Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Γιατί υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος? (Δήλωση υποψηφιότητας στις Δημοτικές εκλογές)

Αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος γιατί θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή οι νέοι να αποκτήσουμε φωνή και επιρροή στα δρώμενα του τόπου.


Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι μέχρι σήμερα οι νέοι της Μυκόνου δεν έχουμε ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά του Δήμου μας. Το δεύτερο είναι ότι η Μύκονος διοικήθηκε τα τελευταία χρόνια με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Οι Μυκονιάτες κοιτούσαμε το δικό μας συμφέρον κι αυτοί που μας διοικούσαν κοιτούσαν το δικό τους. Είναι ώρα λοιπόν αυτά τα δεδομένα να ανατραπούν. Ήρθε η ώρα και οι νέοι να ασχοληθούμε ενεργά με τον τόπο μας και να κοιτάξουμε το συμφέρον της Μυκόνου.

Η «Νεανική Δράση Μυκονιατών» είναι μια καινοτομία για τα δεδομένα της Μυκόνου. Αποτελεί μία νέα κοινωνική δομή η οποία προωθεί το συμφέρον του τόπου μέσα από την ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Ωστόσο, όσο καλες και χρήσιμες κι αν είναι οι προτάσεις μας και οι ιδέες μας για το καλό του τόπου μας, δεν θα έχουν καμία αξία αν δεν μπορούμε να τις εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχουμε την ευκαιρία να τις ψηφίζουμε ώστε να εφαρμόζονται.

Με αφορμή λοιπόν τις Δημοτικές εκλογές, τα μέλη της «Νεανικής Δράσης» συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι πρέπει να ακούγεται η φωνή των νέων και να συμμετέχουμε κι εμείς στις αποφάσεις που αφορούν εμάς και μέλλον μας. Καταλήξαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να εμπλακούμε στην διαδικασία των εκλογών και να διεκδικήσουμε θεσμικό ρόλο στα κοινά του τόπου μας. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό κάποια μέλη της «Νεανικής Δράσης Μυκονιατών» έπρεπε να εκτεθούν και να διεκδικήσουν την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μαζί με την Φλώρα, επιλεχθήκαμε από την «Νεανική Δράση Μυκονιατών» για να εκπροσωπήσουμε την φωνή της και το όραμά της για τον τόπο. Ο στόχος μας είναι να φανούμε χρήσιμοι στον τόπο μας, να προωθήσουμε τα θέματα που αφορούν την νεολαία και να συμβάλλουμε στην αλλαγή του τόπου μας προς το καλύτερο ώστε ως Μυκονιάτες να απολαμβάνουμε πρώτα εμείς, που ζούμε στην Μύκονο μόνιμα, την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.


Αναστάσιος Συριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου