Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Είμαστε ελεύθεροι πολίτες που θέλουμε το καλό της Μυκόνου! Ας πράξουμε ανάλογα!

Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε ως νέοι άνθρωποι που νοιάζονται για το καλό του τόπου τους, είναι ότι πρέπει οι συνειδήσεις μας να αφυπνιστούν, πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο στον οποίο μας έχουν βυθίσει οι φοβικές πρακτικές ορισμένων και να αψηφήσουμε τις απειλές, τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς που χρησιμοποιούν ως πάγιες τακτικές για να κερδίσουν τις εκλογές!

Πρέπει επιτέλους, ως ελεύθεροι πολίτες, να σηκώσουμε το ανάστημά μας! Να βροντοφωνάξουμε "Φτάνει πια!" σε εκείνους που εκμεταλλεύονται τις αγωνίες των Μυκονιατών για τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους, για να χτίζουν πολιτικές καριέρες και πάνω σε αυτό να λεηλατούν τον τόπο.

Πρέπει να βάλουμε στην θέση τους αυτούς που χρηιμοποιούν πολιτικά αξιώματα προς ιδίον όφελος αντί να προασπίζονται το κοινό συμφέρον και να τους στείλουμε σπίτι τους.

Ας κάνουμε κάτι για να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Ας μην ενδώσουμε στις πιέσεις, και στις εκφοβιστικές πρακτικές τις οποίες απροκάλυπτα και χωρίς κανένα είδος ντροπής χειρίζεται η παράταξη του Δημάρχου.

Αν φανούμε έξυπνοι, αν ξυπνήσουμε για λίγο από την ζαλάδα που μας έχουν επιφέρει οι απανωτές επιθέσεις εναντίον της αμερόληπτης κρίσης μας, θα καταλάβουμε ότι αρκεί να επιλεξουμε να δώσουμε την ψήφο μας σε κάποια άλλη παράταξη κι αυτοί που σήμερα μας απειλούν και μας εκφοβίζουν, αύριο θα παρακαλούν για την καλημέρα μας.

Αρκεί λοιπόν να ψηφίσουμε έναν άλλον συνδυασμό για να πάψουν αυτοί οι άνθρωποι να ελέγχουν τις δουλειές μας και να παίζουν με τις αγωνίες μας. Ας επιλέξει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει καλύτερα, αλλά προς Θεού μην τροφοδοτούμε το διεφθαρμένο σύστημα που ζει εκμεταλλευόμενο τις αγωνίες μας και τον ιδρώτα μας.

Χωρίς αυτούς στην εξουσία, αυτό το πέπλο φόβου που με νύχια και με δόντια διατηρείται πάνω στην Μύκονο, θα διαλυθεί μέσα σε λίγες ώρες.

Η ψήφος είναι η δύναμή μας για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Η ψήφος είναι μυστική. Με το που κλείσεις το παραβάν είσαι εσύ και το μέλλον του τόπου στα χέρια σου! Μην πετάξεις την ευκαιρία αυτή!

Γιατί να ψηφίσουμε ανθρώπους που και οι ίδιοι με τις πράξεις τους αναγνωρίζουν έμμεσα ότι δεν αξίζουν την ψήφο του καθένα μας. Γιατί να πετάξουμε την ψήφο μας σε ανθρώπους που για να κερδίσουν την καρέκλα μετέρχονται κάθε είδους κακοπροαίρετης πρακτικής? Γιατί να χαραμίσουμε την ψήφο μας σε ανθρώπους που για να τους ψηφίσουμε, δωροδοκούν, εκβιάζουν και απειλούν σαν πρώτοι οι ίδιοι να αναγνωρίζουν ότι βάσει αμερόληπτων κριτηρίων δεν έχουν ελπίδα ο κόσμος να τους προτιμήσει?

Αφού λοιπόν οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν αξίζουν την ψήφο μας βάσει αντικειμενικής κρίσης και προσπαθούν να την επηρεάσουν βάσει πλάγιων μεθόδων, για ποιό λόγο να τους κάνουμε εμείς την μεγαλειώδη τιμή και να τους ψηφίσουμε?

Στο κάτω κάτω εγώ θέλω να με εκπροσωούν άνθρωποι καθαροί, άνθρωποι τίμιοι, που θα βρίσκονται εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο έτοιμοι να προασπίσουν το συμφέρον του τόπου μου, όχι άνθρωποι θα εκμεταλλεύονται το αξίωμα για να πηγαίνουν καλά οι δουλειές τους και να βολεύουν τους κολλητούς τους.

Διότι είναι κανόνας ότι αυτός που δωροδοκεί και εκβιάζει για να τον ψηφίσουν, δεν κατεβαίνει υποψήφιος γιατί θέλει να προσφέρει στον τόπο του αλλά γιατί θέλει να εκμεταλλευτεί την θέση του για πάρτη του.

Αν λοιπόν εσύ θέλεις το καλό του τόπου σου, θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να ψηφίσεις εκείνους που σε δωροδοκούν και σε εκβιάζουν για να μπορούν να σε ελέγχουν και να βρίσκονται πάντα στην εξουσία.

Όταν κερδίζεις την εξουσία με τέτοιο τρόπο δεν θα κάτσεις να σκεφτείς "ωραία βγήκα, τι πρέπει να κάνω τώρα για το καλό του τόπου μου?", γιατί στο κάτω κάτω ποτέ δεν σε ενδιέφερε. Αντίθετα, θα κοιτάξεις πώς θα εξυπηρετήσεις καλύτερα τα συμφέροντα τα δικά σου και της παρεούλας σου και πώς να διατηρήσεις υπό έλεγχο αυτούς που σε εξέλεξαν ώστε να ανανεώσεις την θητεία σου.

Κι όσο συμβαίνουν αυτά, η Μύκονος συνεχίζει την καθοδική της πορεία γιατί φυσικά αυτοί που επιλέξαμε δεν βρίσκοντι εκεί για να σώσουν την Μύκονο αλλά για να κοιτούν την πάρτη τους....τουλάχιστον μέχρι να τους πάρει κι αυτούς η συνολική μας κατρακύλα! 

Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Ας δώσουμε την δυνατότητα σε άλλους, νέους ανθρώπους, να βάλουν ένα τέλος στην κατρακύλα μας και να περισώσουν ότι μπορούν πριν να είναι αργά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου