Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

DLmc - Η Συνέντευξη



Συνέντευξη του DLmc στο Mykonensis.blgospot.com



Short Bio


O DLmc (r.n. Θανάσης Πουλουδής) γνωστός στο νησί μας και όχι μόνο, είναι ένας καλλιτέχνης που ασχολείται κυρίως με τη ραπ μουσική, παρέα με τους Mufa Stylz. Είναι και αυτός ένας ακόμη ακτιβιστής μέσω της μουσικής του αλλά και μέσω άλλων προσπαθειών του που θα δούμε στη συνέχεια και όπως δηλώνει κι ο ίδιος.. "..σε κάθε περίπτωση ο σκοπός είναι να αφυπνίσω κόσμο με τα δικά μου μέσα και φυσικά να προωθώ κάθε αξία του νησιού μας.."


Mykonensis: Τι είναι το DLmc? Τι είναι οι Μufa Stylz? Λίγα λόγια για το γκρουπ και πως εμπνευστήκατε το όνομά αυτό?? Τι είδους μουσική παίζετε και τι μηνύματα θέλετε να περάσετε??  


DLmc: Το DLmc προέκυψε από το "Destiny of Life mc", δηλαδή "μοίρα της ζωής" καθώς θεωρώ οτι οτιδήποτε κι αν εκφράζω μέσα από τη μουσική μου είναι σημαντικό μέρος της ζωής μου και όχι μόνο. Επίσης δείχνει οτι όλα έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης και τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Οι Μufa Stylz δημιουργήθηκαν το 2004 επίσημα, είναι μια ομάδα ανθρώπων που εκπροσωπούν το hip-hop κίνημα και την αποτελούμε οι εξής:

- DLmc (rap)
- VStigma (rap)
- NiKappa (rap)
- Constantine (dancer)
- Hik (graffiti writer)

Ως ιδρυτής των M.S. να πω ότι το όνομα προέκυψε από την αρχή της διαφορετικότητας, της ανάγκης ή και της θέλησης δηλαδή του να αλλάζουμε πρόσωπα και στύλ κατά καιρούς ο καθένας μας ξεχωριστά και αυτό γιατί έτσι είμαστε όλοι οι άνθρωποι καλώς ή κακώς. Επίσης σηματοδοτεί, και αυτό φαίνεται νομίζω, ότι δεν ακολουθούμε σε καμία περίπτωση τα διευθνή πρότυπα μόδας της μουσικής κουλτούρας μας, αλλά είμαστε αυτοί που είμαστε για όλους.

Οι Μufa Stylz λοιπόν είναι μια ομάδα που εκπροσωπεί το hip-hop και το μουσικό είδος μας όπως καταλαβαίνεις είναι η Ραπ και όχι η RnB η οποιοδήποτε άλλο είδος. Έχουμε μεγάλη γκάμα τραγουδιών (6 άλμπουμ, περίπου 75 τραγούδια) όλων των κατηγοριών, π.χ. κοινωνικά, πολιτικά, ερωτικά, επιθετικά κ.α., επομένως δεν ασχολούμαστε μόνο με συγκεκριμένες ιδεολογίες. Ο μοναδικός μας στόχος είναι ότι κάνουμε να βγαίνει μέσα από τη ζωής μας.

Να πω ακόμη ότι υπάρχει και ένα μίνι βιογραφικό καθώς και τα περισσότερα τραγούδια μας που είναι διαθέσιμα εδώ:
- http://www.hiphopmusical.eu/content/mufa_stylz_i_eparxeia_ksanaxtypa (για να τα κατεβάσετε, κλίκ στους τίτλους τους)
- http://www.facebook.com/pages/C-Mufa-Stylz-C/100179478457 (ομάδα MufaStylz στο facebook)


M: Ποιά είναι τα κυρίαρχα μηνύματα που θέλεις να περάσεις μέσα από την μουσική σου, αλλά και μέσα από τους άλλους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείσαι?  


DL: Καταρχήν όπως είπα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ιδεολογίες που ακολουθούμε στη μουσική, επομένως ανάλογα με τις περιόδους μας βγάζουμε και τα ανάλογα τραγούδια, πάντα με κατεύθυνση την ποιοτική μουσική από κάθε άποψη. Εγώ λοιπόν από τη μεριά μου συνήθως κατευθύνομαι προς το κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο καθώς είναι αυτό που με εκφράζει και με προβληματίζει περισσότερο. Προσπαθώ έτσι με τα δικά μου μέσα να εκφράζω την αγανάκτησή μου για διάφορα θέματα που αφορούν την κακή ποιότητα ζωής που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας καθώς και διάφορα άλλα σκληρά μέτρα που μας επιβάλουν οι βασιλιάδες του κόσμου.

Πέρα όμως από τη μουσική μου, χρησιμοποιώ και άλλα μέσα για να δείξω στον κόσμο που ίσως και να μην γνωρίζει την πραγματικά κακιά μεριά μιας απάνθρωπης παγκόσμιας συμπεριφοράς, μιας συνομωσίας και μιας τακτικής που μας έχουν επιβάλει εδώ και πολλά χρόνια με σκοπό να γινόμαστε όλο και πιο αναίσθητοι, αμήχανοι και εγκλωβισμένοι σε ένα γυάλινο κόσμο που έχει πρηστεί από την απληστία.

Μπορεί όποιος θέλει βέβαια να δει και να μάθει πολλά περισσότερα από την ομάδα μου στο facebook, "περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα" (βλ. http://www.facebook.com/group.php?gid=10150098456630371) όπου δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον αλλά και τις κακές συνθήκες ζωής που μας επιβάλουν να ζούμε και πραγματικά το τονίζω αυτό, οτι όλοι χρειαζόμαστε την αλληλοϋποστήριξη σε αυτή τη προτροπή και δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι καθώς έτσι κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους. Αφύπνιση λοιπόν!


M: Μιας και είσαι Μυκονιάτης, πώς συνδέεται η μουσικοκαλλιτεχνική ασχολία σου με το νησί μας??


DL: Ως Μυκονιάτης, πρέπει να πω οτι δεν υπάρχει μια αρκετά κατάλληλη έλξη από τα παιδιά και γενικότερα τους νέους όσο θα προσμέναμε μετά από τόση προσπάθεια. Παρόλα αυτά όμως υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος πυρήνας ατόμων που μας ακολουθεί στα live μας και γι' αυτό χαιρόμαστε πάρα πολύ. Όσον αφορά το νησί, ξεκίνησα πριν περίπου 3 χρόνια (το 2008 με το LP "Στην Τελική") μια ανεξάρτητη μουσική ιδεολογία που λέγεται "Mykonos Music Movement". Το ΜΜΜ είναι ένα label (όχι τύπου δισκογραφικής) που σκοπό έχει να αναδείξει κάθε αξιόλογη μουσική προσπάθεια όσων ασχολούνται με τα επι της ουσίας στη Μύκονο. Προσοχή εδώ όμως για να μη παρεξηγούμαστε, τονίζουμε το "αξιόλογη" γιατί δυστυχώς η πραγματικότητα απέχει πολύ! Όποιοι θεωρούν πάντως οτι κάνουν σοβαρή δουλειά μπορούν φυσικά να επικοινωνήσουν μαζί μας και μετά από ομόφωνη απόφαση να συνεργαστούμε σε αυτή τη προσπάθεια. Η φάση του 3Μ είναι ευαίσθητη και πειραματική και δε θα θέλαμε να υποβιβάσουμε αξιόλογες προσπάθειες γι' αυτό δε θα επεκταθώ άλλο σε αυτό.  


M: Έχετε παρουσιάσει την μουσική σας στην Μύκονο?


DL: Έχουμε καταγράψει στο ιστορικό μας συναυλίες σε τοπικά μαγαζιά της Μυκόνου αλλά και της Λάρισας όπου σπουδάζω και βεβαίως έχουμε κάθε λόγο για να συνεχίσουμε έτσι καθώς θεωρώ οτι είναι ο μόνος πραγματικά αποδοτικότερος τρόπος για να γνωριστούμε με τον κόσμο. Γι' αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη μέχρι τώρα στήριξη όλων!!


M: Όσον αφορά το νησί μας, πώς βλέπεις τα πράγματα από κοινωνικοπολιτική άποψη?


DL: Όσον αφορά τα γεγονότα-σκάνδαλα που συνέβησαν προ καιρού στο νησί, όπως καταλαβαίνεις δεν μένει παρά να δυσανασχετώ ιδίως όταν ψηφίζονται μετά απ' όλα αυτά οι ίδιοι ξανά και ξανά. Τονίζω όμως πως τα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα που περνάω γενικότερα απ' τη μουσική μου αφορούν ολόκληρο το σύστημα και εκφράζουν επακριβώς τα όσα συμβαίνουν.


M: Η μουσική είναι ένα έξοχο καλλιτεχνικό μέσο για να εκφράζονται οι νέοι. Πώς κατά την γνώμη σου μπορεί στην Μύκονο να αναπτυχθεί περισσότερο αυτή η έκφραση μέσω της μουσικής ώστε να δημιουργηθεί ένα μουσικό ρεύμα από νέους ανθρώπους και να προκύψουν κι άλλα συγκροτήματα? 


DL: Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τη έκφραση μέσω της μουσικής και όπως είπα και πριν εμείς κάναμε ήδη την αρχή με το "Mykonos Music Movement" που δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν χαρακτηρισμό αυτή τη στιγμή και πιστεύω οτι αυτό θα βοηθήσει πολύ στην διάδοση και τη δημοτικότητα των ταλέντων του νησιού και που πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε! Το σίγουρο είναι αυτή τη στιγμή οτι μας λείπει ένας χώρος ηχογραφήσεων και προβών ώστε να φανεί εκ των έσω η προσπάθεια. Διαφορετικά η σχεδόν ανύπαρκη πρόσβαση παραμένει. Θέλω να πιστεύω όμως οτι δεν θα αργήσει να έρθει και αυτό!
 

M: Πολύ ελπιδοφόρο αυτό! Κλείνοντας, θα ήθελα να μας μλησεις για τα μελλοντικά καλλιτεχνικά σου σχέδια.  


DL: Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ήδη στο στούντιο και ετοιμάζω το 2ο cd μου (ΕΡ - μικρής διάρκειας) που θα λέγεται "Da Famous Beatz" και όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για ένα project όπου οι μουσικές παραγωγές είναι από γνωστά τραγούδια του χώρου και όχι μόνο.

Όσον αφορά τους Mufa Stylz έρχονται σιγά σιγά και νέα πράγματα και αν όλα πάνε καλά πιστεύω οτί σύντομα θα αλλάξουμε καθοριστικά το πνεύμα της μουσικής ιδεολογίας στη Μύκονο, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες και για τα νέα ταλέντα αλλά και για την πραγματική μουσική για την οποία εμείς προσωπικά ζούμε! Περισσότερα όμως για τους M.S αν θέλεις, θα πούμε σε ένα αποκλειστικό άρθρο κάποια στιγμή στο μέλλον για να συμμετάσχουμε έτσι όλοι στη συζήτηση..

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!


[ Το κανάλι του DLmc στο youtube: "http://www.youtube.com/user/thanassis86 " ]

[ Η ομάδα του DLmc στο facebook: "http://www.facebook.com/group.php?gid=100625854983" ]



Υ.Γ. Αγαπητέ DLmc, ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου στην πρόσκληση για την συνέντευξη. Ενστερνιζόμαι το όραμα σου όσον αφορά την ανάδειξη νέων ταλέντων και αξιοποίησή τους μέσα από την ντόπια μουσική παραγωγή!


Εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια!

1 σχόλιο:

  1. Ο Θανάσης είναι μια ακόμη απόδειξη ότι Η μϋκονος ξυπνάει μέσα από τους νέους της, που πασχίζουν για μιαν άλλη, πληρέστερη ταυτότητα του νησιού, πιο σφαιρική, πιο σύγχρονη. Το μέλλον της Μυκόνου περνάει μέσα από τέτοιες προσεγγίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή