Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο Ανδρέας Φιορεντίνος για την ανάγκη συσπείρωσης του ρεύματος της αλλαγής (Ομιλία Γρυπάρειο 11 Νοεμβρίου)



"Φίλοι Μυκονιάτες

Πριν από 4 χρόνια κυνηγήσαμε και φτάσαμε  κοντά σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή.

Αναμετρηθήκαμε με τη παρέα του σημερινού Δημάρχου. Με το ίδιο καθεστώς που κυβερνά τον τόπο τόσα χρόνια. Αναμετρηθήκαμε και φτάσαμε μία ανάσα από το να κερδίσουμε.

Είναι αλήθεια ότι τότε στην αφετηρία ήμασταν περισσότεροι.
Ήμασταν μαζί για την επόμενη μέρα της Μυκόνου, και με εκείνους που στο όνομα του προγράμματός τους και της ιδεολογίας τους διεκδίκησαν την εμπιστοσύνη σας τη περασμένη Κυριακή.

Τα δικά μας λάθη, οι τρικλοποδιές που μας έβαλαν άλλοι. Οι φήμες και οι εντυπώσεις που διακινήθηκαν, μας οδήγησαν να διασπαστούμε.
Εκείνο όμως που δεν μπορεί να σπάσει ανάμεσά μας είναι το όραμα, η ιδέα, ο στόχος της μεγάλης αλλαγής για το νησί μας.
Αυτό μας ενέπνευσε και μας ένωσε 4 χρόνια πριν.

Ας είναι αυτό που θα μας οδηγήσει αυτή τη Κυριακή σε μια νέα ενότητα, σε μια συλλογική δημοτική διοίκηση. Σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στο καθεστώς που είναι στα κοινά, κοντά 25 χρόνια.

Οι συμπολίτες μας, μας έδειξαν το δρόμο.
Μας είπαν ότι χόρτασαν από τα αυτονόητα.
Βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια.
Μας έδωσαν εντολή να αλλάξουμε.
Να γυρίσουμε σελίδα.
Καλώ όλους σας, να μην απογοητεύσουμε τους Μυκονιάτες.
Να μην γυρίσουμε τη πλάτη μας στην εντολή τους.

Καλώ όλους όσους απαιτήσατε την αλλαγή, ψηφίζοντας κάποιον από τους δύο άλλους συνδυασμούς. Ο αγώνας είναι κοινός! Όλοι μας θέλουμε την αλλαγή!! Όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το καλό του τόπου μας, από το να στηρίξουμε με την ψήφο μας εκείνους που παρέμειναν στο παιχνίδι και να βάλουμε από κοινού ένα τέλος στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια, τα οικονομικά σκάνδαλα, τους τραμπουκισμούς, τις απειλές και τους εκφοβισμούς, μα πάνω από όλα την αδιαφορία για τον τόπο και τα προβλήματά του!!!  Μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, είναι ώρα να στηρίξουμε την αλλαγή που έρχεται ώστε να γίνει πραγματικότητα!!! Οι δικαιολογίες τέλειωσαν! Η Κυριακή είναι η τελευταία μας ευκαιρία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου