιάς του συνδυασμού "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" στο Γρυπάρειο 11 Νοεμβρίου

Καλησπέρα σας.

Η νεολαία στην Μύκονο σήμερα είναι παραμελημένη από την Δημοτική Αρχή, είναι απογοητευμένη και περιθωριοποιημένη από αυτούς που έχουμε απέναντι μας την Κυριακή.
 
Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε δύο σημεία.

Στην Μύκονο σήμερα, τα μπαρ και οι καφετέριες έχουν μετατραπεί από επιλογές διασκέδασης σε τρόπο ζωής για τους μαθητές και τους νέους του νησιού μας. Την ίδια στιγμή, οι νέοι που έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα, εκτός από τα μπαρ και τις καφετέριες, αναγκάζονται να αθλούνται σε άθλιες γηπεδικές εγκαταστάσεις, ενώ ο Δήμος χάνει έσοδα και ο κόπος και ο ιδρώτας των Μυκονιατών καταλήγει στις τσέπες ορισμένων.

Αυτό εμείς έχουμε το σχέδιο και τους ανθρώπους για να το αλλάξουμε.

Επιτέλους κάνουμε πράξη το όνειρο δεκαετιών και δημιουργούμε Κλειστό Γυμναστήριο στην Μύκονο για ασφαλέστερη ποιοτικότερη άθληση, το οποίο θα γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους στο νησί μας.

Δημιουργούμε πολυχώρους αποκλειστικά για νέους ώστε να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά και να  αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Ενθαρρύνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες από ομάδες νέων.

Ενισχύουμε την συμμετοχή των νέων στα κοινά με την αναβάθμιση του ρόλου του ανύπαρκτου μέχρι σήμερα Τοπικού Συμβουλίου Νέων.

Λειτουργούμε Δημοτικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Αναβαθμίζουμε το ρόλο του Κέντρου πρόληψης για τα ναρκωτικά.

Μέσα από αυτά και άλλα ακόμα μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμά μας, οι νέοι του νησιού μας θα αποκτήσουν και επιλογές και δυνατότητες που δεν τις είχαν ποτέ άλλοτε στην Μύκονο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου