Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

"Ενωμένη Μύκονος" - Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Στο ιστολόγιο αυτό δεν θα δείτε αναρτημένο το ψηφοδέλτιο του Δημοτικού Συνδυασμού του κ. Κουσαθανά-Μέγα. Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Ενωμένη Μύκονος" μπορεί να μεταφερθεί στην αντίστoιχη ιστοσελίδα πατώντας στον τίτλο της ανάρτησης.

Το παρόν ιστολόγιο δεν αποτελεί δημοσιογραφικό όργανο, ούτε λειτουργεί ως τέτοιο. Εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις του δημιουργού του.

Η άποψή μου είναι ότι ο συνδυασμός "Ενωμένη Μύκονος" αν και είναι ένας συνδυασμός με αρκετά καινούργια πρόσωπα, νέο υποψήφιο Δήμαρχο και νέο όνομα και έμβλημα, δεν είναι παρά το ίδιο, παλιό και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που εξουσιάζει τον τόπο εδώ και δύο δεκαετίες, καμουφλαρισμένο για να εξαπατήσει κι όχι για να ενώσει όπως πολύ έντεχνα διατυμπανίζει!

Η "Ενωμένη Μύκονος" δεν είναι παρά ο συνδυασμός "Πρώτα η Μύκονος" χωρίς τον Χρήστο Βερώνη. Ο κ.Βερώνης αποτελεί παρελθόν από την αυτοδιοίκηση, όμως οι βασικοί του συνεργάτες, ο μηχανισμός εξουσίας που άφησε πίσω του, συνεχίζει τις πρακτικές που μάθαμε τόσα χρόνια, συνεχίζει να αδιαφορεί για την εικόνα του νησιού μας, συνεχίζει να διαφορεί για την καθαριότητα, συνεχίζει να παραμελεί τους νέους και τον αθλητισμό, συνεχίζει να κάνει ψηφοθηρική πολιτική...συνεχίζει με άλλα λόγια να κάνει αυτό που ξέρει καλά!

Δεν μένει παρά να διαβάσει κανείς τα ονόματα του συνδυασμού για να καταλάβει ότι το ίδιο σύστημα αιρετών και επιχειρηματιών που εκμεταλλεύεται την δημοτική εξουσία και την καθιστά όργανο προάσπισης ιδιοτελών επιδιώξεων κι όχι του κοινού συμφέροντος, επιβιώνει και επιθυμεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την θέση του μέσα από τον συνδυασμό "Ενωμένη Μύκονος".

Πιστεύω ότι αυτό το σύστημα διαπλεκόμενων συμφερόντων που έχει διαμορφωθεί στον τόπο μας και αρέσκεται να παρουσιάζεται όχι όπως πραγματικά είναι, αλλά με τον μανδύα του καλού, φιλότιμου και ευηπόληπτου μέλους της κοινωνίας μας, δεν έχει θέση στην διοίκηση του τόπου μας.

Η διοίκηση του κάθε τόπου πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του κοινού συμφέροντος. Εδώ, στην Μύκονο, η διοίκηση είναι αντιπροσωπευτική του προσωπικού συμφέροντος. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για μια Δημοτική Αρχή? Σημαίνει ότι από την στιγμή που κερδίζει τις εκλογές επειδή εξυπηρετεί τα προσωπικά συμφέροντα, αυτό θα καθορίσει και τον τρόπο που θα διοικήσει. Η διοίκηση λοιπόν ασκείται με γνώμονα την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων αφού έτσι κερδίζονται οι εκλογές. Αυτό όμως έχει ένα τίμημα για τον τόπο, με αποτέλεσμα τα βασικά ζητήματα που αφορούν την προάσπιση του κοινού συμφέροντος και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής να τίθενται στο περιθώριο. Για να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης στην Μύκονο πρέπει να κερδίσει τις εκλογές ένας Δημοτικός Συνδυασμός που θα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, που δεν θα τάζει αριστερά και δεξιά, ούτε θα ανάγει σε άσκηση πολιτικής το μπετουδάκι και την θεσούλα στον Δήμο.

Αν ψηφίσουμε λοιπόν πάλι το ίδιο σύστημα που κατεβαίνει με διαφορετικό προσωπείο και νέα ονομασία, μην περιμένουμε να αλλάξει κάτι στον τρόπο που διοικείται η Μύκονος. Μια από τα ίδια θα είναι πάλι, αφού θα είναι πάλι μια διοίκηση αντιπροσωπευτική του προσωπικού συμφέροντος που σκοπό θα έχει την προάσπιση όσων έχουν προσωπικό συμφέρον! Οι υπόλοιποι που έχουν διαφορετική νοοτροπία, σκέφτονται διαφορετικά και θέλουν άλλα πράγματα για τον τόπο τους τίθενται κι αυτοί στο περιθώριο μαζί με τις πολιτικές που αποβλέπουν στο συμφέρον του τόπου κι όχι του ατόμου.

Άρα λοιπόν, η αλλαγή του τόπου μας προς το καλύτερο προϋποθέτει πρώτα από όλα αλλαγή νοοτροπίας σε εμάς που ψηφίζουμε! Από εμάς εξαρτάται κι εμείς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας ότι κι αν επιλέξουμε!

2 σχόλια:

  1. Κύριε Συριανέ, η ακατάσχετη πολυλογία σας θα είχε απήχηση αν απευθυνόταν, σε μια πολυπρόσωπη πόλη και όχι στους κατοίκους ενός μικρού νησιού, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.
    Και εδώ στη Μύκονο ΟΛΟΙ πλέον ξέρουμε ότι των μηχανισμό Φιορεντίνου τον στηρίζουν και τον υποστηρίζουν ο Μαθιός, ο Αποστόλου και ο Χρήστος ο Βερώνης. Αυτοί οι δύο λοιπόν που κυβέρνησαν το νησί επί 30 χρόνια εκπροσωπούν κατά την γνώμη σας την αλλαγή και την ανανέωση; Ο Μέγας που είναι Δήμαρχος 1,5 χρόνο είναι το κατεστημένο; Μας δουλεύετε;
    Η Μαριγούλα και ο Σαλάχας δεν ανήκαν στο σύστημα Βερώνη; Μόνο όσοι έμειναν με το Θανάση το Μέγα αποτελούν τη συνέχεια του Χρήστου; Κι αφού σας βρωμάει ο Χρήστος γιατί τον βάλατε αφεντικό στο κεφάλι σας; Θέλεις να σου πω γιατί; Γιατί προκειμένου να εκλεγεί Δήμαρχος ο κ. Φιορεντίνος δεν διστάζει να συμμαχήσει, όχι με τον Χρήστο, αλλά ακόμα και με το διάβολο!
    Αυτά για να μην μας παραμυθιάζεις. Κοίτα λοιπόν τον δικό σου το Μανωλιό που κυκλοφορεί ντυμένος και στολισμένος με τα ρούχα της δήθεν ανανέωσης κι άμα του βγάλεις την ψεύτικη μπέρτα θα βρεις μέσα τα φθαρμένα “ρούχα” του παρελθόντος που εσύ λες ότι πολεμάς.

    ΜΕΓΑθυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ..
    ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή