Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το μήνυμα εστάλη...Άραγε ελήφθη?

Όπως λέει και ο τίτλος, το μήνυμα εστάλη στους αποδέκτες του, άραγε ελήφθη? Θα φανεί στο επόμενο διάστημα. 

Μιλάω για τα Τρία Πηγάδια, όπου σήμερα ήταν καλυμμένα με μεταλλικες καρέκλες.

Το θέμα δεν έμεινε εκεί. Με μία εθελοντική δράση, μεταφέρθηκαν συμβολικά οι καρέκλες αυτές από τα Τρία Πηγάδια, αριστερά και δεξιά από την είσοδο του καταστήματος σε μία απόπειρα να περαστεί το μήνυμα ότι άλλο μνημείο κι άλλο ιδιωτικός μου χώρος.

Λέτε να το αντιλήφθηκαν? Θα δούμε!

Διαβάστε το παρακάτω φωτορεπορτάζ.


Τα Τρία Πηγάδια σήμερα το πρωί ...


Λες και είναι αποθηκευτικός χώρος του καταστήματος...


Κι εδώ τα Τρία Πηγάδια σήμερα το απόγευμα....


...αφού μαζεύτηκαν με πολύ προσοχή και περίσσια φροντίδα όλες οι καρέκλες και μπήκαν εκεί όπου ανήκουν, στο κατάστημα...



 
Μέσα σε 5 λεπτά το μνημείο ήταν πάλι ελεύθερο....μέχρι την επόμενη φορά φυσικά που θα χρειαστεί πάλι παρέμβαση...



Έστω και προσωρινά πετύχαμε μία νίκη. Το σημαντικό είναι ότι το μήνυμα που έπρεπε να σταλεί, εστάλη, χωρίς ακρότητες και σε κόσμια πλαίσια.

Το μνημείο, όπως και όλα τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, πρέπει να τα φροντίζουμε, να τα αναδεικνύουμε και να εξασφαλίζουμε την ελεύθερη πρόσβαση και την επικοινωνία του κοινού με αυτά.

Τα Τρία Πηγάδια δεν είναι το μόνο μνημείο που "απολαμβάνει" την ιδιαίτερη "φροντίδα" των πλησίον καταστημάτων. Ο λόγος που δείχνω τόσο ενδιαφέρον για τα Τρία Πηγάδια, είναι διότι προσωπικά νιώθω ότι δεν μπορεί κανείς να μου βάζει σύνορα στο νησί μου και να μου απαγορεύει ή να μου επιτρέπει πρόσβαση σε σημεία που είναι κοινή δημόσια ιδιοκτησία.

Σίγουρα θα πρέπει να ασχοληθούμε και με τα άλλα κραυγαλέα παραδειγματα καταπάτησης των ελευθεριών μας στον ίδιο μας τον τόπο. Μακάρι να βρεθούν Μυκονιάτες να ασχοληθούν και με αυτά. Δεν μπορεί να πέφτει όλο το βάρος σε κάποιον που επέλεξε να ασχοληθεί με ένα από αυτά.

 Υ.Γ. Ξεχωριστό μπράβο στον ανώνυμο Μυκονιάτη που θεώρησε χρέος του να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και προτίμησε να πάρει πάνω του το θέμα!

1 σχόλιο:

  1. "Ενδιαφέρον" είναι αυτό για κόλλημα γερό στην πιο αθώα εκδοχή. Γιατί παίζει καλά να είσαι βαλτός από ανταγωνιστές του μαγαζιού που στην φαντασία σου προσβάλει το "μνημείο".. Μπράβος με άλα λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή