Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο Ανδρέας Φιορεντίνος για τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου (Ομιλία 11 Νοεμβρίου)

"Τελειώνοντας,

θα ήθελα να χαιρετίσω την εκπροσώπηση όλων των νέων αυτό-διοικητικών δυνάμεων στο  Δημοτικό Συμβούλιο. Η συμμετοχή τους θα είναι καταλυτική για την συλλογικότητα στην λήψη των αποφάσεων, για την συγκρότηση και την λειτουργία του  δήμου.

Τώρα όμως είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης του καθενός μας αλλά και της συλλογικής ευθύνης της κοινωνίας να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών να επιλέξουν και να απαιτήσουν αλλαγή πορείας για το νησί μας. Οι “υποχρεώσεις” και οι “δεσμεύσεις” ολοκληρώθηκαν. Οι “συναλλαγές” και οι “αντιπαροχές” εξαντλήθηκαν. Τώρα επιλέγουμε Δήμαρχο. Καλούμε όλους τους πολίτες αυτού του δήμου, όλες τις παρατάξεις για μια κοινή πορεία με δεσμεύσεις, επάνω σε πολιτικές. Αμοιβαίες υποχωρήσεις και κοινή δράση. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και οι υπόλοιποι. Όλοι μας. Καλούμε πανστρατιά όλων των πολιτών που ζητάνε διαφάνεια, αξιοκρατία, κανόνες και δημοκρατικές λειτουργίες. Το βράδυ των εκλογών η νίκη θα ανήκει στη ΜΎΚΟΝΟ.

Και σε αυτούς που μας καλούν σε “ψήφο κατά συνείδηση” ας απαντήσουμε με αποφασιστικότητα : Ναι! Η συνείδηση μας λέει Αλλαγή στο Δήμο! Ναι ! Η συνείδηση μας λέει επιτέλους αυτός ο τόπος να αλλάξει πορεία! Ναι! Η συνείδηση μας λέει να κοιτάξουμε μπροστά, το πιο ανθρώπινο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Ναι! Η συνείδηση μας λέει να κάνουμε την Μύκονο όπως της αξίζει.

Από την άλλη κιόλας μέρα δίνουμε βήμα και λόγο στη νέα γενιά. Μια νέα γενιά, που εμείς οι μεγαλύτεροι, τους κλέψαμε τα όνειρα τους, υποθηκεύσαμε το μέλλον τους, τους κάναμε να πιστεύουν ότι όλοι είναι ίδιοι.

Κι εγώ θέλω να απευθυνθώ στη νέα γενιά και να τους πω.

Όχι! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Αξίζει τον κόπο να διαβούμε μαζί τον δρόμο των προκλήσεων, της ανάπτυξης, της καινοτομίας που ανοίγεται μπροστά μας'.

Δημοτικοί παράγοντες που επί δεκαετίες συμμετέχουν στην αυτοδιοίκηση, τι άλλο μπορεί να επιζητούν? Τι άλλο μπορούν να προσφέρουν; Ό,τι κάποιος μπορεί να δώσει, δεν το ολοκληρώνει σε 8, άντε 12, 16, 20 χρόνια;

Την πρώτη Κυριακή επιλέξαμε Δημοτικούς Συμβούλους. Η δεύτερη Κυριακή είναι μία καινούργια αναμέτρηση. Το κοντέρ μηδενίζει. Τώρα επιλέγουμε Δήμαρχο! Τί θα επιλέξουμε? Το Νέο ή το Χθες? Το άφθαρτο ή το φθαρμένο? Καλώς ή κακώς έχουμε μία και μόνο δυνατότητα, να επιλέξουμε έναν από τους δύο. Αυτή θα ήταν η δυνατότητά μας όποιο και να ήταν το ζευγάρι.

Τους τέως, τους πρώην και τους νυν, τους γνωρίζει ο κόσμος και δεν περιμένει τίποτα από αυτούς. Έχουν ήδη χάσει και το ξέρουν.
Έχουν ηττηθεί στις συνειδήσεις σας.
Ήρθε η ώρα να ηττηθούν και στις κάλπες. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία φίλες και φίλοι. Δεν θα ξαναβρούμε τέτοια

Τώρα είναι ώρα για μία νέα εποχή για την Μύκονο. Είναι ώρα για αλλαγή. Είναι ώρα, ενωμένοι οι Μυκονιάτες, να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε.
Το έδειξε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής
Αυτός είναι  ο δρόμος που μας δείχνει η Μύκονος.
Αυτή είναι η προοπτική και η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας.
Να μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να  χαθεί
Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε
Μαζί αξίζει να κερδίσουμε.

Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την παρουσία σας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου