Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους να δούμε τα αυτονόητα να γίνονται πράξη!

Όταν κατεβαίνουμε στον γιαλό δεν πάμε αναρωτώμενοι αν ο Δήμος κάνει καλά την δουλειά του κι αν η υπηρεσία καθαριότητας εργάζεται  για την όμορφη εικόνα του νησιού μας.


Όχι δεν πάμε για αυτό στον γιαλό. Στον γιαλό πάμε για να περάσουμε όμορφα...να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε ακόμα...δεν πάμε για να επιβλέψουμε το έργο του Δήμου στον τομέα της καθαριότητας.!


Μήπως στην Μύκονο χρειάζεται μία Δημοτική Αρχή που να αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα αυτά πράγματα? Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε ορισμένες απλές λύσεις σε θεματα της καθημερινότητάς μας που όμως θα κάνουν θεαματικη διαφορά στην ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε στο νησί μας?


Έχω την αίσθηση ότι μια τέτοια θεαματική αλλαγή θα ήταν τις ώρες αιχμής, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα να μην περνούν καθόλου αυτοκίνητα και μηχανάκια από τον γιαλό και η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται πριν ή μετά ή από άλλο σημείο που δεν ενοχλεί και δεν προκαλεί το αισθητική του κόσμου και τον κοινό νου.

Δεν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο για να μπορούμε να απολαμβάνουμε κάποια στοιχειώδη ποιότητα όταν επιλέγουμε να περάσουμε αυτές τις λίγες ώρες που έχουμε στην διάθεσή μας, στον γιαλό?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου