Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Γιαούρτι ή Ξυνόγαλο στους επισήμους της 25ης Μαρτίου στην Μύκονο;

Δημοσιεύω την ανάρτηση από το blog Mykonos Zoo, διότι ο γράφων τους σέρνει όλα όσα θα ήθελα να τους σούρω κι εγώ, αλλά ποτέ δεν έκατσα να γράψω την σχετική λίστα!


Στηρίζουμε τα Μυκονιάτικα προϊόντα!
Στηρίζουμε τις παραδόσεις μας!
Για τον λόγο αυτό προτείνουμε μόνο Ξινόγαλο και μάλιστα στραγγισμένο.
Όμως ποιους πρέπει να ξινογαλιάσουμε; (κατά το γιαουρτώσουμε…)

Το ξινογάλιασμα είναι η πιο ευγενική μορφή διαμαρτυρίας εναντίον όλων αυτών που:
  • Συνετέλεσαν στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της ιστορίας του νησιού. Είτε με την συμμετοχή τους, είτε με την βλακεία τους μιας δεν κατάλαβαν τι γινόταν για πολλά χρόνια!
  • Αδιαφορούν για το περιβάλλον του νησιού. Παντού σκουπίδια, μπάζα, ακαταστασία!
  • Δεν ενδιαφέρονται για σωστές παροχές Υγείας, αλλά μόνο πώς να τα οικονομήσουν οι κολλητοί μεγαλογιατροί τους. Κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να βρίσκεται το Κέντρο Υγείας σε άθλια κατάσταση, μόνο με γραμματείς και χωρίς γιατρούς!
  • Αδιαφορούν για την νεολαία, για τα σχολεία, για τα γυμναστήρια, για τις βιβλιοθήκες για ότι μπορεί να κάνει έναν νέο μορφωμένο. Βλέπεις τα δικά τους παιδιά είναι εξασφαλισμένα, είτε με πουλημένες επιτηρήσεις στις Πανελλήνιες, είτε με σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Οι υπόλοιποι στην πυρά, όπως τα σκουπίδια!
  • Κατάντησαν την Μύκονο το μόνο μέρος του κόσμου που δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Είμαστε πάντα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ατυχήματος, οι τουρίστες δεν μπορούν να περπατήσουν, αλλά αυτοί στα τέτοια τους. Βλέπετε δεν περπατάνε, έρπονται ή οδηγούν!
  • Δεν ενδιαφέρονται για τους δρόμους. Καταντήσαμε να είμαστε όλοι υποχρεωμένοι στον ξανθό μπετατζή για κάποια μερεμέτια πριν από χρόνια, και σήμερα να έχουμε τους χειρότερους δρόμους στις Κυκλάδες.
  • Κάνανε το Λιμενικό Ταμείο ένα μικρομάγαζο τους για κομματικά και προσωπικά ρουσφέτια. Σπασμένοι μόλοι, βρώμα, μπάζα και οικονομικά πλεονάσματα. Καμιά ανάπτυξη, κανένα όραμα, κανένα ενδιαφέρον. Μόνο μίζα και ρουσφέτι.
  • Κατάντησαν την Χώρα ένα μικρομάγαζο βρώμας, ρουσφετιού και παρανομίας. Σπασμένες πλάκες, βιτρίνες σε κάθε γωνιά των τοίχων, σπασμένα φώτα, πινακίδες ότι γουστάρει ο καθένας, τέντες και πέργκολες ανάλογες με την φιλία με τον άρχοντα της Χώρας και παντού σκουπίδια, σκουπίδια, σκουπίδια!
  • Κατάντησαν τους Μύλους σκουπιδότοπο, την Παραπορτιανή γαμιστρώνα, την Δήλο μικρομάγαζο. Όχι τουαλέτες δεν έβαλαν πουθενά, ή όπου υπάρχουν είναι αισχρές.
  • Δεν νοιάζονται για τον τουρισμό που ζούμε όλοι όσοι εργαζόμαστε και δεν ζούμε από κλεμμένα. Ούτε δρόμοι, ούτε συγκοινωνίες, ούτε ταξί, ούτε καθαριότητα, πανάκριβα εισιτήρια, εκμετάλλευση του κερατά (40 Ευρώ η εκδρομή στην Δήλο).
  • Έκαναν την προβολή του νησιού, έναν τρόπο για προμήθειες και μίζες. Γελοία έντυπα, γελοίες εκπροσωπήσεις στις εκθέσεις, γελοία αποτελέσματα, όλα γελοία όπως και οι υπεύθυνοι!
  • Κάνανε το Γρυπάρειο ένα κέντρο αποκατάστασης κολλητών. Έξοδα 1.000.000 Ευρώ, έσοδα λιγότερα από 20.000 Ευρώ, πολιτισμός του κώλου!
  • Δεν νοιάζονται για τον χειμώνα, βλέπεις πάνε διακοπές.
  • Κλέβουν νερό οι κολλητοί τους, σου δίνουν νερό μόνο αν σε γουστάρουν και κατάντησαν την ΔΕΥΑΜ να έχει εκατομμύρια έλλειμμα. Όσο για την αποχέτευση, το μεγαλύτερο όργιο της ιστορίας μας. Ας τολμήσουν να μας πουν ποιοι πληρώνουν και πόσο και ποιοι είναι συνδεμένοι και πώς.
  • Στηρίζουν πληρωμένους μισθοφόρους μπαλαδόρους, βάζοντας τους να είναι σε θέσεις κλειδιά για την λειτουργία του Δήμου χωρίς να προσφέρουν τίποτε. Έχουν την ψευδαίσθηση oi heavy president ότι έχουμε αθλητισμό στην Μύκονο, επειδή κερδίσαμε ένα κύπελλο του κώλου, από άλλους βρωμοπαράγοντες των Κυκλάδων. Δεν ενδιαφέρονται για τα άλλα αθλήματα, θέλουνε χορτάρι όταν δεν υπάρχει κλειστό για μπάσκετ και βόλεϊ, δεν στηρίζουν τον ναυταθλητισμό όπως και ότι άλλο δεν ελέγχεται από τους γνωστούς του κυκλώματος…
  • Δεν ενδιαφέρονται για τις συγκοινωνίες του νησιού μας, ούτε για το ύψος των εισιτηρίων. Βλέπετε, όταν αυτοί ταξιδεύουν, πληρώνουμε εμείς οι ηλίθιοι τα εισιτήρια τους.
  • Αν υπάρχουν δεσποτάδες, ξινόγαλο και σε αυτούς! Έκαναν την μοναστηριακή περιουσία δώρο στους κολλητούς τους επιβήτορες, δίνοντας δωρεάν μαγαζιά στις πλατείες!


Θέλετε και άλλους λόγους για να τους ξινογαλιάσουμε; Σιγά ρε παιδιά, δεν είπαμε να τους πετάξετε λούζες, ένα απλό ξινόγαλο μόνο…

Ο αγανακτισμένος

1 σχόλιο:

  1. ουτε γιαουρτωμα δεν αξιζουν φιλε! ολα αυτα που αναφερεις ειναι σε λους γνωστα και απορω με τους συμπατριοτες μας που δεν τα βλεπουν η μαλλον δεν θελουν να τα δουν! γιατι διαφορετικα θα ειχε πεσει απο πολυ καιρο στυλιαρι!Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή