Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

"Ενωμένη Μύκονος" - Τι ακριβώς ενώνει?


Πότε άλλοτε ένας συνδυασμός συγκέντρωσε στο ψηφοδέλτιο του τόσα προσωπικά συμφέροντα όσα συγκεντρώνει σήμερα ο Δημοτικός Συνδυασμός "Ενωμένη Μύκονος"?

Όταν τα τρανταχτά ονόματα που συμμετέχουν στον συνδυασμό "Ενωμένη Μύκονος" αποσκοπούν στην διασφάλιση των προσωπικών τους συμφερόντων, που θα βρεθεί χώρος για να κοιτάξουν και λίγο τα συμφέροντα του Δήμου?

Το να βάζεις υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος προϋποθέτει διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά! Ανιδιοτελής προσφορά σημαίνει δίνω την ενέργειά μου και τον χρόνο μου εκεί που με χρειάζεται ο τόπος χωρίς να περιμένω κάποιο αντάλλαγμα για αυτήν μου την προσφορά, πέραν ίσως της αναγνώρισης από λίγους ανθρώπους κι αυτό όχι πάντα.

Το να βάζεις υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος προϋποθέτει επίσης μία ελάχιστη εκπροσώπηση ανθρώπων, εκπροσώπηση οράματος, εκπροσώπηση ιδεών, νοοτροπίας και αντιλήψεων. Το βάθος και το εύρος της εκπροσώπησης της κοινωνίας ποικίλει ανάλογα με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο.

Εξετάζοντας τι ανθρώπους, τι οράματα, τι στόχους, τι ιδέες, τι νοοτροπίες και τι αντιλήψεις εκπροσωπεί ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, αξιολογούμε κατά πόσο μας εκφράζει και επιλέγουμε ανάλογα.

Υπό αυτήν την έννοια, έχω την αίσθηση ότι γενικά ο συνδυασμός "Ενωμένη Μύκονος" αποτελεί μία συσσώρευση ιδιοτελών συμφερόντων που αν εκλεγούν θα κοιτάξουν πάλι τους εαυτούς τους και τα συμφέροντά τους, βάζοντας έτσι σε δύτερη και τρίτη μοίρα το καλό του τόπου.

Δυστυχώς, η ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά κοινά, αποτελεί για πολλούς όχημα για την εδραίωση  των προσωπικών συμφερόντων τους και την νομιμοποίηση, στα μάτια της κοινωνίας, πρακτικών που δεν τιμούν ούτε τους ίδιους ούτε τον τόπο.

1 σχόλιο:

  1. Σοφότερο θα ήταν να ασχολείσθε και να προβάλετε περισσότερο με τα "προτερήματα" και την ανιδιοτέλεια των υποψηφίων του συνδυασμού σας, παρά να προσπαθείτε να "κόψετε" από τους άλλους..

    Η προφανής έλλειψη πείρας η οποία δικαιολογείται από την ηλικία σας, δεν καλύπτει την αμετροπρέπεια των χαρακτηρισμών που απευθύνετε σε συμπολίτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή