Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

"Καλός μπάτσος, κακός μπάτσος"

Όλοι έχουμε δει σε αμερικάνικες ταινίες την σκηνή όπου δύο αστυνομικοί ανακρίνουν τον κακοποιό και προκειμένου να του αποσπάσουν αυτό που θέλουν, εναλλάσσονται στον ρόλο του "καλού και του κακού μπάτσου".

Τι σχέση έχει όμως αυτό με τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές στην Μύκονο?

Η απάντηση είναι ότι έχει άμεση σχέση, αφού κι εδώ στην Μύκονο, ασχολούνται εδώ και χρόνια με τα κοινά δύο άτομα που συμπληρώνουν ιδανικά ο ένας τον άλλον στους ρόλους του καλού και του κακού μπάτσου.

Πάει να κατέβει κάποιος γνωστός τους ή κάποιος που φοβούνται, υποψήφιος με αντίπαλο συνδυασμό? Θέλουν να εξασφαλίσουν την ψήφο σου και την στήριξη της οικογένειάς σου? Κανένα πρόβλημα! Ο καλός κι ο κακός μπάτσος είναι εδώ για να λύσουν το πρόβλημα, με το καλό ή με το κακό - ότι πιάσει!

Πρώτα αναλαμβάνει με το καλό, ο "καλός ο μπάτσος" και λέει "Βρε Γιώργο μου, γιατί βάζεις με αυτόν, έλα με εμένα που σε αγαπάω και σε εκτιμάω και θα πάρεις και πολλούς ψήφους και θα σε βάλω και γραμματέα μεθαύριο να παίρνεις και μισθό". Με τέτοια λόγια, προσεγγίζει τον "Γιώργο" ο "καλός μπάτσος" και προσπαθεί να τον φέρει από την δική του μεριά. Αν πιάσει το κόλπο έχει καλώς, όλα τελειώνουν εκεί. Αν όμως δεν πιάσει και ο εν λόγω υποψήφιος είναι διακαής πόθος, ή έστω δεν τον θέλουν για αντίπαλο, μπαίνει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του σχεδίου.

Τώρα αναλαμβάνει δράση "ο κακός μπάτσος". Σκάει το τηλεφώνημα, "Βρε γ.....ώ τον Χ....ό σου και την Π......α σου, θα σε π........ω, μην τυχόν και βάλεις υποψηφιότητα με τον άλλον τον μ......α θα σου γ........ω ότι έχεις και δεν έχεις. Ξέχνα το μαγαζί σου και την δουλειά σου, η οικογένειά σου δεν θα έχει να φάει ρε α.........ι, έτσι και κατέβεις με αυτόν, κατάλαβες?"

Κάγκελο ο "Γιώργος"!! Άντε τώρα να κουνήσει ο "Γιώργος"!

Έτσι μας παίζουν κι έτσι έγιναν εξουσία τόσα χρόνια, χρησιμοποιώντας εκεί που έπρεπε τα γλυκόλογα, τις δωροδοκίες, τα ανταλλάγματα κι εκεί που τους έπαιρνε τους εκβιασμούς, τις απειλές και τους εκφοβισμούς, παίζοντας ουσιαστικά με τις δουλειες μας και το ψωμί μας.

Αυτή είναι η ηθική των ανθρώπων που βίσκονται στην εξουσία, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κερδίζουν τις εκλογές και είναι εκεί πάνω τόσα χρόνια το τρομερό δίδυμο του καλού και του κακού μπάτσου.

Τώρα όμως που "ο καλός και ο κακός μπάτσος" θα χάσουν τα γαλόνια τους, πού θα τρέξουν να κρυφτούν?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου