Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία?

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα νοοτροπίας που πρέπει να αλλάξει, είναι αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία.

Υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Μυκόνου που ανήκει στην υπηρεσία καθαριότητας, βρίσκεται παρακαρισμένο στην παραλία του γιαλού μας. 

Μήπως είναι λάθος οι υπάλληλοι του Δήμου να χρησιμοποιούν τα οχήματα του Δήμου σαν να είναι τα προσωπικά τους οχήματα για να διεκπεραιώνουν προσωπικές τους υποθέσεις?


Μήπως ο γιαλός και η παραλία μας, η βιτρίνα της πόλης της Μυκόνου, είναι ανεπίτρεπτο να μετατρέπεται σε πάρκινγκ των "σκουπιδιάρικων" του Δήμου?

Ειδικότερα την στιγμή που τα οχήματα καθαριότητας που έχουμε είναι απαρχαιωμένα και αντιαισθητικά, νομίζω το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να βλέπουμε, είτε κάνουμε την βόλτα μας στον γιαλό, είτε περνάμε από εκεί, είτε καθόμαστε σε κάποιο καφενείο του γιαλού, είναι τα σκουπιδιάρικα του Δήμου παρκαρισμένα στον γιαλό.

Νομίζω ότι τα υπηρεσιακά οχήματα πρέπει να κυκλοφορούν, πόσο μάλλον να παρκάρουν κιόλας, μόνο τις ώρες που προσφέρουν ή εκτελούν την υπηρεσία για την οποία ο Δήμος τα προμηθεύτηκε.

Είναι αυτονόητο ότι στον γιαλό δεν έχουν θέση τα σκουπιδιάρικα, εδικότερα από την στιγμή που δεν είναι και το πιο όμορφο θέαμα να βλέπεις ένα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί και πίσω του να φαίνονται τα σκουπίδια, τα οποία πολλές φορές επειδή οι σακούλες δεν είναι καλά κλειστές, πέφτουν κιόλας στον πεζόδρομο...

Πρέπει να επαναφέρουμε το θέμα του συντονισμένου προγραμματισμού της αποκομιδής των σκουπιδιών και να διατηρούμε τον γιαλό μας τις υπόλοιπες ώρες πεντακάθαρο και όμορφο για να τον απολαμβάνουμε εμείς και οι επισκέπτες μας!

Επίσης υπάρχουν καταστήματα στον γιαλό που έχουν πολύ κίνηση και τα οποία διαθέτουν δεύτερη έξοδο στο πίσω μέρος. Αυτά τα καταστήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν, εφόσον υπάρχει και η επιθυμία από τον Δήμο, να μην επιβαρύνουν την εικόνα του γιαλού με σκουπίδια, και η υπηρεσία καθαριότητας να τα συλλέγει από την πίσω έξοδο.

Πάντα όταν λαμβάνεις υπόψη σου τις παραμέτρους ενός ζητήματος μπορείς να φτάσεις στην καλύτερη δυνατή λύση για όλους τους συμβαλλόμενους. Εδώ είναι καθαρά θέμα συντονισμού Δήμου, υπηρεσίας καθαριότητας και επιχειρηματιών για το πώς θα μπορεσουμε να διατηρούμε περισσότερο ή και τελείως τον γιαλό καθαρό κι αν είναι δυνατόν να μην περνάνε τα σκουπιδιάρικα καθόλου από εκεί!!

Όλα είναι πολιιτκή. Και ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας και γενικά την καθαριότητα είναι πολιτική. Εκείνος που θα καταφέρει να λύσει το πρόβλημα των σουπιδιών στο νησί, αλλά ειδικότερα στην πόλη και τον γιαλό, θα καταφέρει να δώσει μία άλλη πιο ανθρώπινη και καθαρή εικόνα στο νησί μας και το σημαντικότερο θα έχει ασκήσει πολιτική που φροντίζει το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου