Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Back to basics - Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές?

Στις εκλογές ψηφίζουμε για το καλό του νησιού μας, το οποίο ταυτίζεται με το καλό των παιδιών μας και το καλό της τσέπης μας, με το καλό των παραλιών μας, με το καλό των δρόμων μας, με το καλό των λιμανιών μας και πάει λέγοντας. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα.  Το καλό του νησιού είναι όλα αυτά μαζί!

Δεν μπορείς δηλαδή να κοιτάξεις το καλό του νησιού μας χωρίς να κοιτάς οι τσέπες των δημοτών να είναι γεμάτες. Άρα τι κάνεις, για να βοηθήσεις όσους π.χ. ζουν από τον τουρισμό? Δημιουργείς τις υποδομές που εξασφαλίζουν μία πολύ ωραία εικόνα του νησιού, με πεζοδρόμια, πάρκινγκ, καλή συγκοινωνία, οργανωμένους χώρους υποδοχής στα λιμάνια και το αεροδρόμιο και κυρίως καλούς δρόμους, ώστε να μην υπονομεύεις τις προσπάθειες και τον μόχθο των επαγγελματιών να προσελκύσουν κόσμο και να τον έχουν ευχαριστημένο!

Δεν μπορείς να λες ότι κοιτάς το καλό του νησιού μας, να ευαγγελίζεσαι την ενότητα, την δικαιοσύνη, την ποιότητα ζωής κι όλα τα αγαθά του κόσμου αυτού και να αδιαφορείς για τα παιδιά, τους μαθητές και τους νέους - την νεολαία δηλαδή του νησιού!

Αν ενδιαφερόταν πραγματικά, θα επέτρεπε να συμβιώνουν στον ίδιο περιορισμένο χώρο το Γενικό Λύκειο με το ΕΠΑ.Λ.? Θα επέτρεπε για 35.000 ευρώ να μην γίνει Κλειστό γήπεδο, το γήπεδο Μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Μεράς? 

Άρα λοιπόν, ας κοιτάζουμε λίγο γύρω μας κι ας αναρωτιόμαστε, αυτοί που μας λένε ότι κοιτάζουν το καλό του νησιού μας, τελικά στην πράξη πόσο πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για το καλό του??? 

Απορώ, πώς καταφέραμε εμείς οι Μυκονιάτες να βγάλουμε Δήμαρχο και παράταξη που συστηματικά έχουν κακοποιήσει με τις αποφάσεις τους, την αδράνειά τους και της αδιαφορία τους και την παιδεία και τον αθλητισμό και την νεολαία και τις υποδομές και τον φυσικό πλούτο του νησιού μας και σχεδόν κάθε άλλο τομέα της ζωής μας????


Όταν έρχεται αυτή η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του νησιού μας και να ψηφίσουμε, πώς καταφέρνουν πάντα να μας μεταχειρίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε, ενώ κανείς δεν εμφανίζεται να είναι ευχαριστημένος μαζί τους, τελικά κερδίζουν και πάλι???


Ας πάμε λοιπόν στα πολύ βασικά. Κατ'αρχήν ξεκινώ με το αξίωμα ότι οι Μυκονιάτες δεν είναι αυτοκαταστροφικοί και δεν θέλουν οι ίδιοι το κακό τους. Άρα οι Μυκονιάτες δεν ψηφίζουν τους ίδιους τόσα χρόνια εν γνώσει τους ότι αυτοί που ψηφίζουν στην ουσία τους βλάπτουν, αλλά για κάποιο άλλο λόγο. Ο άλλος λόγος (δεν είναι μόνο αυτός, αλλά είναι σημαντικός) είναι ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ότι η Δημοτική Αρχή που διαχειρίζεται τον Δήμο τους, τους βλάπτει, αυτούς, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τον τόπο τους και την ποιότητα ζωής τους! Έχουν άγνοια οι Μυκονιάτες, επειδή κατά την γνώμη μου χρησιμοποιούν λάθος κριτήριο για να επιλέξουν την πολιτική εξουσία που θα τους διοικήσει.

Εξετάζουμε τι θα μας τάξουν, που θα μας βολέψουν, βλέπουμε κι εμείς τον πολιτικό ως μέσο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, κι ο πολιτικός αντίστοιχα βλέπει με την σειρά του κι αυτός εμάς ως μέσο για να μείνει στην εξουσία, ειδικά αυτοί που είναι εκεί χρόνια!

Και το άλλο το κριτήριο που άκουσα πολύ, είναι ότι επιλέγουμε ποιόν ψηφίζουμε εξετάζοντας το αν μας χαιρετάει στον δρόμο ή όχι! Ε αυτό κι αν είναι η επιτομή της σύγχυσης στον νου του ψηφοφόρου!

Του ζητάμε να επιλέξει συνειδητά για το καλό του τόπου του και εκείνος κάθεται και σκέφτεται ποιός υποψήφιος Δήμαρχος ή Δημοτικός Σύμβουλος τον χαιρετάει για να δει τι θα ψηφίσει!

Μήπως πρέπει να αλλάξουμε το κριτήριο με το οποίο ψηφίζουμε τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές μας??

Κατά την γνώμη μου, νομίζω πρέπει να πολιτικοποιήσουμε τα κριτήρια μας ώστε να επιλέγουμε όσον το συνατόν σωστότερα και καλύτερα για την Μύκονο, τους εαυτούς μας και τους συντοπίτες μας!

Όταν έρχονται εκλογές, ας εξετάζουμε αυτοί που έχουν την πολιτική εξουσία, εξυπηρέτησαν το κοινό καλό ή εξυπηρέτησαν κάτι άλλο??? Για να το διαπιστώσουμε αυτό, ας εξετάζουμε με κριτική ματιά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διάφοροι τομείς της ζωής μας μετά από την διαχείριση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Δηλαδή, μετά από κάθε θητεία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, ας αναρωτιόμαστε, αυτός είναι 4 χρόνια στην εξουσία τι μς αφήνει πίσω του? Έχουμε καλούς δρόμους? Έχουμε καλά σχολειά? Έχουμε καλά γήπεδα? Έχουμε καλά λιμάνια? Έχουμε εύκολη πρόσβαση στην πόλη μας? Έχουμε καθαριότητα?

Όλα αυτά είναι προβλήματα που κρατούν χρόνια, όμως οι ίδιοι που έχουν ταυτιστεί με την επίλυσή τους συνεχίζουν να διοικούν τον Δήμο μας. Αυτό τι σημαίνει ότι θέλουμε το κακό μας?? Μας αρέσει να έχουμε κακούς δρόμους? Κακοφτιαγμένα γήπεδα?? Προβληματικά σχολειά μήπως??? Μήπως μας αρέσει να παρκάρουμε πάνω στους δρόμους και βολευόμαστε με την ανυπαρξία χώρων στάθμευσης τόσα χρόνια???

Όχι βέβαια!! Τίποτα από όλα αυτά δεν μας αρέσει, όμως σε πείσμα όλως αυτών εμείς συνεχίζουμε να εκλέγουμε αυτούς που μας έχουν καταδικάσει να ζούμε καθημερινά με αυτά τα προβλήματα  

Το κλειδί τελικά για να αλλάξουμε το νησί μας, το κρατάμε εμείς οι ίδιοι..πάντα εμείς το κρατούσαμε, αλλά ποτέ δεν το καταφέρναμε!

Μέχρι τις επόεμενες εκλογές είναι ευκαιρία να κάτσουμε να μάθουμε πώς πρέπει να ψηφίζουμε, με τι κριτήρια, για να πηγαίνει ο τόπος μας μπροστά κι όχι πίσω, κι εμείς να απολαμβάνουμε κάποια ποιότητα ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου